Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Agora
Normalde tarihle çok aram yoktur ama bu aralar ilgim bir hayli arttı. Ne nasıl başladı? Kim nerde ne yaptı? Tüm bu sorular tahmin ettiğimden fazla önemliymiş. Ama belki de en önemli soru isanoğlunun var oluşu ve dinlerdir. Çünkü uğruna milyonlarca insanın öldüğü bir konumda din konusu. Buna değer miydi acaba? Ya da tek bir gerçeklik mi vardır? Din adı altında milyarlarca insana dayatılan şeylerin gerçekliği nedir? İçimizde herhangi bir inanç olmadığında neler belirler hayatımızı. Hoşgörü her zaman iyilik getirir mi? Bazı hayatlar ve insanlar ilham vericidir. Belki de yüzyıllar sonra bile. Hypatia ve hayatı için de aynı şeyleri düşünüyorum. Yaşadıklarım ve iş hayatında öğrendiklerimden sonra hayat gerçekten sorgulanması gereken bir yer. Hala sorulması gereken çok soru var. Ve ben durdum bir noktada soru sormaktan hayatın peşinden koşmaktan. Oysa soruları çözemeyecek olsan bile fikir yürütmek en değerlisidir. Evreni ve bilimi dinsizlik olarak görmek acizlikten öte bir şey değildir. Nitekim tanrı bize bu oyunda ebe olanın biz olduğunu söyleyip saklandı. Bize de onun hakikatini bulmak kaldı.
İnsanlığı anunakilerin yaratmadığına dair deliller -Ölen biri tanrı olamaz -Gılgamışta bahsedilen kabirdeki kişinin eziyet görmesi (enki şamaşın kabri teknolojiyle görüntülemesi) -Kuranda cinlerim atası canları da dumansız ateşten yarattık der.Anular dünyaya inip köle işçi sınıfı oluşturmak için Canları melez olarak kullanır. (Dünyaya indiğimizde siz dolaşan hayvanlardınız demesi.kendi etlerinden ve hayvan etinden yaptıkları o canlardan bahsediyorlar.Peki o canları kim yarattı?(;Hattuşaş) -Enlilin homo saphiens üretmeden önce yaratmak anca göksel tanrı babaya aittir demesi -Madem bunlar var görmemiz lazımdı.Ha diyeceksinizki göremiyoruz neden zarar veremiyorlar? -İnsan öldürmeyeceksin çalmayacaksın çırpmayacaksın çocukları öldürmeyeceksin kanını içmeyeceksin deniyor bunların hepsini yapıyor paganlar. -Madem tufan yapabiliyorlar şuan neden yapamıyorlar?
Reklam
İşte tepenin üstünde tek başına bir kavak ağacı görünüyor; onu kim dikmiş, neden orada, Tanrı bilir. Düzgün gövdesinden ve yeşil giysisinden gözünü ayıramıyorsun. Bu yakışıklı mutlu mudur? Yazın yakıcı sıcağı, kışın ayazı ve kar fırtınalarını, sonbaharda sadece karanlığı gördüğü ve öfkeyle uluyan serseri bir rüzgârdan başka hiçbir ses duymadığı korkunç geceler, asıl önemlisi de ömür boyu yalnız, yapayalnız...
Sayfa 7 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Kıskançlığın kaçıncı seviyesi bu? :)
Sakın bir söz söyleme... Yüzüme bakma sakın! Sesini duyan olur, sana göz koyan olur, Düşmanımdır seni kim bulursa cana yakın, Anan bile okşarsa benim bağrım kan olur... Dilerim Tanrı'dan ki, sana açık kucaklar Bir daha kapanmadan kara toprakla dolsun, Kan tükürsün adını candan anan dudaklar, Sana benim gözümle bakan gözler kör olsun!
Faruk Nafiz Çamlıbel
Faruk Nafiz Çamlıbel
TANRI KENDİNİ YALNIZ HİSSETTİ. "Başka tanrılar yaratmak istiyorum." "Benimle sıkıldınız mı?" diye sordu Aziz Pierre. "Belki." "Kaç tanrı peki?" "Bir sürü." "Bir tanenin fazlasıyla yettiğini düşünmüyor musunuz?" diye söylendi Aziz Pierre iç çekerek. "Hayır. Ne kadar kalabalık olursak o kadar güleriz." "Yani sizi eğlendireceklerini mi düşünüyorsunuz? İnsanlar pek eğlenmeyecektir. Kime nasıl hitap edeceklerini bilemeyeceklerdir." "Animasyon yaparız. Yeni tanrılara inananlar gerçek tanrıyı onurlandıranın ilk onlar olduğunu düşünecekler. Diğer tanrılara inananlara doğru yolu göstermeye çalışacaklar. Onları doğru dine çekmeye çalışacaklar." "Nasıl peki?" "Sözlerle ve silahlarla. Tanrı adına birbirlerini öldürecekler. Buna din savaşları denecek." "Bu arada siz ne yapacaksınız?" "Onlara silah satacağım." "Kim kazanacak peki?" "Kimse. Ben hariç herkes kaybedecek." "Bunun uzun süreceğini düşünüyor musunuz?" "Şansımız biraz yaver giderse asırlar ve asırlar sürecektir."
Sayfa 124 - Chiviyazıları YayıneviKitabı okudu
413 syf.
8/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Gün Olur Asra Bedel, C.Aytmatov
Sadece tek bir gün koskoca bir asra nasıl bedel olabilir? Bir asırda 36.500 gün bulunmaktadır. Peki, 1 gün = 36.500 gün (1 asır) demek de ne oluyor? Matematik kurallarını alt üst eden böylesi bir kurguyu
Cengiz Aytmatov
Cengiz Aytmatov
yazıyorsa bu elbette mümkün. Matematik Bilimi’nin yapamadığını sihirli bir dokunuşla ‘’Edebiyat’’ yapar. Edebiyat, tam da bu noktada
Gün Olur Asra Bedel
Gün Olur Asra BedelCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202145,8bin okunma
Reklam
- "İşe yarayan tek din, basit ve sıcak olandır! Mutlak hakikat hakkında biz hüküm verecek değiliz; ruhun Tanrı'yla olan hakikî münasebetini Tanrı'nın kendinden başka kim tayin edebilir ki!.."
Sayfa 154 - (Zwo biblische Fragen) -Din- Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları: 534Kitabı okudu
İRAN ATASÖZLERİ - 3
SAKİ SARHOŞ OLUNCA KADEH HIZLA DÖNEMEZ SAKİNİN ÖFKESİNE UĞRAYAN SARHOŞUN HALİ NİCE OLUR İki dost için iğne deliği geniştir, iki düşman için bütün dünya dardır İNSAN, DİLEDİĞİ AŞAMAYA YALNIZ ÜÇ ŞEYDEN BİRİNİ GÖZE ALMAKLA ERİŞEBİLİR: KİŞİSEL OLARAK ÜZÜNTÜYE, MALCA ZARARA UĞRAMAK YA DA DİNCE BİR FERAGATİ GÖZE ALMAK İNSAN GÜLÜNCE, BU BAŞKALARI
2. Basım, Referans Yayınları (Ankara), 2006Kitabı okuyor
Ayrılıkların ortadan kaldırılması yolunda gittikçe güçlenen bu eğilim , sanayi bakımından ileri toplumlarda gelişmekte olan eşitlik kavramı ve yaşantısıyla çok yakından ilgilidir. Dinsel açıdan eşitlik hepimizin Tanrı'nın çocukları olduğu , hepimizde aynı insan tanrı özünün bulunduğu , bütün insanların bir olduğu anlamına geliyordu. Bu eşitlik fikrinde aynı zamanda , bireyler arasındaki ayrılıklara saygı gösterilmesi gerektiği , bir olsak da her birimizin öbürlerine benzemeyen bir bütün , kendi başına bir evren olduğu söyleniyordu. Bireyin böyle hiç kimseye benzemeyen bir bütün olduğu düşüncesi Talmud ' da şu tümceyle anlatılmıştır: "Kim bir yaşamı kurtarırsa , bütün dünyayı kurtarmış , kim bir yaşamı yok ederse bütün dünyayı yok etmiş sayılır.
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.