Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
- Ola­ğanüstü bir gayret göstererek kendileri için boş zaman elde ediyorlar ve daha sonra saatlerin geçmesini saymaktan baş­ka ne yapacaklarını bilemiyorlar bu boş zamanda.
Ey Beşeriyet! Saadet, hayatı olduğu gibi kabul edip, insana yüklediği yüklere razı olup, bunun daha iyi olması için gayret etmektir, dedi.
Reklam
" Yatakta doğduk, Allah'ın rızası için gayet konusunda ayakta ölelim. Beşikte doğduk, cennete giden yolda, gayret kapısında eşikte ölelim ki, Allah bizleri Peygamberimizin bilgisine, sevgisine, şefaatine nail eylesin. "
Sayfa 178Kitabı okudu
Mukaddime!
İlim öğrenmekteki gayen, bilgileri aktarmak değil, doğru hidayete vesile olmaksa; ne mutlu sana! Sen yürüdükçe, melekler sana kanat gerer. Sen gayret gösterdikçe, denizdeki balıklar bağışlanman için dua eder.
“Mutlu bir evlilik önemli bir başarıdır. Bilinçli bir gayret gerektirir.”
DOKSAN DOKUZ (TEVHİD)
Doksan Dokuz (Tevhîd) Er-Rahmân’sın, her nefse yetişir merhametin. Er-Rahîm’sin, doldurur sineleri rahmetin. El-Müntakim’sin, öcün tövbesiz kalpleredir.
Reklam
Eksilenler oluyor hayatımızdan Üç beş derken sırası olmadan yolcu oluyoruz bir bir Ve yavaş yavaş kimse kalmıyor etrafımızda Sığındığımız limanlar yok oluyor Ardından hayat acı bir kahve tadına bürünüyor Ve Üstelik bir de kırk yıllık hatır bekliyor Yine de umut edip tutuyorsun yaşamın bir kıyısından Düşmemeye gayret ediyorsun Dönüp bakıyorsun geride kalanlara Hepsi yaşarken ölmüşler sanki Beklediğin yalnızca bir tebessüm hâlbuki Fazlalık olmaktan korkup kaldırmıyorsun ahizeyi Sözcükler sahteleşiyor ve sonra Karşılaşıyorsun yüksekten bakan tanıdık yabancılara Bir elin beş parmağına bakıp Kesip atıyorsun kan bağını
Kocalar karısı kendisine ne şekilde davranmalarını isterlerse kendileri de karısına o şekilde davranarak her iki tarafın hoşnutluğunu sağlamaya gayret etmeli.
Sayfa 50 - Can Y.Kitabı okudu
Korkak Zahidler...
Akıllı olanın yapması gereken elinde olanı koruması, bir zalimin tahakkümü altına girmemek ve bir cahilin yağcılığına maruz kalmamak için kazanmaya gayret etmesidir. Fakirlik hakkında birçok şeyler iddia eden sufilerin böylesine yanlış görüşlerine iltifat edilmemesi de gerekir. Bile isteye fakirlik ancak acizlerin hastalığıdır. Bu kimseler serbest hareket etmekten korkar ve el açmayla yetinir. Böyle davranmak yiğitlerin mertebelerinden biri değildir, bu ancak ‘korkak zahidlerin’ makamlarındandır.
Reklam
Halid bin Velid
Hubeydiye Anlaşması'ndan bir yıl sonra Umre için Mekke'ye tekrar gelen Hz. Muhammed (sav) (s.a.v.), Hz. Halid'in Mekke'de olmaması sebebiyle, Hz. Halid'den önce Müslüman olan kardeşi Hz. Velid'e: "Halid gibi bir insanın İslam'ı tanımaması ne tuhaf! Keşke o, gayret ve kararlılıklarını Müslümanların yanında müşriklere karşı gösterseydi; bu kendisi için çok daha hayırlı olurdu."şeklinde söylemesi üzerine Hz. Velid kardeşi Hz. Halid'e Hz. Muhammed (sav) (s.a.v.)'in övgülerini içeren bir mektup yazmıştır. Hz. Halid aldığı mektuptan sonra, Müslüman olmaya karar verip, 629'da Medine'ye giderek Müslüman olmuştur.
Ana Caddeden ayrılmamaya dikkat etmek görevidir ruhumun
"Ruhum ,bütün bu alâkalar içinde , kendisini, dosdoğru, Allah'a götüren Doğru Yol ( Sırat-ı Müstakim) un dışındakilerden uzak durma disiplinine ermeye gayret etmektedir sürekli olarak ."
Sayfa 21 - diriliş yayınlarıKitabı okudu
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.