Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Richard Davidson 1994
"Sol yarımküresi daha etkin olan kişiler daha olumlu bir ruh hali elde etmektedirler, sağ yarımküresi daha etkin olan kişiler ise tam tersine taparlar; üzücü şeylerden daha fazla etkilenmeye eğilimli gibidirler"
YABANCI EL SENDROMU
"Alan J. Parkin "yabancı el sendromu" denen hastalıktan mustarip kimi hastaların bir elleri hızla giysilerini çıkartırken diger ellerinin aynı anda hızla giyinmeye çalışdığını aktarmışır".
Reklam
İnsan beyni əslində çox axmaqdır.
Sayfa 121 - StraussKitabı okudu
İnsanı düşünce dalgaları bilinçli olsun olmasın kendilerini hemen fiziksel eşdeğerlerine dönüştürürler.
Sayfa 197Kitabı okudu
İnsanın beyin kabuğunda on milyarla on dört milyar arasında sinir hücresinin bulunduğu saptanmıştır.
Sayfa 184Kitabı okudu
Reklam
Tüm bedende 30 bin sinir hücresi bulunurken sadece beyinde 100 milyar sinir hücresi vardır (bunların her biri içinde onar tane destek veren gliyal hücre vardır).
Sayfa 170
'kartopu etkisi'
İşler baştan yolunda gittiğinde, sistem bir değişiklik olmadan aynı şekilde devam eder ve hatta ufak tefek sorunlar olduğunda kendisini düzeltir. Ama işler daha ilk başta ters giderse terslikler aynı şekilde gitmeye devam eder.
Sayfa 169
İnsan beyni fânidir;kemikten bir kafesin içinde duran sünger gibi bir dokudan fazlası değildir.Ama beynin içindeki zihin sonsuzdur.Saklama kapasitesi muazzamdır, yaratıcılığı bizim algı sınırlarımızın ötesine uzanır.Bence bir erkek ya da kadın öldüğünde koca bir dünya yok oluyor; o kişinin bildiği ve inandığı dünya.
Hiç durmayan işlemci.
Uyurken bile insan beyni çalışıyor.Birçok kararımız biz farkında olmadan bilinçaltında alınmış kararlardır.
Kronik
Reklam
Beynin, bizi nasıl olduğumuz kişiye dönüştürdüğü keşfettiğimizde, onun bizi olmayı istediğimiz kişiye dönüştürmesini sağlayabiliriz.
İçine döktüğümüz her şeyi kabul eden bir sürahiden farklı olarak insan beyni, insan insana etkileşim olmadan bir elek gibidir. Dilin, kelimelerin asıl amacı insanları birbirine bağlamaktır.
272 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Beyin Senin Hikayen
İnsan ve iradesi ne kadar önemli değil mi ? Peki bu iradeye nasıl sahibiz? Beyin mi vevap? Beyin çoğu canlıda bulunuyor neden onların iradesi yok? İnsanı bu sorulara yönelten hayat bizde bu konulara karşı merak oluşturuyor. Bu eserde de bu mükemmel yapıyı daha yakından tanıyoruz. Okurken kendi benliğimizden bazen şüphe edeceğimiz noktalar bile oluyor. Bu kadar mükemmel bir çalışma mekanizmasına karşı etkilenmemek mümkün değil. Akılda sorularla bakılan bu gelişmiş organ üzerinde hala çok fazla çalışmalar yapılıyor. Ve bir şeyler keşfettikçe ne kadar önemli olduğu ve insanlıkta ne kadar büyük rol oynadığı anlaşılıyor. Kendi bedeninizi öğrenmek istiyorsanız bedeninizi yöneten yerden başlamanız gerekir. Bu da sizi beyni öğrenmeye itekler. Eğer bu arayış içindeyseniz bu kitap size uygun bir eserdir. Sevgiyle ve kitapla kalın. :)
Beyin
BeyinDavid Eagleman · Domingo Yayınevi · 20165,6bin okunma