Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Evrende anlaşılması en zor şey, anlaşılabilir olmasıdır.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! :) Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. 👍
Reklam
10 syf.
·
Puan vermedi
Tasarım olarak müthiş. 4-5 kere çocuğun okunmasını isteyeceği türden bir kitap. Gönül isterdi ki sayfa sayısı biraz daha fazla olsun, ama mecbur bunu kabullenecez :)
Ormanda Kim Var?
Ormanda Kim Var?Daniela Gamba · Potikare Yayınları · 20212 okunma
İnsanın kendisi için yaptığı tasarım ile, Hayatın insan için yaptığı tasarım arasındaki farka, Biz ACI diyoruz! Kafamıza göre yönlendiremediğimiz her şey bizde acı duygusuna neden oluyor. O ''fark'' bize kendimizi yetersiz, güçsüz ve değersiz hissettiriyor. Oysa durup bize işaret edileni görmemiz, Hayatı çekiştirmek yerine, önceliklerimizi sorgulamamız, Senaryonun akışında kendimiz sandığımız kurgunun usulca şekillenmesine izin vermemiz halinde, ACI yerini KEŞİF HAZZINA ve ÖZDEĞER'in İDRAKİ' ne bırakıyor. Biz kendimiz olduğunu zannettiğimiz bir kurgu için debelenirken, Hayat bizi ÖZ' deki kurulumun ortaya çıkması için sevgiyle yönlendiriyor... SEVGİ' ye izin verin. Juno Gözlemci
1000Kitap
1000Kitap
'ın yeni güncellemelerini çok beğeniyorum, ana sayfada alıntılarda düz sarı çizgi yerine, köşeleri oval kutucuklar yapmışlar, aynı şey bildirim yerinde de öyle, bence daha şık bir tasarım olmuş👌🏻👌🏻
…geçici olarak, şu iki tanım çıkar: İmgeler bütününü madde olarak adlandırıyorum ve belirli bir imgenin, yani bedenimin olası eylemine mal edilen bu aynı imgeleri maddenin algısı olarak adlandırıyorum. Bu sonuncu ilişkiyi derinleştirelim. Bana göre bedenim merkezcil ve merkezkaç sinirlerle, sinir merkezleriyle bir bütündür. Dışsal nesnelerin
Sene 1896, çok farklı fikirlerimiz olsa da Bir insanın düşünce fırtınasının ortasında olmak muazzam:)
Reklam
"Tasarım garip bir sözcük. Bazıları tasarımın bir şeyin nasıl göründüğüyle ilgili olduğunu sanıyor. Ama elbette bu işin daha derinine inerseniz tasarım, bir şeyin nasıl işlediğiyle ilgilidir... bir şeyi gerçekten iyi tasarlamak için onu kavramanız gerekir. O şeyin neyle ilgili olduğunu gerçekten özümsemeniz [derinliğine anlamanız] gerekir. Bir şeyi gerçekten iyice anlamak için kendinizi tutkuyla adamanız gerekir; onu çiğneyin, hızlıca yutmayın."
Sayfa 6 - İş Bankası Yayınları
Kavramı, Kant'a dayanarak, gerçek olsun olmasın, bir şeyin (objenin) zihindeki tasarımı sayıyoruz. Bu haliyle kavram, Platoncu olmayan anlamda bir ide, bir fikirdir; o düşünülebilen herhangi bir şeydir. Bu yönüyle kavram, bir şeye (objeye) işaret eder. Fakat, düşünceyi ancak dille ifade edebildiğimiz anımsandığında, bir fikir, bir ide olarak kavramın dille ifadesine ihtiyaç duyarız ki, bir kavram dille ifade edildiğinde terim adını alır. Terim, bu bakımdan, bir dilsel/fonetik simgedir; o kavrama işaret eder, bize kavramı dilsel/fonetik yönden hatırlatır, ama kavramın kendisi değildir. Kavram, zihnimizde düşünülmüş olan herhangi bir şeye işaret eder; terim ise zihnimizde düşünülmüş olan şeye ilişkin tasarımın dilsel işaretidir. Zihnimizdeki bir ide, bir fikir, bir tasarım olarak kavram, öbür yandan imgeden (imaj,hayal) de ayrılır. İmge,uzay ve zaman içinde algıladığımız herhangi tekil bir nesnenin bizdeki tekil izlenimidir ( şu anda algıladığım "bu masa"); oysa kavram bir duyusal izlenim değil, bir tasarımdır.
Sayfa 58
Yıldızlar veya kara delikler gibi cisimler hiçlikten var olamazlar. Ancak evrenin tamamı hiçlikten var olabilir.
Sayfa 164Kitabı okudu
Sonum, çıkmaz. Büyük ahşap kapıda biter, kapıdan bahçe görünür. Öteki yollar gibi değilim. Kimseye umut vâdetmiyorum. Kısırım. Kıraç da olsa bir düzlüğe varmıyorum. Bir tasarım yok geleceğe dair. İhtiyar kentin bir köşesine sıkışıp kalmışım. Pek konuşamıyorum. Teslimiyetçi, aşağıya itilmiş bir dilim var. Sözcüklerim, değil komşum göğe, bir sokak ötedeki ayazmaya bile erişmiyor.
Reklam
Sensiz hiçbir şey olmuyor. Her tasarım, her projem seninle. Bir su akıyorsa, bir bulut geçiyorsa, hep seninle.
Aslında pek çok farklı fiziksel yasaları olan pek çok evren mevcuttur. Bazı insanlar bu düşünceyle kimi zaman çoklu evren kavramı denen büyük bir gizem yarattılar, ama bunlar yalnızca Feynman'ın geçmişler toplamı kuramının farklı şekillerde ifade edilmesidir.
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Derginin elime ulaşan en kalın sayısıydı. Friglere dair öğretici bir içerik olmuş. Tasarım olarak 7/10 diyebilirim.Bence Aizanoi yazısı en akıcı içerikti, okurken geziyor gibiydim. Derginin yanında kocaman bir Frigya bölgesi haritası var frig yerleşkelerini kalelerini vs gösteriyor.
Arkhe Dergisi Sayı 2: Frigler
Arkhe Dergisi Sayı 2: FriglerArkhe Dergisi · Bağımsız · 201722 okunma
1.500 öğeden 12,3bin ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.