Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
O gün babam için mi yoksa Füsun cenazeye gelmediği için mi acı çektiğimi soran okurlara ve müzegezerlere,aşk acısının bir bütün olduğunu söylemek isterim. Gerçek aşk acısı, varlığımızın en temel noktasına yerleşir, bizi en zayıf noktamızdan sımsıkı yakalar ve diğer bütün acılara derinden bağlanarak bütün gövdemize ve hayatımıza hiç durdurulamayacak bir şekilde yayılır. Eğer umutsuzca aşıksak, baba kaybından en sıradan talihsizliğe, mesela anahtarımızı kaybetmeye kadar her şey,diğer büyün acılar,dertler ve huzursuzluklar, her an yeniden kabarmaya hazır olan bu asıl ıstırabımızın tetikleyicisi olur. Benim gibi aşk yüzünden bütün hayatı altüst olmuş biri,diğer bütün dertlerinin çözümünün de aşk acısının sona ermesiyle mümkün olacağını sandığı için, içindeki yarayı istemeden daha da derinleştirir.
Sayfa 215Kitabı okudu
"pencereye yaklaştım, başımı yukarı kaldırarak gökyüzüne baktım. ay oradaydı. bildiğim ay. hayır, ben adam olmazdım. gerçek bir acı duyduğumdan bile kuşkum vardı."
Sayfa 65 - iletişim yayınlarıKitabı okudu
Reklam
152 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Keşke Prokaryotlar Yok Olsa
20 yıl önce okuduğum bu muazzam eseri yeniden okudum ve yine 20 yıl önceki duygu düşünceleri yaşadım. Kusursuz bir toplumun asla yaratılmayacağını, Thomas More gibi Ütopya da kalacağı aşikar bir gerçek. Her defasında birileri eski düzeni yıkarken, yeni düzende herkesin eşit ve adil bir şekilde yönetileceği vaadi ile başa gelen yeni yönetimlerin, zamanla eski yönetimlere benzediği ve hatta ileri giderek daha kötü olduğu gözlemleniyor. Bazı eserler yazıldığı dönemlerden çok daha ötesine geçiyorsa ve yaşanılan yeni dönemde aynı hissi veriyorsa bu doğal bir şekilde insanoğlunun her daim kötü olduğu ve bu kötülüğü farklı fraksiyonlarda devam ettirdiğini net bir şekilde görüyorsunuz. Temel de ana nedenin halkın genel olarak CAHİL olmasından kaynaklandığı da acı bir gerçek. O halde ya toptan cahil olup, acı çekmemek gerek ya da herkesi eğiterek muazzam bir yönetime sahip olmak gerek. İnsan öğrendikçe, öğrendiği tüm gerçekler yaşamı için ağır ve acılı bir sürecin başlamasına neden oluyor. Zira siz neden sömürüldüğünüzü ya da neden kötü bir yaşam koşullarına sahip olduğunuzu görebiliyorsunuz. Ve elinizden bu durumu değiştirmeye yarayacak hiçbir şey de olmayınca artık sadece bedeniniz değil, ruhunuz da acı çekiyor. Neden Prokaryot Aptal İradesizler yüzünden sefil bir hayata mahkum oluyorum? İşte bu sorular ve buna benzer birçok soru huzurunuzu kaçırıyor, sağlığınızı bozuyor, insanlığa olan inancınızı kaybetmenize neden oluyor. Aptal insanların iradesi neden benim kaderim? Halen Hayvan Çiftliğini okumadınız mı? Çok şey kaybetmişsinizdir. Belki bir 20 yıl sonra yine aynı bu şekilde zevkle aynı duygu ve düşüncelerle okurum....
Hayvan Çiftliği
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2020247,6bin okunma
"Gerçek acı yavaş yavaş duyulan bir şeydir, yavaş yavaş gelir. Tıpkı verem hastalığındaki gibidir bu; hastanın belirtilerinin fark edilmesi için hastalığın kritik bir evreye girmesi gerekir."
Bir şeyler yapmalı Ülkesi Ve düşleri çalınmış Sürgün edilmiş Tutsak edilmiş Tel örgülerle çevrilmiş Kıyılmış
Bedenimi erkeklere satmanın acısı çok daha azdı. O acı gerçek değil, düşseldi. Bir fahişe olarak kendim değildim. İçimde hiçbir duygu uyanmıyordu. Duygularım gerçekten içten değildi. O zamanlar hiçbirşey beni incitemez, şimdi çektiğim acıyı yaşatamazdı bana. Kendimi asla şimdi hissettiğim gibi alçalmış hissetmemiştim. Belki de bir fahişe olarak o kadar aşağılanmıştım ki, hiçbirşeyin önemi kalmamıştı.
Reklam
"Zaman gerçek değildir ,Govinda, ben sık sık yaşadım bunu. Zamanda gerçek değilse , dünya ile sonsuzluk, acı ile mutluluk, kötü ile iyi arasında var gibi görünen çizgide bir yanılgıdan başka bir şey değildir."
Artık acının bize öğretilen diğer her şeyden daha gerçek ve daha güçlü olduğunu biliyorum; senin bir zamanlar neler çektiğini öğretti acı bana. Eğilip büküldüm, kırılıp paramparça oldum ama eskisinden çok daha iyi bir şekle büründüğümü umut ediyorum.
Sayfa 693Kitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.