İlk yan mürekkep baskılı, kutulu kitaplar çıktığında çok güzel göründüğünü, böyle renkli baskıların kitaplığımı şenlendireceğini düşünmüştüm. Her çıkan kitapta biraz daha hayal kırıklığına uğradım. Hepsi değil ama çoğu içindeki yazının niteliksizliğini bastırmak için süslenmiş paçarvalar gibi gelmeye başladı. 30 yıldır sade baskısı değişmeyen Belgariad, Malloryon, Yüzüklerin Efendisi, ünlü ressamlar tarafından kapağı tasarlanan Harry Potter gibi içi dolu kitaplar, Kazım Taşkent, Hasan Ali Yücel serisi klasiklerin sadeliği boyaya süse ihtiyaç duymazken kapağı kenar süsü için alınan kitaplar solmaya mahkum bu piyasada.
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Herkes hasan ali yücel klasikleri okuyor peki Kazım Taşkent klasikleri öteki evlat mı?
Yeni Yılın İlk Kitabı
Anton Çehov'un roman (polisiye) türünde yazdığı tek kitabı. Avda Trajedi. YKY Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi
Selçuk Altun / Kitap İçin 5
"Atatürk bizim iç güneşimizdir. Ona balçık sürmeye kalkmak, kendi içimizdeki ışığı boğmaktır, kendi körlüğümüzü yaratmaktır." - Kâzım Taşkent
Dünya Klasiklerini Nereden Okuyalım?
Harun Çelik'in, Dünya Klasikleri için tavsiye ettiği yayınevleri. Videosunu izlemek isterseniz buyurun: youtu.be/OZs1W6fRiRg 1. İş Bankası Kültür Yayınları (Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi, Modern Klasikler Dizisi) 2. Yapı Kredi Yayınları (Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi) 3. İletişim Yayınları 4. Can Yayınları 5. Yordam Yayınları
Dünya Klasikleri