Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Murat KESAT

Murat KESAT
@Muratsat1903
Psikoloji bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Okuduğum kitaplara dair inceleme ve anekdotları, aynı zamanda da naçizane yazdığım yazılarımı paylaşıyorum.
Psikoloji lisans öğrencisi
İstanbul
16 okur puanı
Eylül 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Yalnızlık mı yoksa benzerlik mi
Birey olarak mı var oluruz yoksa toplumun var ettiği parçalardan mı ibaretiz? Toplum mu insanı etkiler yoksa insan mı toplumu oluşturan ana etmendir? Yüzlerce yıldır tartışılan konu başlıklarından birisidir. Bu tartışmayı, konuda mihenk taşı sayılabilecek eserlerden birisi olan Gustave Le Bon'un ''Kitleler Psikolojisi''
Reklam
Neden Freud?
NEDEN FREUD? Sigmund Freud, namıdiğer ‘’Psikolojinin Babası’’ psikoloji, terapi, bilinçdışı, hipnoz gibi terimlerin akılda çağrıştırdığı ilk isim. Sigmund Freud, 6 mayıs 1856 tarihinde zamanın Avusturya-Macaristan İmparatorluk sınırlarında olan günümüzde ise Çekya’nın Pribor kentinde dünyaya gelmiştir. İçine doğmuş olduğu aile yapısı belki de
Bilimin temeli, "başkasıyla kavga etmeden onunla ayrı fikirlerde olabilmektir".
Sayfa 147

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ormanlar iyice azaldığında, kütüphanelere odun ve çalı çırpı muamelesi yapılacağı günler gelemez mi? Zaten kitapların çoğu kafalardaki is ve dumandan doğmuştur: Böylece yeniden ise ve dumana dönüşürler, içlerinde ateş yoksa, bunun cezasını ateş verecektir onlara.
Sayfa 28
Gerçek bir dosta sahip olanlar, yalnızlığın ne demek olduğunu bilemezler, -tüm dünya onlara düşman olsa bile.-
Sayfa 17
Reklam
·
Puan vermedi
Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli felsefecilerden biri olan Ahmet Arslan'ın felsefe nedir? ne için yapılır? hangi alanı inceler ve o alanları nasıl inceleri sade bir dille anlatmış olduğu, felsefe metinleri okumayı düşünen herkese tavsiye edilen ve edilmesi gereken önemli bir eser.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan · Serbest Kitaplar · 20211,415 okunma
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişAhmet Arslan
8.5/10 · 1.415 okunma
432 syf.
·
Puan vermedi
Dünyaca ünlü psikiyatr Irvin Yalom tarafından kaleme alınan bu kitapta Nietzsche, Joseph Breuer ve Sigmund Freud gibi dünya felsefe ve psikoloji alanının öncüsü isimler bir araya geliyorlar. Psikanalizin doğumu, psikoterapinin ortaya çıkışı, bir doktorun hastasıyla olan iletişim ve ilişkisini güzel bir kurgu ile işleyen Yalom, bu eseriyle birlikte fiilen bir araya gelmemesine rağmen fikren bir arada olmuş kişilerle harika bir iş çıkartmış ve biz okuyucularına sunmuştur. Psikoloji ve psikoterapilere merak duyanlara şiddetle tavsiye ediyorum. İyi okumalar.
Nietzsche Ağladığında
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202352bin okunma
680 syf.
·
Puan vermedi
·
138 günde okudu
Huzursuzluğun Kitabı
Huzursuzluğun KitabıFernando Pessoa
8.6/10 · 10,4bin okunma
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
Victor Hugo tarafından dönemin Fransız cezalandırma sistemi ve bu cezalandırma sonucundaki giyotin ile ölüm kararını sert bir dille eleştiren ve bu ölüm cezasına çarptırılmış bir karakterin zindandan giyotine giden içsel ve bedensel sürecinin anlatılması işlenen acı ve ölüm kokan bir eser.
Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Bir İdam Mahkumunun Son GünüVictor Hugo · Nostaljik Yayınları · 2014120bin okunma
95 syf.
·
Puan vermedi
Sigmund Freud'un bu eserinde Le Bon referansı alınarak başlanan eserde, kitlenin oluşumunun altında yatan içsel nedenler ve libido kavramının bireyleri bir arada tutma özelliği incelenerek açıklanmaktadır.
Kitle Psikolojisi ve Ego Analizi
Kitle Psikolojisi ve Ego AnaliziSigmund Freud · Oda Yayınları · 20191,774 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
Gustave le Bon tarafından yazılan bu eserde kitleleri oluşturan etmenler ve kitlelerin değer duyguları, karar verme hallerindeki birey harici tutumun incelenmesini görüyoruz.
Kitleler Psikolojisi
Kitleler PsikolojisiGustave Le Bon · Zeplin Kitap · 20203,698 okunma
Murat KESAT tekrar paylaştı.
Din, felsefe ve ölüm
Din ve felsefenin ölüm, öldürmek ve cezalandırmalar üzerine bakış açılarını incelediğim yazımı sizlere de sunmak isterim. :) Din ve felsefenin ölüme karşı bakış açısı ve bilimin bu duruma karşı olan tutumuna Yuval Noah Harari'nin Homo Deus adlı kitabının bir kısmı ile giriş yapmak istiyorum. ''Bilim, bir insanın oksijensiz kaldığında öldüğü
Murat KESAT
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yabancı
YabancıAlbert Camus
8.1/10 · 111,3bin okunma
Murat KESAT
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Suç ve Ceza
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski
9.2/10 · 159bin okunma
Reklam
Istırap molası
Hayatla aramda ince bir cam var. Açıkca görmeme ve anlamama rağmen, dokunamıyorum hayata.
Sayfa 122Kitabı okudu
İhtiyaç duyduğumuz şeyleri istememiz insanca bir davranıştır, yalnızca gerekli olanı değil, arzulanır bulduğumuz şeyleri istemek de insancadır. Hastalıklı olan, gerekli olan ile ile arzulanır olanı aynı şiddetle arzu etmek, kusursuzluk özlemi yüzünden, ekmeksiz kalmış gibi acı çekmektir. Romantizmin hastalığı budur işte: sanki sahip olmanın bir yolu varmış gibi Ay'a göz dikmek.
Sayfa 86 - Can yayınlarıKitabı okudu
Romantizmin bütün kötülüğü, bize gerekli olan şey ile arzuladığımız şeyi birbirine karıştırmasıdır
Sayfa 86 - Can yayınlarıKitabı okudu
2021 OKUMA HEDEFİ
5/60 kitap - %8 tamamlandı
5 kitap okudu
60 kitap
1.319 sayfa
5 inceleme
3 alıntı