Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Umut, gerçeklerle; umutsuzluk ise hayatla bağını gevşetiyor insanın. Kaderime tebelleş, vicdanıma musallat olan hamakat, rezalet vaat ediyor.
'Görülüyor ki hamakat sade ahmaklara değil,akıllı olduklarını sananlara da hükmediyor!'
Reklam
Kimse kimseye derdini anlatamıyor, kimse başkasının ne dediğini, ne istediğini fehmedemiyor. Bir hamakat, bir ferasetsizliktir gidiyor.
Sayfa 117Kitabı okudu
Hayat büyüler, büyücüler, fallar, falcılar tarafından ,istila edilmiş, helal ve haramı birbirinden ayırabilecek, ölçüyü kullanma yeteneği insanların elinden alınmıştır. İnsan kendisine zeka ürünüdür diye sunulan birçok herze ile günden güne hamakat sahibi kılınmaktadır. Evet, biz bugün bir ortaçağ yaşıyoruz. Hem öyle bir ortaçağ ki bir öncekinden çok daha aşağı seviyede.
''Umut, gerçeklerle; umutsuzluk ise hayatla bağını gevşetiyor insanın. Kaderime tebelleş, vicdanıma musallat olan hamakat, rezalet vaat ediyor.''
Reklam
❝ Zamanda İsraf..
" ... İsraf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez. " (6/En'âm, 141) İnsanoğlunun gaflet ve nisyanı sebebiyle en çok içine düştüğü hatalardan biri de zaman israfıdır . Hayat, Cenab-ı Hakk'ın her canlıya bir defa kullanmak üzere bahşettiği ve muayyen bir zamanla tahdid buyurduğu son derece kıymetli bir nimettir. Zamanı, onun değerine en layık amellere sarf etmek şarttır. Çünkü hayatta her an yapılabilecek birden fazla iş vardır. Fakat bunların o an için en ehemmiyetli olanlarını öne almak ve diğerlerini de ehemmiyet derecelerine göre sıraya koymak, zamanı gereği gibi kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken mühim bir düsturdur. Mesela bir annenin çocuğuna süt emzirmesi, merhamet ve şefkatinin icabı güzel bir davranıştır. Ancak evde yangın çıktığında çocuğuna süt vermeye devam etmesi büyük bir hamakat ve vebaldir. O esnada bir kova su ile de olsa yangını söndürmeye gayret etmelidir. Zira bu vazife, diğerine göre daha hayatı bir ehemmiyet arz etmektedir. Şayet bu hususta tembel davranırsa bir müddet sonra kendisi ve evladı da o yangının içinde helak olacaktır. Aynen bunun gibi, günümüzde de zamanın nezaketi sebebiyle, diğer işlerden daha çok, Allah'ın dinine revaç verebilmek, zaman hususundaki mes'ûliyetimizin İcaplarındandır.
Sayfa 116 - Otto YayınlarıKitabı okudu
Bilimin teknoloji kılığında geri dönmüş bir Mesih olmadığı ortaya çıkmıştır. Bir toplumda bilimsel tekniklere ve rasyonelliğe merkezi bir yer verilmesinin, insanların mitten, sahtekarlıktan ve batıl inançlardan arınmış olarak akla uygun bir şekilde yaşayacakları anlamına gelmediği anlaşılmıştır. Yaygın eğitim, bilinçli ve bağımsız bir anlama yeteneğiyle değil, teknolojik hamakat ve milliyetçi dar kafalılıkla da sonuçlanabilir. Tarihsel kültürün kitlesel yayılımı, kültürel duyarlılığın düzeyini yükseltmekten ziyade bayağılaştırabilir ve yaratıcı yenilikçilik olanağıyla sert bir mücadeleye girişebilir. Üst düzey bir bürokratik rasyonellik ve teknoloji, üst düzey bir bireysel ya da toplumsal anlama ve akıl yürütme yeteneği anlamına gelmeyebilir. İlkinden ikincisini çıkarsayamazsınız. Çünkü toplumsal, teknolojik ya da bürokratik rasyonellik, bireysel irade ve akıl yürütme kapasitesinin genel bir özeti değildir. Tam da bu irade ve kapasiteye sahip olma olasılığı, aslında görünüşe göre çoğu kez bu rasyonellik tarafından azaltılmaktadır. Rasyonel olarak örgütlenmiş toplumsal düzenlemeler, zorunlu olarak bireysel ya da toplumsal özgürlük artışının vesileleri değildir. Aslında bunlar genellikle zorbalık ve güdümleme araçlarıdır; tam da akıl yürütme olanağına, özgür bir insan olarak eylemde bulunma kapasitesine el koyma araçlarıdır.
Görülüyor ki hamakat sade ahmaklara değil, akıllı olduklarını sananlara da hükmediyor.
Görülüyor ki hamakat(anlayışsızlık) sade ahmaklara değil, akıllı olduklarını sananlara da hükmediyor!
Reklam
Görülüyor ki hamakat(aptallık) sade ahmaklara değil, akıllı olduklarını sananlara da hükmediyor!" diye düşündü..
Ben buna aşk diyorum, sen ise hamakat….
Zira ben artık, çobanın nefesi içinden geçen bir kaval gibi, yalnız onu söyledigim zaman terennümdeyim ve canlıyım. Eğer o nefese hemdem olmazsam, bu kupkuru kamıştan ses çıkmaz Leyla….
Sayfa 14 - KubbealtıKitabı okudu
…hamakat sade ahmaklara değil, akıllı olduklarını sananlara da hükmediyor!
- Sizin için din istismarcısı diyorlar, ne dersiniz? + Sizi tenzih ederek arz edeyim ki, Reis beyefendi, din gayreti gösterenlere istismarcılık izafe etmekten daha fecî ve şenî bir mefhum istismarı olamaz. Su eritir, ateş yakar, yâni keyfiyetini icra eder, istismar etmez... Dindar için de aynı şey.... İstismarın ilk şartı ve kanunu samimiyetsizliktir. İmanın ilk şartı ve kanunu da ihlâs ve samimiyet olduğuna göre mü'minlere böyle bir isnad, minareye kuyu demek kadar abestir ve tâbir hokkabazlığıyla hamakat istismarının ve fikir iffetsizliğinin ta kendisidir.
Sayfa 288Kitabı okudu
Görülüyor ki hamakat sade ahmaklara değil, akıllı olduklarını sananlara da hükmediyor!
Sayfa 86 - Türkiye İş BankasıKitabı okuyor
854 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.