Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
115 syf.
8/10 puan verdi
İslam peygamberlerinden biri olan Hazreti Davut altı köseli yıldızı kendi resmi yazışmalarında kullanmış yine kendisi gibi peygamber ve hükümdar olan oğlu Hazreti Süleyman da babasından miras olarak aldığı mührü aynı şekilde her eserine basmıştır.Osmanlı imparatorluğu başta olmak üzere tarihteki bir çok İslam devleti de altı köseli yıldız İslami
Âlem-i İslâm Yazıları -II- Filistin
Âlem-i İslâm Yazıları -II- FilistinTaha Kılınç · KETEBE · 2023317 okunma
İslâm'a düşman odaklar, bir gün gelir, hudutları dâhilinde kula kulluk sisteminin hüküm sürmesine ses çıkarmayan, evrensel kurtuluş çağrısını ve tebliğini ülkelerine ihraç etmeyerek onları kendi hâllerine terk etmeye razı olan İslâm'a(!) hücum etmeyebilirler. Ancak İslâm, maddi hiçbir engel çıkarmaksızın kapılarını açtıklarının göstergesi olan cizyeyi vermek suretiyle hâkimiyetini tanıdıklarını açıklayıncaya kadar buralarda mevcud idarî yapılanmalarla barış yapmaya yanaşmaz.
Sayfa 97 - Beka YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Bakara, 138.
(De ki: "Biz) Allah'ın (İslâm) boyasıyla (boyanmışızdır).* Boyası Allah'ınkinden daha güzel olan kim olabilir ki? Biz ancak O'na kulluk edenleriz."
Sayfa 20 - *Allah'ın boyasıyla yani İslâm ile boyanmak demek; şirk, küfür, nifak, büyüklenme ve benzeri pisliklerden arınmak; hayat tarzını, Kur'an'a/İslâm'a göre düzenlemek ve onu öze/temele yerleştirmektir.
Güç insanını güç yıkar, para insanını para; köle ruhlu insanı başkanlarına kulluk etme, zevk insanını zevk çökertir.
Allah'ım! Bize işimizde sebat, doğru yolda kararlılık ver. Nimetine şükretmeyi ve sana güzel kulluk etmeyi nasip eyle. Bize sağlam bir kalp, doğru konuşan bir dil ver. Bizlere senin bildiğin tüm iyilikleri vermeni ve bizleri bildiğin tüm kötülüklerden korumanı dilerim.
Sabır hâlimizdi. Sabrı olmayanın aşkı olmazdı. Aşk sabır kadar; sevgi merhamet kadar; kalp kulluk kadar; insanlık Rabbe yakınlık kadardı.
Reklam
"İstemeye, dilemeye devam edeceksin. İnsan niye var? Yaradan'a kulluk etsin, dua etsin diye."
Tedebbür, tefe'ul sigasından bir kelimedir. Bu siganın / kalıbın aslı bir şeyi zorlanarak ve peyderpey elde etmektir. Tedebbür, yani derin düşünmek külfetli bir iştir. Alfabeyi heceler gibi, adım adım ilerlenen bir kulluk menzilesi, insanı zorlayan bir sorumluluktur. Aslında tedebbür eden, bir arı gibi düşünülebilir. Nasıl ki arı, çiçekler arasında gezinip bal özünü toplar, sonra onu işleyerek şifalı bir yiyecek meydana getirir. Kur'ân okuyan da onun ayetleri arasından kulluk özlerini toplar; sonra onları işleyerek, yani üzerinde düşünerek iman ve salih amele dönüştürür. Münafıklar Kur'ân'ı tedebbür etmez! Kur'ân üzerinde düşünmek ve derin anlamlarını keşfetmeye gayret etmek Kur'ân'ın indiriliş gayelerindendir
“Ölüm sana erişinceye kadar Rabbine kulluk et.” (Hicr/99)
Sayfa 527 - İşaretKitabı okuyor
Kul ancak diliyle zikir, âzalarıyla şükür, kalbiyle fikir içinde kaybolup bütün varlığı ile devamlı Allah'a kulluk yaptığında gerçek insan olur.
Sayfa 108 - Semerkand YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Bu âlemin ayakta durması için en güzel sebep, onda yüce Allah'a ihlâsla kulluk eden, ârif, âşık ve zikir ehli salih müminlerin bulunmasıdır.
Sayfa 97 - Semerkand YayınlarıKitabı okuyor
Münafık
İnsanlar görsün diye iyi bir şey yapan kişi münafıktır. Diliyle Allah'a kulluk ederken kalbiyle insanlara kulluk eden kişi münafıktır...
İşte bu yüzden, imtihanın farkında olup yaşamamız gerekiyor. Bu sınavdan kül olup değil, kul olup çıkmamız gerekiyor. Ya gençler; kulluk ve küllük arasında gidip geliyoruz işte. Kul ve kül...
Allah istemedikçe ondan bir arpa tanesi dahi alamazsın. Yüzlerce kitap okusan, Allah takdir etmediyse aklında hiçbir şey kalmaz. Amaa... Allah’a kulluk edersen, bir kitap bile okumadan ağzından öyle inciler dökülür ki sen de şaşırır kalırsın, bunlar benden mi çıktı diye kendinden geçersin.
Ne zaman ki hiçliğinin, kulluk için yaratıldığının idrakiyle nefsini bilir, ancak o zaman Rabbini de bilirdi.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.