Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Di’li geçmiş , en kötü çekim türü , geçiyor diyebilmeli , hep şimdi almalı tüm zamanların yerini ; bir boş , zavallı , zırva istek.
Yedigey, başını döndürüp araçlarla gelen genç arkadaşlarına baktı ve onların hiçbirinin duaları bilmediğini düşünerek canı çok sıkıldı. Öldükleri zaman, birbirlerini gömmek zorunda kaldıkları zaman ne yapacaktı bu insanlar? Öleni sonsuzluğa uğurlarken, hayatın başlangıcını ve sonunu kapsayacak sözleri nereden bulup söyleyeceklerdi? “Elveda yoldaş, seni unutmayacağız” mı diyeceklerdi? Ya da bunun gibi başka bir zırva mı?
Reklam
Tanrı var ya da yok, o başkaydı; fakat böyle davranması hiç yakışık almasa da, insanoğlu canı istediği, başı sıkıştığı zaman anıyor­ du Tanrı'nın adını. «İnanmayan bir kişi başı ağrımadığı sü­ rece Tanrı'yı düşünmez.» diye, bir söz vardır. Doğru ya da yanlış, gene de bilmek gerekir duaları. Boranlı Yedigey araçlarla gelen yol arkadaşlarına dönüp baktı. Ne yazık ki hiçbiri dua bilmiyordu. Öldükleri zaman bunları kim gömecek; teker teker yokluğa karıştıkları sıra­ da, yaşamın başlangıcını ve sonunu kapsayan sözleri kim söyleyecekti? «Elveda, yoldaş, unutmayacağız seni!» mi di­yecekler, ya da buna benzer bir zırva mı yumurtlayacak­ lardı?
GECE YARISI GULYABANİ
Amaçsız yaşamak nasıl bir şey? Bunca kalabalık neden bu gayede? Herkes leş hava pis, Kimsede yok merhamet. Anlamam hatta kavrayamam, Gamsızlık neden bu kadar popüler? Faydasız bir duruş var insanda,
Sizi kendim kadar tanıyorum... Bundan daha büyük bir zırva olur mu? Kendimi ne kadar tanıyorum ki?..
Sayfa 104Kitabı okudu
Bilim insanıyla, uygar insanla, yobaz burada ayrılır:
Bilim insanı gerçekten bilmek ister ve bilimin tek kaynağının kendi aklı ve gözlemleri olduğunun farkındadır. Yobaz ise inanmak ister. Onun aklı ve gözleri gerçeğe kapalıdır. Onun derdi inanmaktır. Ama inanmak istediği şey ne kadar zırva olursa olsun fark etmez. Yobaz inanmaya programlıdır. Onun şüphesi, onun “acaba”sı yoktur
Reklam
Doğa bilimlerinden yola çıkacağımıza göre, belki burada bilimin ne olduğunu kısaca belirtmekte yarar vardır. Bugün ekseri doğa bilimcilerin üzerinde anlaştıkları en yalın ve tatminkar bilim tanımını Karl Popper vermiştir. Popper'e göre bilim, kuramsal ifadeleri, gözlem raporlarını oluşturan ifadelerleyanlışlanabilecek bir düşünce sistemidir.
Sayfa 36 - 1. Bölüm: Doğa Bilimleri Açısından Özgürlük ve Tarih Kavramları - IIKitabı okudu
Nietzsche' den bireysel klinik vakalar çıkar, Hegel' den toplumsal klinik durumlar çıkar. Prof.Dr.Ahmet Arslan Nietzsche'yi benimsemiş ; topluma duyarsız, daha doğrusu topluma karşı agresyonla yüklenmiş bizler içinse Hegel'in tezlerinin bazılarının ''zırva'' olması doğaldır.
Aşktan başka söz dinlemem diyordu âdeta bu duruşuyla. Bana aşktan söz edeceksen et! Şu anda gerisi zırva!
Ne bayağılık ... Sizi kendim kadar tanıyorum ... Bundan daha büyük bir zırva olur mu ? Kendimi ne kadar tanıyorum ki ?..
Reklam
"Saadet bu ömrün neresinde?"
BİR ADA ARIYORUM Bir ada anıyorum. Gürültüden uzak. Sisten ve pislikten uzak. Bir ada ki, kıyılarını berrak deniz okşasın, yumuşak yumuşak. Tuzlu deniz koksun suları. Hani çocukluğumuzdaki gibi. Hani insanlar onu lağım kokutmadan önceki. Korkusuzca gireyim sularına. Kulaçlayayım doya doya engine doğru. Arınsın, dinlensin, “yaylasını alsın”
Ne iyi geldi...
BİR ADA ARIYORUM Bir ada anıyorum. Gürültüden uzak. Sisten ve pislikten uzak. Bir ada ki, kıyılarını berrak deniz okşasın, yumuşak yumuşak. Tuzlu deniz koksun suları. Hani çocukluğumuzdaki gibi. Hani insanlar onu lağım kokutmadan önceki. Korkusuzca gireyim sularına. Kulaçlayayım doya doya engine doğru. Arınsın, dinlensin, “yaylasını alsın”
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.