Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Tektanrıyla tanıştırıldığımızdan yana kafalarımız karışık. Sen eski Yunan'da Platon'un, Sokrates'in, Aristoteles'in düşüncelerini pohpohla, sonra da gel tanrılarını ciddiye alma. Musa'nın Kızıldeniz'i ortasından yarıp yürüyerek geçmesi, İsa'nın Tanrı'nın oğlu olması, Muhammed'in Burak sırtında
Unutmayın, hiç kimse mükemmel değildir. Hepimizin bizi biz yapan tuhaflıkları ve kendine has özellikleri var. Öyleyse neden onları kutlamayalım?
Reklam
Dünyamızda olup biten karşısında sanatın duyarsızlığı, sanatçının şöhret budalalığı, kültür sanayisinin para hırsı ibret verici. Bizleri de kültür sanayilerinin şaşkın, edilgen tüketicileri yaptılar. Vicdanımızı geçmişimizden suçlu hissetmeye, geçmişimizi yargılamaya yönlendiriyorlar.. İlle suçlu hissedeceksek, gün türümüzden utanmanın, gezegenimize yaptıklarımızdan suçlu hissetmenin günü. Tarihimizde yargılayacaklarımızın sonu yok. Devletlerle dinlerin bayramlarını kutlamayalım yeter.
Sayfa 195Kitabı okudu
Vicdanımızı geçmişimizden suçlu hissetmeye, geçmişimizi yargılamaya yönlendiriyorlar. İlle suçlu hissedeceksek, gün türümüzden utanmanın, gezegenimize yaptıklarımızdan suçlu hissetmemizin günü. Tarihimizde yargılayacaklarımızın sonu yok. Devletlerle dinlerin bayramlarını kutlamayalım yeter.
Sayfa 196 - Everest Yayınları
Okumak, bakmak, dinlemek, anımsamak yeterli. Fakat neden "suçlamaktan" dem vuralım ki? O bir yanılsama ise, neden yanılsamayı ortadan kaldırıp yerine hakikati geçiren felaketi kutlamayalım?
Sayfa 19 - KırmızıkediKitabı okudu
Mevlidi Şerif Kutlaması Hakkında...
Ne zaman ve kimden doğduğu bile belli olmayan birine mera­simlerle ölüm törenleri yapılırken, biz müslümanlar, insanlığın kur­tarıcısının doğum yıldönümünü neden kutlamayalım? "Ama biz kutluyoruz ! " diyeceksiniz. Doğrudur. Halkı müslüman olan bütün ülkelerde, Hz. Muhammed (s.a.s)'in doğum yıldönümünde mevlidler okutulur. Hatta laik Türkiye dışında kalan diğer ülkelerde, o gün bayram olduğu için tatil yapılır, dini ihtifaller düzenlenir...
Sayfa 69 - BeyanKitabı okudu
Reklam
Mevlid Kandilinin Delilleri: Büyük hadis ve fıkıh âlimi olan İbni Hacer (rahmetullahi aleyh), mevlid merâsiminin meşrûiyeti hakkında şu hadisi zikreder: İbni Abbas’ın rivayetine göre, Resûl-i Ekrem Efendimiz (aleyhisselatü vesselam) Medine’ye hicret ettiklerinde Aşure gününde Yahudilerin oruç tuttuklarını öğrenir. Oruç tutmalarının sebebini sorduğunda Yahudilerden şu cevabı alır: “Bu çok büyük bir gündür. Bugünde Allah, Mûsâ (aleyhisselam) ile kavmini kurtardı. Firavun ile kavmini suda boğdu. Mûsâ da buna şükür için oruç tuttu. İşte biz de bugünün orucunu tutuyoruz.” “Bunun üzerine Peygamberimiz, "Öyleyse biz Musa’ya sizden daha yakın ve evlâyız" buyurdu. O günden sonra hem kendisi oruç tuttu hem de tutulması için tavsiyede bulundu.” (Müslim, Siyam: 127.) İbni Hacer bu nakilden sonra şöyle der: “Bundan anlaşılıyor ki, böyle bir günde, mevlid gecesinde Allah’a şükretmek tam yerindedir. Fakat mevlid merasiminin Peygamberimizin doğum gününe denk getirilmesi yerinde olur.” (el-Hâvî fi'l-Fetevâ: 190.) Yine Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'e Pazartesi günü orucu hakkında soruldu. Bunun üzerine o şöyle buyurdu: "O günde doğdum ve o günde bana indirildi (Kur'an âyetleri bana indirilmeye başladı)" (Müslim; hadis no: 1162) Sorum şu ki; Allah'ın Peygamberi (aleyhisselatü vesselam), her hafta kendi doğum gününü nafile bir ibadet ile, oruçla kutluyorsa, ümmeti olan bizler neden O kıymetlinin bize gönderilişini kutlamayalım?
Okumak, bakmak, dinlemek, anımsamak yeterli. Fakat neden "suçlamaktan" dem vuralım ki? O bir yanılsama idiyse, neden yanılsamayı ortadan kaldırıp yerine hakikati geçiren felaketi(o her ne idiyse) kutlamayalim?
Sayfa 19 - Kırmızı Kedi Yayınevi, 3. BasımKitabı okudu
Okumak, bakmak, dinlemek, anımsamak yeterli. Fakat neden "suçlamaktan " dem vuralım ki? O bir yanılsama idiyse, neden yanılsamayı ortadan kaldırıp yerine hakikati geçiren felaketi kutlamayalım? Hakikat...
İstanbul'un fethinin 500. yıldönümü bütün dünyayı ilgilendiriyor. O zaman Menderes hükûmeti gelmiş, DP Yunanistan ile iyi ilişkiler sürdürmek istiyor. Yeni hükûmet, fethi şaşaalı bir şekilde kutlamayalım diye bir karar alıyor.
Sayfa 141Kitabı okudu
Reklam
Ne zaman ve kimden doğdugu bile belli olmayan birine merasimlerle ölüm törenleri yapılırken, biz müslümanlar, insanlığın kurtarıcısının doğum yıl dönümünü neden kutlamayalım?
"Keşke cenazeme gidebilseydim, melankoliyi kocaman bir partiye çevirirdim. Başka ülkelerde ölümle yüzleşme yöntemi budur. Bazı kültürler dans etmeyi, flört etmeyi ya da gülümsemeyi bırakmazlar. Hepimiz gerçekleşeceğini bilirken neden ölüme ağlayalım? Neden hayatı kutlamayalım? Benim hayatımı mesela? Kısa sa sürse kocaman bir gülümsemeyle hatırlanacak bir hayatım oldu. "
Sayfa 105Kitabı okudu
Savaş kötü bir şeyse 10 yıl sonra, 1953’te İstanbul'u almamızın 500’üncü yılını kutlamayalım. Fatih'e lânetler savuralım. Çünkü saldıran oydu. Rumlar yurtlarını müdafaa ediyorlardı.
Sayfa 163 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.