Kitap, yazarın bir dönem serserilik olarak adlandırdığı veya hayatını özgürce, rastgele yaşadığı bir dönemini anlatıyor. Yani bir otobiyografi. Serserilik demesine bakmayın, aslında bu kelime olumsuz bir durumu ifade ediyor fakat yazar bu dönemini ve bu ifadeyi büyük bir gururla taşıyor. İnsanların sırtından geçinerek yani dilenerek, gitmek istedikleri yere de biletsiz şekilde trenlerle kaçak olarak giderek bir şekilde hayatını idame eden yüzlerce çocuk. Çoğunluğu da bunu isteyerek yapıyor. Sevgili yazarımız, bu dilenme ve kaçak yolculuk esnasında onlara istediğini vermeyenleri de yerden yere vuruyor. Bu kadar mantık dışı ve tamamen bencilce hareket eden bir insanın kitaplarını okuduğumu düşününce rahatsız hissettim açıkçası, çünkü kendisi bariz şekilde suçlu ve asla pişman olmayanlarından. Kötülüğün bu kolunda, insanları sömürmek keyif verir ve sömürülmeye karşı koyanlar da onların aksine kötüdür. Esasen kitapların konularına değil yazara bakarak kitap alıp okuyorum. Ve yanlış yapıyormuşum, bunu birkaç kez tecrübe etmiş oldum. Ve bu kitap da benim için konu itibariyle tamamen can sıkıcı ve zaman kaybıydı. İşleniş olarak da birçok yerinde sıkıldığımı belirtmeliyim. Yani, biyografinin hiçbir türünü sevmem, hele böylesi saçmalığı hiç sevemedim.
YolJack London · Kapra Yayıncılık · 20204,451 okunma
Jack London'un otobiyografik hikayelerinden oluşan bu kitapta "Büyük Amerika Buhranı'ndan" etkilenen bir gencin seyahat tutkusuyla "Yol'a" çıktığını ve tren kovalamaktan, yiyecek dilenmeye kadar Yol'da yaşadığı bazı durumlara tanıklık etmemiz sağlanmıştır. Jack London bu eserinde yaşadığı dönemi ve sıkıntılarını başarılı bir şekilde bizlere aktarmıştır.
Merhaba kitap dostlarım. 158 sayfalık bir klasiğin sonuna geldim.. Jack London bu kitabında serseriliği o kadar güzel anlatmış ki işi gücü bırakıp serseri mi olsam diye düşünmedim desem yalan olur
Konusuna gelirsek bir serserinin kaçak olarak trene binmesi, trende tanıdığı insanlarla yaşadıkları, tren maceraları, gittiği şehirde hapise düşüp orda yaşadıkları anlatılıyor.. Anlatımı o kadar güzeldi ki sanki o trende ben seyehat ediyordum. Klasik sevenlere tavsiye ederim..
Kitapla kalın dostça kalın
YolJack London · Kapra Yayıncılık · 20204,451 okunma
Yazar bu kitabını kendi hayat hikâyesinden esinlenerek yazmıştır. Gençliğinde yaptığı serserilikleri ,hayatta tutunma çabasını okura aktarmaktadır.. kitabı genel olarak beğenmedim...ama Jack London 'ın hayat hikayesinin bir kesitini okumak isteyenler için okunacak bir kitap
YolJack London · Kapra Yayıncılık · 20204,451 okunma
Jack london’un bu eseri bir anı ve hatırat değeri taşıyor ilk gençliğinde Abd ve Kanada’yı dört dönerken başından geçen maceralı olayları okuyucuya aktarıyor. Fakat buradaki kırılma noktası yol hikayeleriyle birlikte gelecekteki yazım hayatını şekillendirmesi
Çünkü hayatta kalabilmek adına münasebet kurduğu insanları bazı şeylere inandıra bilmesi yalan söyleme ve bunu yaparken üst düzey bir oyunculuk sergilemek zorunda kalması yolculuklarında çekmiş olduğu zahmetler eserlerinin oluşmasına bir mihenk oluyor.
Tüm bunlar eserlerindeki kurgu ve anlatımın birer ön hazırlığı oluyor.
Jack London’ın akıl erdiremeyeceğimiz aylaklık ve yol maceraları. Akıl almaz tecrübelerini biz okurları ile paylaşmış. Okuduğum diğer kitaplarındaki sürükleyici dili bu kitabında da mevcut. Tavsiye ederim.
YolJack London · Kapra Yayıncılık · 20204,451 okunma
Kitap Jack London’un serseri gençlik yıllarını anlatıyor. Eh işte diyebileceğimiz bir kitap olmuş. Ne çok iyi ne çok kötü. Vaktiniz bolsa denenebilir.
Değerlendirmem 6/10
#kitapyorumum
Kitabın Adı: Yol
Yazarın Adı: Jack London
Yayınevi: Kapra Yayınları
Sayfa Sayısı: 158
Jack London'ın bu kitabı 9 hikayeden oluşuyor.
Bu hikayeler otobiyografi tarzında olup, yazarın yolda geçirdiği günleri anlatmaktadır.
Kitapta anlattığı hikayeler ayrıca yazarın hayat deneyimleridir.
Bu güzel kitabı okumanızı öneriyorum..
Kitapla kalın...
otobiyografik olan bu eserde jack london yolda geçirdiği maceralar anlatıyor bize. tren kovalamaktan ordan oraya yetiştiği, açlık çektiği, yeri geldiği zaman dilendiği günleri yine olsa yine yaparım edasıyla anlatıyor.
YolJack London · Kapra Yayıncılık · 20204,451 okunma
Kendi hayat hikayesinden esinlenerek yazdığı Yol kitabında, gençliğinde yolda yaşadığı maceraları anlatmakta. 1893 yılında olan Amerika’da ki buhranda gençlerin hayatta nasıl tutunduğunu anlatıyor, birçok yaşanmışlık ve tecrübe içeren bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum.Sadece 40 yıl kaldığı bu dünyaya inanılmaz yaşanmışlıklar sığdıran Jack London’a inanılmaz bir hayranlık besliyorum.
YolJack London · Kapra Yayıncılık · 20204,451 okunma
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.