Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yıkanıp arınmış bir ruh için bu dünya eskisinden iki misli tehlikelidir.Zira böyle tertemiz,masum bir ruh her tür kötülüğe karşı savunmasızdır.
288 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Gönül Muhasebesi?
*evet yine spoiler içerir :') Öncelikle bu kitabı daha iyi anlayabilmemiz için buraya şu deneyi bırakıyorum: youtu.be/RQVB9ML8p_8?si=... ..... Olimpos Yayınları, 5. Baskı (Kasım 2022) Kitabımız, Bireysel Psikoloji'nin kurucusu Alfred Adler'e (1870-1937) aittir. Freud ile Viyana Psikanaliz Topluluğu'nu
İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma SanatıAlfred Adler · Olimpos Yayınları · 20214,400 okunma
Reklam
Yalancılığa da, doğruculuğu da tahammül etmeyen bir dünyadayız. Sırasına göre yalanla doğruyu combine eden bir cemiyet ve ruh yapımız var. İnsan realitesi tezatlıdır. Sen şimdi bunu anlamazsın. Bazen hakikat vahşidir, insanların arasına salıvermeye gelmez. Fakat o hakikatlere tasma takmak dururken yerlerine yalanları sürmek, neticeleri bakımından, daha tehlikelidir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Yaşasın tam bağımsız ruh hastaları!!
" Toplu delilik her zaman bireysel delilikten daha tehlikelidir çünkü bulaşıcıdır"
“Kalbin yolu güzeldir ama tehlikelidir. Zihnin yolu sıradandır ama güvenlidir. Erkek en güvenli ve en kestirme yaşam tarzını seçmiştir. Kadın duyguların, hislerin, ruh hallerinin en güzel ama en sarp, en tehlikeli yolunu seçmiştir. Ve bugüne kadar dünya erkekler tarafından yönetildiği için kadınlar muazzam şekilde azap çekmiştir.”
Reklam
Küçük şeyleri ihmal etmek ne kadar tehlikelidir. Benimki gibi büyük eylemlere pek yatkın olmayan bir ruh için, küçük şeylere gösterilecek sadakatin, hissedilmeyen bir gelişmeyle bizi en yüce kutsallığa çıkartabileceği çok teselli edici bir düşüncedir; çünkü küçük şeyler büyükleri hazırlar...
Jean-Baptiste de La Salle
Yalancılığa da, doğruculuğu da tahammül etmeyen bir dünyadayız. Sırasına göre yalanla doğruyu combine eden bir cemiyet ve ruh yapımız var. İnsan realitesi tezatlıdır. Sen şimdi bunu anlamazsın. Bazen hakikat vahşidir, insanların arasına salıvermeye gelmez. Fakat o hakikatlere tasma takmak dururken yerlerine yalanları sürmek, neticeleri bakımından, daha tehlikelidir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Yıkanıp arınmış bir ruh için bu dünya eskisinden iki kat daha tehlikelidir. Zira böyle tertemiz, masum bir ruh her türlü kötülüğe karşı savunmasızdır.
Yalancılığa da , doğruculuğu da tahammül etmeyen bir dünyadayız.Sırasına göre yalanla doğruyu combine eden bir cemiyet ve ruh yapımız var.İnsan realitesi de tezatlıdır.Sen şimdi bunu anlamazsın.Bazen hakikat vahşidir, insanların arasına salıvermeye gelmez .Fakat o hakikatlere tasma takmak dururken yerlerine yalanları sürmek, neticeleri bakımından daha tehlikelidir.
Reklam
Ruh ve nefis gibi birbirinin zıddı iki karşıttan yaratılan insan, ruhsal açıdan meleklerle ve bedensel açıdan hayvanlarla aynı eşit konumda olduğundan, her insanın hem sevap hem günah işleme yönünde eşit oranda istek, eğilim ve yeteneği vardır. Bedensel hayata nefis ve bedensel hayatın öfke, şehvet, kin, kibir, onur, benlik ve ihtiras gibi özelliklerine nefsânî duygular denir. Nefsânî duyguların hepsi tehlikeli olmakla birlikte, öfke ve şehvet duyguları daha tehlikelidir.
Sayfa 37 - Ahmet Tomor - 23. Baskı, Adapazarı 2022Kitabı okudu
Dünyada en tehlikeli ve hüzün verici ruh hali, çaresizlik ve acizliğin ruh halidir. Diyalog yerine, şiddetle çaresiz ve aciz hale getirilmiş insanın ruh hali hem çok trajik hem de çok tehlikelidir.
Yalancılığa da doğruculuğa da tahammül etmeyen bir dünyadayız. Sırasına göre yalanla doğruyu combine eden bir cemiyet ve ruh yapımız var. İnsan realitesi tezatlıdır. Sen şimdi bunu anlamazsın. Bazen hakikat vahşidir, insanların arasına salıvermeye gelmez. Fakat o hakikatlere tasma takmak dururken yerlerine yalanları sürmek, neticeleri bakımından, daha tehlikelidir. Emin ol buna. Belki henüz kavrayamıyorsun. ‘Yaşamalıyım ki anlayayım.’ diyeceksin… Bunu anlayacak adar yaşadın. Geçmişi düşünmek kafi. Zihnini yor biraz.
Sayfa 123Kitabı okudu
Gerçek nedir? Ya da gerçek gerçek midir? Bu soru tarihsel olarak filozofların yanıt aradığı en önemli sorulardan birisidir. İnsanların çoğu aslında toplumsal yaşam içerisinde gerçeği aramazlar, daha doğrusu gerçek diye bir sorunları yoktur. Çünkü çoğu zaman gerçeğe ulaşma çabası riskli ve tehlikelidir. Bu yüzden sistem tarafından kendilerine
761 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.