Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Muhammed Mustafa Özdemir Kimdir?
Muhammed Mustafa Özdemir, Türk aksiyon ve dövüş filmi oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve medya patronudur. Kendi sahne dövüşlerini ve becerilerini sergileyen Muhammed Mustafa Özdemir, filmlerinde sıklıkla Amerikan halk aksanıyla konuşuyor. Ayrıca bilimsel araştırmalar yapmaktadır. İçindekiler 1 Biyografi 2 Medya projeleri 3 Eğitim 4 Bilgi
Yenilenen(!) çağ dışı öğretim programları
evrim konusunun çıkarılma nedeni ise “müfredatın çok ağır ve yoğun olması” kendileri de öğretim programlarının ağır, yoğun, zor olduğunun farkında yani. :) madem sunduğunuz bu argümanın farkındasınız da neden diğer öğretim programları için de bu gerekçeyi kullanmadınız? ayrıca evrim teorisi karşıtı olarak eklediğiniz “yaradılış” hangi bilim kitabında yazıyor? ilahi kitapları refere ederek bilim kitaplarını tarik*t ve cema*tlere oluşturmanız aklı dışlamak, milli eğitimi vasıfsızlandırmaktır (dinciler yazar, meb kitap olarak basar). “evrim teorisi geçerli değil, teori olarak kaldı, kanıtlanmadı” vs gibi gerekçeler uydururak bilimbilmezliğinizi gösterdiniz. teoriler kanıtlanmak zorunda değillerdir. teoriler kanıtlanırsa kanuna dönüşür mutlak bilgi haline gelir şeklinde düşünmek hatalı ve yanlış düşünmektir. literatürde evrimi yanlışlamaya yönelik iki milyondan fazla yayın, makale mevcut. buna rağmen hâlâ yanlışlanamamışsa bu teori, doğruluğunu güçlendirir. evrim kendisine yapılan her itiraz karşısında daha çok güçleniyor aslında. bu sorun/konu üzerine çok yazılar yazıldı/yazılıyor ama bazıları bunu anlamak istemiyor. “ne yaptıklarını bilmiyorlar” değil! herkes her şeyi kasıtlı ve farkında olarak yapıyor.
Reklam
Üniversite bilim yapar. Yani bilimi üretir, öğretir ve yayar. Bilim üretimi araştırmayla olur. Araştırma kaynak ister. Kaynak sırf para değildir. Her şeyden önce akıl ve onun ürünü olan meraktır. Merak ise pek küçük yaşlardan başlayarak körükle­nir. Bunun için, çocukların götürülebileceği müzeler, onların aileleriyle birlikte yararlanabilecekleri kütüphaneler olmalıdır. Televizyonlar ahlaksız ve sığ bir yaşamı pohpohlayan rezil maga­zin programları yerine, merakı ateşleyebilecek eğlenceli bilim propagandası yapan programlar yayımlamalıdır. Okullar ise tamamen merakı canlandıracak bir müfredatla teçhiz olunmalı, öğretmen merakı uyandırabilmek için açlıktan kurtarılmalıdır. Okul kitapları çocuğu okumaktan nefret ettirecek değil, oku­mayı teşvik edecek tarzda yazılmalıdır. Yazanlar ne yazdıklarını bilen insanlar olmalıdır, bakanlıklara çöreklenmiş, ders kitabı pazarından midelerini doldurmaya çalışan zır cahiller değil!
...bilgisayar programları yazmak hem sanat hem de bilim egzersizidir; hem işlevsel hem de estetik emektir.
Sayfa 147 - MetisKitabı yarım bıraktı
Beşir Fuad'ın ve pozitivizmin müteakip etkisini artıran husus, II. Abdülhamid devrindeki eğitim anlayışı olacaktı. Bu dönemde “Harbiye, Mülkiye ve Askeri Tıbbiye'nin programları geliştirilmiş”ti. Böylece “Her üç kuruluşun öğrencileri ders programları icabı 19. yüzyıl müsbet bilimlerinin Batı'nın esas güç kaynağını oluşturduğunu görüyorlardı.” Bu sayede, II. Abdülhamid döneminde “Batı'yı, Batı'da geliştirilen müspet bilimle bir tutan bir kuşak yetişti.” Bu Jön Türk kuşağı, pozitivizmin Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde gerçek taşıyıcıları olarak öne çıktı. Sözü geçen İttihatçı kuşak, toplumu din-bilim çatışması üzerinde kurulu görüyor, modernleşmenin ancak "dinin oynadığı rolün bilime devredilmesiyle" başarıya ulaşabileceğini düşünüyordu.
Sayfa 144Kitabı okudu
Bilim adamları beyni daha iyi anlamaya çalışıyor, bunun nedeni ise biz merakımızı giderelim diye değil, bizleri daha iyi nasıl etkileyebileceklerini keşfederek, gelecek nesillerde daha verimli köleler oluşturmaya çalışmalarıdır. İlaçlar bunlara göre üretiliyor, televizyon programları buna göre düzenleniyor, sinema filmlerinde bunlar kullanılıyor.
Reklam
202 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Fahrenheit 451: “Kitap kağıdının yanma derecesi.”
Eser yayınlandığı yılda her ne kadar distopik bir eser olarak anılsa da okuduklarım bana gerçeklikten o kadar da uzak gelmedi. Evet, belki günümüzde itfaiyeciler kitapları yakmıyor ama kitapların yerini alan televizyon programları, internet, telefon uygulamaları kitaplarla aramıza mesafe koyuyor. Yıllar geçtikçe daha az okuyoruz. Sanki kitapların son kullanma tarihi varmış gibi davranıyoruz. Shakespeare yıllar geçtikçe daha çok okunan bir yazar mı yoksa tam tersi mi? Bu bir tartışma konusu, yazar zihnimde bunun gibi soruların canlanmasını sağladı. Her ne kadar anlatımda kopukluklar hissetsem de genel olarak daha sık okumaya çalıştığım bir dönemde beni kitaplara teşvik eden bir eser oldu. Bilim kurgu türünde yazılıp başta endişe olmak üzere farklı duyguları da yaşatan, yer yer gerçekçi hissettiren tüm kitaplara atfedilmiş bir eser.
Ray Bradbury
Ray Bradbury
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,1bin okunma
.... Neoliberalizmin son tuzağı: Mindfulness Mindfulness, Oprah Winfrey ve Goldie Hawn gibi ünlülerin de desteğini alarak anaakıma yerleşti. Meditasyon koçları, keşişler ve nörobilimciler Davos’a giderek Dünya Ekonomik Forumu’na katılan CEO’lara konunun inceliklerini anlattı. Mindfulness hareketinin kurucuları bir tür misyonere dönüştü. Bilim ve
Önerme, Totoloji, Antikahraman
_Önerme (Görüş, düşünce, fikir)_ _Mantıkta, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir ifadelere denir. En az iki terimden oluşan, içinde en az bir yargı ve bir doğruluk değeri taşıyan cümlelerdir. Soru ve emir tümceleri önerme olamaz çünkü bir soru ve emir doğruluk ifade etmez. Önermeler bir yargı bildirmelidir. _Önerme Türleri_ _1- Nitelik bakımından:
Bilgisiz Bilgi Çağı/6
Son beş yıl içinde ortaya çıkan skandallar elimizdeki cep telefonunun, bilgisayarın, notepadin hatta televizyonun aslında Batılı istihbarat örgütlerine sürekli mâlumat aktardığını bize gösterdi. İnternet programları, bilgisayar işletim sistemleri, navigasyon programları, sosyal medya uygulamaları, hatta online oyunlar bile meğerse hep bir "arka kapı" ile tasarlanmış. Bunlar sizin haberiniz olmadan telefonunuzda veya cep telefonunuzda yaptığınız her şeyi ânında bir istihbarat örgütüne bildiriyor. Bu işin çok ciddi boyutlarda olduğunu Wikileaks, Edward Snowden, Cambridge Analytica ve Facebook skandallarıyla anladık. Her yeni bilim ve teknoloji alanında olduğu gibi mâlumat teknolojilerinde de Batı'nın üçkâğıt açtığını gördük. İnsanlık tarihinde ilk defa Batılılar, Ruslar ve Çinliler her insanın mahremine kadar girebilme imkânını elde ettiler.
Reklam
+++ Radyoda yakışıklı bir adam, sizin kendi yakışıklı adamınızdı. İyi yürekli kadın, sizin kendi kafanızdaki iyi yürekli kadındı. Güzel bir günbatımı, sizin günbatımınız, sizin güzelliğinizdi. Haber yayınları dişli, hızlı ve güçlüydü, bilim önemli ve hayranlık uyandırıcı, mizah adamakıllı komik, tiyatrolar yürek burkan cinsten, macera programları ise, özellikle çocuklara yönelik olanlar, hayal gibi bir şeydi.
Sayfa 98 - Jean-Luc LaPointe - HAFTADA 7 DOLAR 27 SENT - E Yayınları - Üçüncü Basım - 2015, İstanbulKitabı okudu
Gerek.li Bilgi: TODAİE Nedir?
TODAİE veya Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, 1958 yılında 7163 sayılı Kanunla kurulmuş amme idaresi enstitüsüdür. Kamu yönetimi alanında İktisadi ve İdari Bilimler bölümleri mezunlarına yüksek lisans ve doktora seviyelerinde 1952 - 2018 yılları arasında hizmet vermiştir. Enstitünün Yüksek lisans programları Avrupa' da akredite edilen Türkiye' deki tek yüksek lisans programları olmuştur. Kişisel Not: Zamanında burada yüksek lisans yapabilmek için çok gayret göstermiş (daha sonrasında doktoraya da devam etmek istiyordum) lakin o dönemdeki şartlarım el vermediği için kendi şehrimde MBA yapma imkanı bulmuştum. Kimi neden ve nasıl rahatsız etti de kapatıldı bu güzel kurum anlamak mümkün değil. Tüm envanteri ve öğrencileri Hacı Bayram Veli Üniversitesine devredilmiş. Zaten üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programları mevcut ve devam edecek, bu kurumun işlevi devlet idaresine daha nitelikli bürokratlar yetiştirmekti, çok yazık olmuş...
318 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.