Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsan gözüyle bakıldığında şempanzelerin sosyal hayatı pek çok açıdan kabus gibi görünür. Ama aşırılıklarına rağmen rahatsız edici bir biçimde insan sosyal hayatıyla benzerlikler taşır. Erkek gruplarının yaşamında hiyerarşi, kavga, dövüş, savaş ve aşksız seks belirleyici rol oynar. Dominant erkeklerle uysal dişiler, entrikacı astlar, hiyerarşinin her basamağına egemen olan "saygı" açlığı, gelecekte sadakat temin etmek için bugün yapılan iyilikler, pek gizli kalmayan şiddet, koruma vaadi/ ölüm tehdidi ve şantajla sekse zorlama, el sürülebilen yetişkin dişilerin cinsel açıdan sistematik istismarı vs. ile kralların, diktatörlerin, büyük patronların, bürokratların, gangsterlerin ve büyük adam olduğu düşü­nülen pek çok tarihsel kişiliğin hayat tarzı arasında benzerlikler görülecektir.
say yayınlarıKitabı okuyor
sevgi bir varlık meselesidir, bir bilgi meselesidir ve bir ahlak meselesidir. Diğer bir ifadeyle bugün biz bir sevgi yoklu­ğundan ve yoksulluğundan söz ediyorsak, öncelikle, varlık bilgi ve ahlak anlayışımızı sorgulamamız gerekir.
Reklam
Sufi şairler, insanı bul­maktan bahsederler. İnsanı kim bulacak? İnsanın kendisi. Nere­de arayacak insanı? İçinde. Yunus'un, "Bir ben vardır bende benden içeru!" demesi bu arayışın şair tarafından yapıldığını ve içindeki o mâye-i iman ile var olan insanı bularak aydınlandığının işareti­dir. Peki, insanın içindeki insanı bularak irfana sahip olması nasıl mümkün olacaktır? Buna da Osman Kemali, bir şiirinde şöyle cevap veriyor: Aşkdır insanlığın emin elçisi Kendinden kendine gider yolcusu O korkunç yolların aşkdır kolcusu Ne akıl kalır o yerde ne vicdan
Neşteri sayısız kadavra kesmiş. Azrail'in izinden sürekli giden Bostonlu adli tabip Dr. Maura Isles, bir seri katilin kızıydı. Ölüm, aile meslekleriydi.
Reklam
Victor Hugo’nun dediği gibi; Sadece bedenleri, şekilleri, makamları, görüntüleri sevenlere ne yazık! Ölüm her şeyi yok edecek. Ruhları sevmeyi deneyin.
Bakış açısı
Gerçekten de ölüm ve yaşam, şöhret ve tanınmamışlık, acı ve zevk, zenginlik ve fakirlik, bunla­rın hepsi hiçbir ayrım gözetmeksizin hem iyi hem de kötü insanların başına gelir. Çünkü bunlar ne onurlu ne de utanç vericidirler. Yani ne iyidirler ne de kötü.
Sayfa 16 - Türkiye İş Bankası YayınlarıKitabı okuyor
Ölüm kelimesini kolaylık olsun diye kullanırız, oysa ne kadar çok insan varsa yaklaşık o kadar çok sayıda ölüm vardır.
Sayfa 179 - YKY, 18. Baskı, Çev:Roza HakmenKitabı okuyor
Ölüm önemli değildir, nasıl olsa gelir. Ölümsüzlük önemli değildir, nasıl olsa gelmez. Önemli olan mutlu verimli olmaktır bu evrende. Eğer becerirseniz mutluluk ve verim size gelir, becerirseniz üretirsiniz onu, beceremezseniz hiçbir şeyiniz yok demektir. Tek mesele olmak ya da olmamak değildir, nasıl “olduğunuz” da önemlidir.
Sayfa 252Kitabı okudu
Reklam
yahyâ kemâl;
Hafız'ın kabri olan bahçede bir gül varmış; Yeniden her gün açarmış kanayan rengiyle. Gece; bülbül ağaran vakte kadar ağlarmış Eski Şiraz'ı hayal ettiren ahengiyle. Ölüm asude bahar ülkesidir bir Rinde; Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter. Ve serin serviler altında kalan kabrinde Her seher bir gül açar, her gece bir bülbül öter.
Sayfa 119Kitabı okudu
Daha az acıyla ölüm: GİYOTİN
Ve yine "insancıl" ilkeler adına bir hekim, kelle kesen bir makina icat ederek bu cezayı yerine getirmek amacıyla daha az acılı bir yöntem önermişti. Bu hekimin adı Guillotin'di ve korkunç makinesi de onun adını taşıyacaktı.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.