Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
392 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Ayyyyy ben bu kitabı her an yiyebilirim. Hani ilk kitap için bir tık yavaş akıyor demiştim ya bunda asla öyle bir şey olmadı. Kitabı vakti olan bir insan okurken yutar o biçimdi. Konumuz bir tık karışık malum seri içerisinde farklı türleri bir araya getiren bir seri.( Fantastik, dönem,gizem vs vs) İlk kitabın sonunda ikinci kitap için yazar bize yeni bir cinayet sunuyordu. Ve ölüm meleğimiz Signa bu cinayetin peşine düşer. Tabi ona en büyük desteği bir önceki kitapta kurtardığı ve kaderlerinin bağlandığı kuzeni Blythe verir. ( Ara ara destekten çok köstek oldu hanımefendi ama olsun.) Bir cinayetin peşinde dönen, hem fantastik hemde dönem kurgusu. Ve yeni bir karakterimiz kitapta baş gösterir: Kader ( Ölümün düşman kardeşi namı diğer prens Aris) Kader gelir ve Thorn Grove malikanesini alt üst eder. Bu cinayete birazcık el atmış olabilir. Sebebi ise yıllar önce ölümün kendisinden aldığı sevgili eşinin reenkarnesini bulmaktır. Bu reenkarne' nin Signa olduğunu düşünür. Böylece Kader - Ölüm ve Signa arasında çatışmalar peyda olur. Normalde hiç bir kitapta ikinci erkek karakteri sevmem ama Kader' e bayıldım. Reenkarnesini aradığı eşine olan bağına, sevgisine, hayran kaldım. ( Kitabın sonunda eşini öğreniyoruz ) Deli gibi üçüncü kitabı merak ediyorum şuan. Ciddi anlamda farklı bir fantastik kurgu isteyenler için seri muazzam. Ben çok severek okudum ilgisini çekenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim
Foxglove
FoxgloveAdalyn Grace · Artemis Milenyum · 202492 okunma
·
Puan vermedi
Zamanın yankısı
kitapyorumu Bugün sizlere okuyanın içini ısıtan, kısa ama bir o kadar da yoğun bir konuya sahip olan Zamanın Yankısı kitabının yorumu ile geldim. Hikayeyi seksenli yılların mahalle kültüründe doğup büyüyen Eser anlatıyor. Eser ve ilk aşkı, mahallenin göz bebeği üniversiteli Müzeyyen’i… Mahallede herkesin hayranlık duyduğu Müzeyyen’in otobüs saatlerini bekleyen ve genç kızdan aldığı delikli biletleri saklıyordu Eser. Bu biletleri Müzeyyen’den almak bile bir lütufken bir de kitap hediyesi alınca değmeyin Eser’in keyfine. Kitaplar öyle sarıp sarmalar ki genç adamı bütün dünyası onlar olur ve bu durum bir müddet böyle devam eder. Ta ki Müzeyyen memlekete dönenene kadar. Müzeyyen artık evlenmiştir. Kitapların dünyasında yaşamaya devam Eser bir kez daha Müzeyyen’den bir haber alır. Bu kez üçüncü sayfa haberlerindedir genç kadın. Kütüphane bekçisi olan Eser, Müzeyyen’in kendine bıraktığı izleri hep takip etti ve hep bir arayışta oldu. Psikolojik yönü ağır bir kitaptı ve Eser’i yavaş yavaş tanımak benim için oldukça keyifli bir yolculuktu. Hele sonları… Bu kadar şaşıracağımı asla düşünemedim. Ben çok keyifle okudum. Altı çizilecek onlarca alıntı çıkararak bitirdim kitabı. Ben çok sevdim. Sizlere de gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Zamanın Yankısı
Zamanın YankısıSerdar Çatak · Martı Yayınları · 202432 okunma
Reklam
Şimdi'yi tutamamak gibi bir limit problemi
Herkes bilir ki, bir saat ya geri kalır; yahut ileri gider. Bu işin üçüncü şekli yoktur. Bu da tam ayar imkânsızlığı gibi umumî bir kaidedir; meğer ki durmuş olsun.
İster sıradan ister çok özel ol­sun, önemi yok, yazmayan kişi yitik insandır, iz bırakamadan gelip geçer.
Sayfa 204 - YKY
Bir adam: "Sen kapa çeneni. Kadınlar savaşta bir şey görmediler." Kadın: "Görmediler mi? Salak! Bütün yük, keder bizde: Çocukların beslenmesi, yaralıların bakımı. Savaş bitince siz hepiniz kahraman oluyorsunuz. Ölünce kahraman, gazi olunca kahraman, malul olunca kahraman. Bu yüzden savaşı siz erkekler yarattınız. Sizin savaşınız bu. Siz istediniz, dövüşün öyleyse, kıçımın kahramanları!"
"Deneyimlerine göre bir insan, bir karar için iki sebepten bahsediyorsa, üçüncü bir sebep vardı, o da gerçek sebebin saklanıyor olması..."
Reklam
"Evet, o romanları biliyorum. Basıldığı kağıtları bile daha değerli. Nerede o eski kitaplar?"
Sayfa 169 - YKY
128 syf.
·
Puan vermedi
Panait Istrati
Panait Istrati
İstirahatinin okudum ilk kitabı buydu ve bugüN üçüncü defa okuyorum bu bu kitabı. Yazarın kitaplarında kullandığı akıcılık benim nezdimde çok iyi. Istratiyi anlayanlar tam anlamıyla anlıyor anlamayanlar ise vasat deyip geçiyorlar. İstirahatinin kitaplarında genelde kendi yaşamına ve hayatında gördükleri olaylara genelde karşılaşıyoruz. İstirahatinin yazmaya 40 yaşından sonra başlaması benim açımdan kötü bir olaydır. Hep şunu düşünüyorum daha önceden yazmaya başlasaydı acaba dünya edebiyatından nerelerde olurdu bir popüler yazar yazarlar arasına girer miydi. Kitabımızda iki bölüm var birincisi küçük bir Çekirdek ailesi olan ve kitabın da adını veren angel dayımız var.. İkincisi ise angel dayımızın da arkadaşı olan Kosmo’nun hayatını görüyoruz. Bu iki adam birbirinden farklı ama sözlerinin eri olan iki adam gibi adamlar. Angel ailesinin başına gelen olaylardan önce dinine güvenen ve inanan bir insandı olaylardan sonra tamamen her şey değişti. Kosmo ise çok hırslı bir insan olup yaşadığı bölgenin (BALKANLAR) bir nevin Robin hood u olmuştu. Kitapta olaylar birbirleriyle bağlantılı ilerleyip gayet açık bir şekilde ve okunabilir bir dilde olduğu için keyif alacağınızı umuyorum. Hikaye geçmiş zamanda geçtiği için ve bir dönemlerde Osmanlı Toprakları olduğu için kısım kısımda Türk izlerini de yazarımız diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da vurgulamıştır. Fazla fazla uzatmamıza gerek yok istirahatinin bütün kitaplarını alıp gözümüz kapalı gönlümüz rahat ve keyif alarak okuyacak okunacak bir yazardır benim için.
Angel Dayı
Angel DayıPanait Istrati · Varlık Yayınları · 2004598 okunma
Hapishaneler ve tımarhaneler var olduğu sürece içinde birilerinin oturması gerekir. Siz değilse ben, ben değilse başka üçüncü biri elbet girecektir buralara.
Reklam
Logoterapinin ortaya koyduğu gibi, insanı hayatta anlama ulaştıran üç temel yol vardır. İlki bir yaratım ya da görev yerine getirme sürecidir. İkincisi, bir şeyi deneyimleme ya da biriyle etkileşimdir: Diğer bir deyişle anlam, sadece çalışmada değil aynı zamanda sevgide de bulunabilir....... Daha da önemlisi ise hayattaki anlamın üçüncü yoludur: Umutsuz bir durumun çaresiz bir kurbanı bile, değiştiremeyeceği bir kaderle karşı karşıyayken kendi ötesine geçebilir ve bunu yaparken kendini değiştirebilir. Kişisel bir trajediyi bir zafere dönüştürebilir.
Sayfa 147Kitabı okudu
On üçüncü mektup
Karşılaşmamız kaderdi belki. Ama çektiğimiz çiledir, bizi birbirimize yaklaştıran, o korkunç ümitsizlikler, bü­ yük çaresizliklerdir. Acılarımızı yitirmeyelim.
Tanrı biliyor ya, çoğunlukla bir daha uyanmama arzusu, hatta ümidiyle yatağa giriyorum: ve sabahleyin gözümü açıp yine güneşi görünce neşem kaçıyor. Ah keşke huysuz biri olabilsem, suçu havaya, üçüncü bir şahsa, başarısız bir girişime yükleyebilsem, o zaman keyifsizliğimin katlanılmaz sıkıntısı yarı yarıya azalırdı.
392 syf.
·
Puan vermedi
·
6 saatte okudu
6.5’tan 7
Selamlar, ben Leyla. Oooof, bu kitaba dair o kadar kararsız kaldım ki nasıl yorum yazmam gerektiğini bilemiyorum. Wattpad tarzı yazım dili benim hoşuma gitmedi. Üçüncü tekil bakış açısıyla yazılmasından da pek hoşlanmadım. Sürekli "-du, -di, -dü" eklerini okumak beni rahatsız etti. Hikayeyi karakterlerin ağzından okusak, bence pek çok
Yırtıcı
YırtıcıRuNyx · Martı Yayınları · 202473 okunma
En begendigim senaryoda yapı şekli
Senaryo danışmanı ve Türkçeye çevrilmiş Senaryo Anatomisi adlı kitabıyla tanınan John Truby'nin önerdiği modelin 22 aşaması şöyledir: 1. Kendini Keşif, Gereksinim, Arzu, 2. Hayalet ve Öykü- nün Geçtiği Yer, 3. Zayıf Yön, Gereksinim, 4. Tahrik Edici Olay, 5. Arzu, 6. Dostlar, 7. Rakip/Gizem, 8. Rakip/Sahte Dost, 9. Birinci Keşif ve Karar; Arzunun ve Gerekçenin Değişmesi, 10. Plan, 11. Rakibin Planı ve Karşı Atak, 12. Hamle, 13. Dostun Atağı, 14. Belirgin Yenilgi, 15. İkinci Keşif ve Karar, Saplantılı Hamle, Arzunun ve Gerekçenin Değişmesi, 16. İzleyicinin Keşfi, 17. Üçüncü Keşif ve Karar, 18. Kapı, Meydan Okumak, Ölümü Ziyaret Etmek, 19. Kavga, 20. Kendini Keşif, 21. Ahlaki Karar, 22. Yeni Denge
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.