Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Vücuda gevşedi ve kanı yeniden damarlarında akmaya başladı. Onu bulmuştu. Müthiş bir rahatlama duygusu uyandı içinde rahatlama, bir de başka duygu. Onu gülümseten, tarifi zor bir duygu. Eldivenlerini çıkarıp pardösüsünün düğmeleri- ni açarak yavaşça ona yaklaştı. O duygu arzu olmalıydı. Tes- tislerini uyandıran ve penisini sızlatan o duyguyu şimdi bile hissediyordu. Ona yaklaşırken bu duygu yoğunlaşıyordu. Mark elini kaldır- dı. İç çekerek omuzlarını kaldırıp indirdi. Parmakları ona uzandı. O ise başını eğdi. Dua mı ediyordu? Mark parmaklarının uçlarını hafifçe ipek giysili sırtında dolaştırdı. Kadının vücudu sarsılıp sonra gözle görülür şekilde gevşedi. Mark onun arkasına geçip onu gözlerden koruyarak elini karnına kuvvetlice bastırdı ve onu saran vanilya ve portakal kokusunu içine çekti. Ona dokunup onu koklamak Mark'ı heyecanlarıdırmıştı. Çok şükür, onu bulmuştu. Tanrı'ya şükür gelmişti. Onu kollarına al- mamak için kendini zor tutuyordu. "Merhaba," dedi alçak sesle. Passion arkasına döndü, Mark'ın eli de karnından beline ka- yıp daha sonra geri çekildi. Passion uzun kirpiklerini kırpıştırdık- tan sonra onun gözlerine baktı. "Merhaba." Gözleri hatırladığından da güzeldi. Küçük altın sarısı halka- ları mıydı onu bu kadar etkileyen? Yoksa oradan yansıyan sevinç ifadesi mi? Mark onun gözlerine dalmış bir haldeyken bir grup hanım go- tik panoya hayran olmak üzere yanlarından geçti. Mark'ın aleti önceki günün hatırasıyla canlanıverdi. O da bunu mu düşünüyor-du? Gözlerindeki bakışın anlamı bu muydu?
Sayfa 36
Dua etmeyi kendinden esirgeme, Bil ki kaderin avuçlarında. Kaldır ellerini semaya , başla duaya... Rabb'im isterse her şey değişir bir anda , unutma...
Reklam
176- Soru: Peygamberimiz (s.a.v.) iftar sofrasından başka bir yerde sofra duâsı yapmış mıdır? Cevap: Evet yapmıştır. Hadis kitapları tedkik edildiği zaman buna dâir bahisler ve duâ örnekleri bulacaksınız. Bu husustaki merakınızı gidermek için birkaç örnek vermeyi faydalı bulmaktayız. a) Peygamber (s.a.v.) sofrasını kaldıracağı zaman şöyle duâ ederdi: “Elhamdü lillâhi kesiran tayyiben mübâreken fîhi gayra mekfiyyin velâ müveddein velâ müstağnen anhü Rabbenâ" (Buhârî c. 6, s. 214). b) Bir hadis-i şerîfte şöyle ifade edilmektedir: Kim yemek yer de "Elhamdü lillâhillezî at'amenî hâzâ ve razekanîhi min ğayri havlin minnî velâ kuvvetin" derse geçmiş günâhları bağışlanır. (Tuhfet'ül-ahvezî c. 9, s. 425). c) Peygamber (s.a.v.) birşey yediği veya içtiği zaman «Elhamdü lillâhillezî at'amenâ ve sekaanâ ve cealenâ minel-müslimîn" derdi. (Tuhfet'ül-ahvezî c. 9, s. 425).
Çaresizlik Allah'tan gelen en güzel işarettir. Dua vaktinin geldiğini gösterir.
Iمقدمة في فضل الدعاءI
اللهم لَكَ الحَمْدُ، وَإِلَيْكَ المُشْتَكى، وأَنْتَ المُسْتَعَانُ، وَلَا حَولَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِالله العليّ العَظِيم. Allah'ım hamd sanadır, şikayet sana, affedici olan sensin, senden başka güç ve kuvvet yoktur.
Sayfa 33 - دارالمنهاج القويمKitabı okuyor
Iمقدمة في فضل الدعاءI
إِذَا أَخَذْتُمَا مَضْجَعَكُمَا فَسَبِّحَا ثَلاثاً وثَلاثِينَ، واحْمَدا ثَلاثاً وثلاثينَ، وَكَبِّرًا أَرْبَعَاً وَثَلاثِيْنَ، فَذَلِكَ خَيْر لَكُمَا مِنْ خَادِمٍ. Yatağa girdiğinizde otuz üç kere SûbhanAllah, otuz üç kere Elhamdûlillâh, otuz dört kere Allâhuekber deyin. Bu size hizmetçiden daha hayırlıdır.
Sayfa 33 - دارالمنهاج القويمKitabı okuyor
Reklam
Iمقدمة في فضل الدعاءI
لَا يَرُدُّ القَدَرَ إلا الدُّعَاءُ، وَلَا يَزِيدُ فِي العُمُرِ إِلا البِرُّ، وإِنَّ الرَّجلَ لَيُحْرَمُ الرِزْقَ بِالذَّنْبِ يُذْنِبُهُ(١). "Kader ancak duayı reddeder, ömrü ancak sadaka uzatır, kişi ancak günahından dolayı rızkından mahrum olur."
Sayfa 22 - دارالمنهاج القويمKitabı okuyor
Bunu bana verirse sadece Allah verir; buna Allah'tan gayrısının gücü yetmez demek duayı dua yapar.
Iمقدمة في فضل الدعاءI
«مَنْ نَزَلَتْ بِهِ فاقَةٌ فَأَنْزَلَها بالنَّاسِ لَمْ تُسدَّ فَاقْتُهُ ، وَمَنْ نَزَلَتْ بِهِ فَاقَةٌ فَأَنْزَلَهَا بِالله فَيُوشِكُ (١) الله لَهُ بِرِزْقٍ عَاجِلٍ بِرِزْقٍ عَاجِلٍ أو آجل» (٢) "Kim ihtiyaç içine düşer de bunu insanlara açarsa, ihtiyacı kapanmaz. Kim de ihtiyacını Allah’a arzederse, Allah’ın, hemen veya ileride o kimseye rızık vermesi umulur."
Sayfa 20 - دارالمنهاج القويمKitabı okuyor
Yeryüzündeki bütün memeliler muhtaç oldukları dua ile mükemmel bir denge içerisindedirler. Ama insan öyle değildir. Bulunduğu yeri sonuna kadar sömürür, yok eder ve kendisine yeni sömürülecek yerler arar. İnsanlar da tıpkı virüsler gibi çoğalır, yok eder ve kendisine yeni yok edilecek yerler arar.
Sayfa 29 - Elma yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Ömrüm boyunca bir daha onunla karşılaşmamak için bütün kalbimle dua ettim."
Hikmet ehlinden bir zat der ki: Şu yedi amelde yedi görevi terk eden kişi yaptığı o işten bir yarar göremez: 1- Allah'tan, O'nun azabından ve gazabından çekinmeden korku hali yaşamak.Bu kişi, "Ben Allah'tan korkarım" der fakat günah işlemekten geri durmaz.O halde "Allah'tan korkuyorum" demesinin kendisine
Allah'ım! Eğer rızkım gökte ise onu indir, eğer yerde ise onu çıkart. Uzakta ise yakınlaştır ve eğer zorlukta ise kolaylaştır. Eğer az ise çoğalt ve eğer çok ise bereketli kıl.
İlk sevdiğim sözcük, "dua" Beceremediğimdendir. Son sevdiğim "yalnızlık" Çekip gidemediğimdendir.
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.