Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bazı anlar var ki çağlar önce ayrılmışız gibi hissettim. Oysa ayrılık dediğimiz şey, zihinlerimizin ürününden başka bir şey değil. Belki de hiç ayrılmadık."
GÖZÜM BAŞIM ÜSTÜNE
Şu Dünyada Ayrılık Var Ölüm Var İlle de Zulüm Var Gözüm Başım Üstüne Hangi Kitap Yazıyor Kardaş Ben Çalışam Eller Ala... Enver Gökçe
Sayfa 305
Reklam
Ben derim ki erkekler ve dişiler aynı kalıptan çıkmadır. Eğitim ve gelenekler dışında, büyük bir ayrılık yoktur aralarında.
Sayfa 175
Bahman Ghobadi sinemasının en temel sorunu kuşkusuz "sınır"dır. Yönetmenin istisnasız bütün filmlerinde aşılması gereken ve filmin oyuncuları tarafından sadece bir engel olarak değerlendirilen somut bir sınırın varlığıyla her an yüzleşmek gerekmektedir. Elbette bunun asıl nedeni Kürdistan coğrafyasının birbirine komşu dört devlet tarafından bölüştürülmüş olması ve Kürt halkının olağan bir kabullenmişlikle bu sınırları yok sayarak gündelik "geliş-gidişlerini" sürdürmek istemeleridir. Sınırın, Kürt topraklarında "ayrılığı", sınırı aşma eyleminin ise daimi olarak "kavuşmayı" temsil etmesinin nedeninin bu olduğu düşünülebilir. Kürt halkının zorunlu bir "ayrılık" dışında herhangi bir anlam ifade etmeyen bu sınırları muğlaklaştırmaya yatkınlığını Ghobadi sinemasında açıklıkla tekrar tekrar gözlemlemek mümkündür.
Reklam
Yine de hiçbir kalp, ayrılık acısını hazırlayamıyor kendini.
Aşk geçer, sevgi kalır ama sevda yaralar. Aralarında çok büyük farklar var. Aşk kıpır kıpırdır, heyecanlıdır. Sevgi sakindir, ebedîdir. Sevda ise hüzünlüdür, içinde keder, gözyaşı, ayrılık barındırır.
Sayfa 191Kitabı okudu
YÜRÜYELİM SENİNLE İSTANBUL’DA Kırmızıyı sevdiğini bilseydim Hayallerim kıpkırmızı olurdu İstanbul hâlâ güneşin ardında Ufuklarında birkaç kere leke birkaç kan pıhtısı dudaklarında İstanbul hâlâ sevimli mi sevimli
İçinde ayrılık kelimesi geçen her cümle, neden bahsediyorsa bahsetsin büyük acı veriyordu.
Sayfa 312
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.