Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hayata yabancılaştıran iletişim şekillerinden biri, bizim değerlerimizle örtüşmeyen davranışlarda bulunan insanları, yaptıklarının yanlış veya kötü olduğunu ima eden ahlakçı yargılarla değerlendirmektir. Bu tür yargılamalar dile şöyle yansır: "Senin sorunun çok bencil olman", "O çok tembel"... Suçlama, hakaret, küçük düşürme, etiketleme, eleştirme, karşılaştırma ve teşhis koyma... Bunların hepsi yargılamanın çeşitleridir. Mevlana şöyle yazmış: "Doğru ile yanlışın ötesinde bir yer var. Orada buluşalım." Hayata yabancılaştıran iletişim ise bizi “doğruluk ve yanlışlıkla" ilgili bir düşünce dünyasına, yani yargılar dünyasına hapseder.
Sayfa 31 - Remzi Kitabevi.//9.Basım
Tıpta ilk adım, yani doğru teşhis, doğru tanımlamadır. Hastalığı doğru teşhis edebilmelisin ki uygun tedavi mümkün olsun.
Reklam
İstihbarat üstünde biraz konuşalım
İstihbarat karmaşık bir iştir gizlilik ve yanıltma onun iki temel öğesidir . Önümüzdeki anlaşılmaz ilişkiler yumağından doğru sonuçlar çıkarmak zor olsa bile imkânsız sayılamaz. Bunun için önce tutarlı bir yöntem geliştirmek gerekir.Büyük istihbarat servisleri ülkelerinin çıkarı olduğu her yerde örgütlenir. Bu örgütlenme tekdüze değildir ve niteliğini, hedef ülkeden beklentilerin ne olduğu belirler. Etrafınızda gördüğünüz on binlerce kişiden hangisinin yabancı bir ülkeye hizmet ettiğini anlamak için, kullanan ülke ile şüphelendiğiniz kişi arasında mantıklı bir bağ kurmak gerekir. Eğer yabancı ülkenin amaçları hakkındaki teşhis doğru değilse, onlar için çalıştığı zannedilen kişi hakkında da yanılmak kaçınılmaz olur. Özellikle küçük istihbarat servisleri önce yabancı ülkenin politikasını tesbit edip sonra kimlerin bu politikaları, kendi öz düşüncelerinden farklı olmasına rağmen, desteklediğini kestiremez. Çünkü böyle bir yaklaşım doğru siyasi tahlillere, geniş bir bilgiye ihtiyaç gösterir. Ajanları tesbit etmek için kullandıkları tek metod , kişinin yabancı servislerle ilgisini belgelemektir. Bunun yolu da yabancı misyonları sürekli gözetlemek ve ilişkiye girenleri tesbit etmekten ibarettir. Bu yol istihbarata karşı koymanın en verimsiz metodudur. Arada sırada, kişisel hatalardan faydalanarak birkaç ajan yakalansa bile, bütünü görmek mümkün değildir ve sistem kontrol edilemez bir hal alır.
Sayfa 129Kitabı okudu
çok doğru
Emin olun. Bugün artık 0-3 yaş arasındaki çocuklara da teşhis koyup, hiperaktif deyip ilaç veriyorlar, beyni gelişme döngüsünde olan bir canlıya beynindeki kimyasal dengeyi nasıl etkileyeceği kesinlikle bilinmeyen bir ilaç veriyorlar. Paslı, kocaman bir demiri kafatasının içine soksunlar daha iyi. Çocuğun zekâsı yaramazlığıyken, o yaramazlığı bastırmak için ilaç veriliyor!
Bir yerde bir sorun doğru teşhis edilemiyorsa, doğru çözüme de ulaşılamaz ve sorun çözülemez.
“Selefiniz Leopold Leopoldoviç hakkında bir şeyler dinlemek ister misiniz?” diye sordu sağlık memuru ve Anna Nikolayevna’ya kibarca bir sigara uzattı, sonra kendisi de bir tane yaktı. “Harikulade bir doktordu!” dedi Pelageya İvanovna heyecanla parlayan gözleriyle tatlı tatlı yanan ateşe bakarken. Sahte taşlarla süslü bayramlık tarağı siyah
Reklam
Bunların Arline'n Richard'la yakınlaşma usulleri olup olmadığını hiç bilemeyeceğiz, ama Richard in onun için bir genç adam olduğuna karar verdiği açıktı ve Richard da ona yanıktı. Joan daha sonraları, Richard on yedi yaşında MIT'ye girdiğinde ailenin geri kalanının onların günün birinde evleneceklerinden emin olduğunu öne sürmüştü.
Mutluluk Hastalığı
Mutluluğun psikiyatrik bir bozukluk olarak sınıflandırılmasını öneriyoruz. Teşhis el kitaplarında yeni bir isim altında yer almasını doğru buluyoruz: Majör duygulanım bozukluğu, keyifli tip.
Sayfa 67 - Kapı YayınlarıKitabı okudu
…Bu sırada demokrasinin ruhundan bir rezalet şeklinde ortaya çıkan bir olay görülür. Bu olay, sözde amir durumunda olanların bir kısmında teşhis edilen korkaklık ve yüreksizliktir. Bu kişiler için önemli bir karar alma statüsünde bulunduklarında çoğunluğun himayesi altına girmeleri ne büyük şanstır. Siyaset fukaraları, bütün kararlarından önce çoğunluğun onayını dilenirler ve böylece kendileri için gereken "suç ortaklarını" bularak her türlü sorumluluktan ellerini ovuşturarak sıyrılırlar. Doğru adam, karakter sahibi, namuslu adam bu tip siyaset yöntemlerine karşı düşmanlık ve nefret beslemekten başka bir şey yapmaz. Bu yöntemler bütün adi karakterleri kendine çeker. Attığı her adımın doğuracağı sorumluluğu kabul etmekten çekinen ve daima kendisini her konuda masum kılmaya çalışan bir kişi, bir sefil ve bir alçaktan farksız değildir. Bir milleti yönetecek kurum böyle kişilerden oluşursa, kısa zamanda vahim sonuçlar ortaya çıkar. Artık sağlam hareket etmek diye bir şey yoktur. Aksine, bir karara varmak için bir güç harcamaktansa hakaretlere maruz kalmak tercih edilir. Eğer hızlı bir karar almak gerekiyorsa kişi, karakterini ortaya koyup bu işe önder olmaz. …Çoğunluk hiçbir zaman bir kişinin yerine geçemez. Çoğunluk, ahmakları olduğu kadar alçakları da temsil eder.
Çok kaygılı olup, her şeyi abartmak kadar, yokmuş gibi davranmak da doğru değildir. Tedavi, var olan durumu gerçek boyutlarıyla kabullenmekle başlar. İnkar ettiğimiz bir sorun karşısında yardım almayı da reddederiz. Erken teşhis tıpda olduğu kadar, psikolojik sorunlarda da tedavi sürecini kolaylaştırır.
Reklam
Velayet-i Fakih (Fakih’in velayeti veya yönetimi) ilkesi İran İslam Cumhuriyetinin temelini teşkil eden kuruma ve kurumun başında bulunan Veliy-i Fakih’e işaret eden bir kavramdır. Fakihlerin yönetimi teorisi, esas olarak Şii İslam anlayışı ile Sünni İslam anlayışı arasındaki temel farktan ve Şiiliğin Sünnilikten ayrıldığı noktadan mülhem ortaya
Sayfa 52 - Velayet-i Fakih: Makam-ı Muazzam-ı Rehberi (Büyük Önderlik Makamı)Kitabı okudu
Hayatınızdaki önemli insanlar genellikle, şaşırtıcı bir davranış için alternatif açıklama olduğu konusunda hiçbir fikre sahip değildir. Görüşleri o kadar uzun süreli ve köklüdür ki kendinize bakmanız için (eğer varsa) başka bir mercek (yani, doğru bir teşhis!) sunulduğunda, öz görüşünüzü değiştirmeye karşı dirençli olabilirsiniz. O noktada teşhisin ya da açıklamanın "sadece bir bahane" olduğunu düşünebilirsiniz.
Çok kaygılı olup, her şeyi abartmak kadar, yokmuş gibi davranmak da doğru değildir. Tedavi, var olan durumu gerçek boyutlarıyla kabullenmekle başlar. İnkar ettiğimiz bir sorun karşısında yardım almayı da reddederiz. Erken teşhis tıpda olduğu kadar, psikolojik sorunlarda da tedavi sürecini kolaylaştırır.
Gerçek soruları niçin ararız? Karşılaştığımız soruların sahte olduğunu kavradığımız için. Böyle bir kavrayışı elde edebilmek ise kişiliğimizdeki sahte unsurları teşhis etmemizle mümkündür. Yani gerçek insanlar olmaya doğru yol aldıkça gerçek soruları aramamız kaçınılmaz hale gelir.
"Doktorlar, hastaları dinlerken sadece bedensel şikayetlere değil, aynı zamanda duygusal ve ruhsal durumlarına da odaklanmalıdırlar. Çünkü bu, doğru teşhis ve tedavinin anahtarıdır."
932 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.