Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hırslar diyorum hırslar. Her şeyi yaptırır, her şeyi ödettirir. Özellikle en büyük hırs kurbanı kalptir. Kalp öldürür.
Avcıyla avının döngüsü
Bir Şaman'a sormuşlar; "Zehir nedir?" diye. İhtiyacımızdan fazla olan her şey zehirdir!" demiş. "Bu güç de olabilir, tembellik de. Yiyecek, ego, hırs, ihtiras, kendini beğenmişlik, kıskançlık, korku, öfke, nefret, hatta iyi niyet bile..."
Sayfa 345
Reklam
Yaptığın işin arasında, sürekli oku ve danış bilgilere Yaşamını ılımlı geçirmek için ne yapman gerektiğini; Yönlendirmesini ve ezmesin diye seni ,ne doymak bilmez hırs, Ne de yararsız şeylere duyduğun merak ve umut.
328 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
"Keşke bölüşmekten yoksun kalmış insanların yüreği, aç çocukların çıplak kalmış ayakları altında ezilseydi." Herkese Merhaba Yaşanmış bir hayat hikayesinden kurgulanarak yazılmış bir kitapla sizlerleyim. Yazarın kalemiyle ilk kez tanışma fırsatım oldu. Hikayedeki olayları hissetmenizi sağlayacak güçlü bir kalem olduğunu
Zemheri Gençliğim
Zemheri Gençliğimİsmail Muğla · Efsus Yayınları · 202418 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
İnsan Neyle Yaşar
Birden çok hikayenin bulunduğu bu kitapta beni en çok etkileyen insan neyle yaşar oldu. Tüm hikayelerde insana dair hırs açgözlülük sevgi iyilik gibi kavramlar işlenmiş. Maneviyatın ön planda olduğu bu kitap tüm gençlerin okuması gereken bir kitap. Yazı dili olarak da son derece akıcı ve az sayfalı bir kitap olması sebebiyle kitap okuma alışkanlığı edinmeye çalışanlar için son derece uygun bir eser.
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019191,1bin okunma
Harese nedir, bilir misin oğlum? Arapça eski bir kelimedir.Bildiğin o hırs, haris, ihtiras, muhteris sözleri buradan türemiştir. Harese şudur evladım: Develere çöl gemileri derler bilirsin, bu mübarek hayvan üç hafta yemeden içmeden, aç susuz çölde yürür de yürür; o kadar dayanıklıdır yani. Ama bunların çölde çok sevdikleri bir diken vardır. Gördükleri yerde o dikeni koparır çiğnemeye başlarlar. Keskin diken devenin ağzında yaralar açar, o yaralardan kan akmaya başlar. Tuzlu kan dikenle karışınca bu tat devenin daha çok hoşuna gider. Böylece yedikçe kanar, kanadıkça yer, bir türlü kendi kanına doyamaz ve engel olunmazsa kan kaybından ölür deve. Bunun adı haresedir. Demin de söyledim, hırs, ihtiras, haris gibi kelimeler buradan gelir. Bütün Ortadoğu’nun âdeti budur oğlum, boyunca birbirini öldürür ama aslında kendini öldürdüğünü anlamaz. Kendi kanının tadından sarhoş olur.
Reklam
"İçimde yine sıkıntı ve hırs kabarıyor, taşacak yol arıyordu."
Kat'iyen bil ki kanaat, ticaretli bir şükrandır; hırs, hasaretli bir küfrandır
Bu kadar hırs için Küçük değil mi bu dünya?
90 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kısa kısa ve birbirinin devamı sayılabilecek denemelerden oluşan, insanı bakış açısını değiştiren önemli bir kitap. Günlük hayatta kullandığımız ve duyduğumuz kelimelerin, hislerin kökenine inerek, okuyucuya çok farklı bir anlam algısı kazandırıyor yazar. Görmek ve bakmak, imrenmek ve heves etmek, düşünmek ve dalmak, dikkat etmek ve dikkat kesilmek, hırs ve irade, sanatçı ve düşünür gibi kelimeler arasındaki fark, insanın hayatına çekidüzen vermesini sağlayacak kuvvette etkili bir şekilde kaleme alınmış. Kolayca akan kitaplara göre anlaması biraz zor bir düşünce kitabı olduğundan, geniş bir vakitte okumanızı tavsiye ediyorum.
Göz İzi
Göz İziDücane Cündioğlu · Kapı Yayınları · 20171,167 okunma
Reklam
İman bütün eşya arasında hakiki bir uhuvveti, irtibatı, ittisali ve ittihat rabıtalarını tesis eder. Küfür ise bürudet gibi bütün eşyayı birbirinden ayrı gösterir ve birbirine ecnebi nazarıyla baktırır. Bunun içindir ki mü'minin ruhunda adâvet, kin, vahşet yoktur. En büyük bir düşmanıyla bir nevi kardeşliği vardır. Kâfirin ruhunda hırs, adâvet olduğu gibi nefsini iltizam ve nefsine itimadı vardır. Bu sırra binaendir ki dünya hayatında bazen galebe kâfirlerde olur. Ve keza kâfir, dünyada hasenatının mükâfatını filcümle görür. Mü'min ise seyyiatının cezasını görür. Bunun için dünya kâfire cennet (yani âhirete nisbeten), mü'mine cehennemdir (yani saadet-i ebediyesine nisbeten). Yoksa dünyada dahi mü'min yüz derece ziyade mesuddur, denilmiştir. Ve keza iman, insanı ebediyete, cennete lâyık bir cevhere kalbeder. Küfür ise ruhu, kalbi söndürür, zulmetler içinde bırakır. Çünkü iman, kabuğunun içerisindeki lübbü gösterir. Küfür ise lüb ile kabuğu tefrik etmez. Kabuğu aynen lüb bilir ve insanı cevherlik derecesinden kömür derecesine indirir.
"İnsan hayatı, sonsuza kadar korku ve hırs duyguları tarafından yönetilir."
Küçük yavru kurt insanlar gibi düşünebilseydi, yaşamı oburca bir hırs, dünyayı ise avlayanı ve avlananı, yeneni ve yenileni ile bitmek bilmeyen bir kovalamacanın, yok eden sayısız tutkuların egemen olduğu karma karışık, kör şiddete dayalı, düzensiz, tümüyle rastlantılara bağlı, acımasız, plansız, sürekli bir kargaşalık olarak niteleyecekti.
1.500 öğeden 61 ile 75 arasındakiler gösteriliyor.