Bir şiir kitabı olarak çok estetik, Ali Nesin'in çizimleri fevkalada, Aziz Nesin'in şiirleri muhteşem. Kara kalem çizimlerin yanında güzel şiirleri okumak başka keyifli, her daim elimin altında olacak bir kitap.
Aziz Nesin'in şiirleri muhteşemdi. Ali Nesin'in resimleriyle günüme verdiği huzur, özlem, elem daha ifade edemeyeceğim yaşatılan binlerce duygu için de ,kültür hizmeti için de çok teşekkürler...
Aşkı, aşka yakışır mısralarıyla, öykülerini trajikomik nükteleriyle ustaca kaleme alan yazarımız...
Bir dörtlüğünü aktarayım size;
"Masamın gözünü karıştırırken buldum
Bir tel saçını sakladığım o zarfı
Tek tel saç okşanmıyor
Öptüm sonra koydum yerine..."
Şiirlerine Ali Nesin'in müthiş eskizleri eşlik etmiş bir şiir kitabıydı... Bir yandan mısralarda kayboldum, diğer yandan karakalem eskizlere bakıp, gözlerime ziyafet çektim...
Aşk ŞiirleriAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 2024499 okunma
Aşk Şiirleri Aziz Nesin'in 1983-1993 yılları arasında kaleme aldığı, aşka dair tüm duyguları içeren, aşkı anlatan duygu yüklü şiirlerden oluşan bir kitap. Mizahı, sert ve zaman zaman sivri diliyle tanıdığımız Aziz Nesin'den farklı bir Aziz Nesin var kitapta. Aşık, seven, tutkulu Aziz Nesin. Kitaptaki şiirlere oğul Ali Nesin'in birbirinden güzel desenleri de eşlik ediyor. Bir baba-oğul ortak yapımı olmuş kitap.
İçerisinde çok güzel şiirler, çok anlamlı dizeler yer alan kitapta "Boşuna" şiiri bende bir tık öne çıktı sanki.
--Boşuna--
Birlikte ağlayamayacağız ki
Seviyorum seni boşuna
Boşuna yaşıyorum
Yaşamı bölüşemiyeceğiz ki"
Bir de doğum günü kutlaması için yazdığı dizeleri çok sevdim
"Sen iyi ki doğdun
Ben iyi ki yaşıyorum
Ne güzel şey
Cahit zarifoğlu'nun şiir kitabından sonra okuduğum şiir kitaplarından ilki bu kitap oldu ve bu kitaptan istediğim verimi alamadım bana hitap etmiyordu şiirler ve kadın vücudunun çok detaylı çizimlerine sahip olması beni rahatsız etti . Keşke bu kadar her sayfada olmasaydı. Şiirlerin önüne geçmişti. Onun dışında şiirler çok kötü değildi tabi her ne kadar bana hitap etmese de bana hitap edenlerde vardı kalemine sağlık okumak isteyen arkadaşlara çokta tavsiye etmesem de iyi okumalar diliyorum.
Bu kitabı bir kitapçıda gezerken, kitap hakkında hiçbir fikrim olmadan aldım. (Kitabı göz ucuyla karıştırmayı saymıyorum. ) Kitaba dokunduğumda sanki seveceğimi hissetmiştim. Ve bu his beni yanıltmadı. Uzun zaman sonra en tutkulu okuduğum şiir kitaplarından biri oldu. Neredeyse her şiiri okurken büyük bir lezzet aldım. Bir sonraki sayfaya nasıl geçtiğimi anlamadım. Oldukça saf , sade ve akıcı şekilde yazılmış ayrıca kendini tekrar etmeyen bir kitaptı. İçindeki resimleri de oldukça beğendim. Özellikle şiir kitaplarının resimli olması daima hoşuma gitmiştir. Eğer birilerine şiiri sevdirmek istiyorsanız bu kitabı önerebileceğiniz düşünüyorum çünkü okurken zorlamıyor ve anlaşılması zor değil. :))
Aziz Nesin'in o değerli şiirleri,çizimlerle desteklenerek sunulmuş.Şiirleri okuyup duygulanırken çizimlere de göz gezdirerek âdeta gözlerinizle resim çiziyor ve o duyguları yaşar gibi oluyorsunuz.Okumanız gerekiyor.Ruhunuzun beslendiğini hissedeceksiniz.Pişman olmayacağınıza eminim.
Aşk ŞiirleriAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 2024499 okunma
Aziz Nesin' nin şiir kitaplarında bulunan aşk şiirlerinden derlenen bir şiir kitabı. Sol sayfalarda oğlu Ali Nesin' in hoş kara kalem çalışmaları yer almış. Sağda ise rahmetlinin birbirinden güzel şiirleri... Şairlik yönünü bilmezdim kendilerinin. Öğrendiğim çok iyi oldu ama. Bu kadar mı çok yönlü olursun be abi. Şiir sevin ya da sevmeyin, bu kitabı da okumasanız olur ama muhakkak Aziz Nesin okuyun.
Evet, kitabı begendim. Şiirlerin gerçekten güzel olduğunu düşünüyorum. Neredeyse hepsinde bir duygu var, yazılmak için yazılmamış. Hissederek yazılmış.
Şair yanı da başkaymış Aziz Nesin'in... Beni içine alan şiirler oldu, hayal kurduran, an'ları yansıtan. Ali Nesin'in de karalamaları ile süslenen sözler.. Şans eseri alıp okuduğum bir kitap. Beni Ali Nesin ile tanıştıran bir kitap.
20 Aralık 1915’te İstanbul’da doğdu. İki yıl Darüşşafaka Lisesinde öğrenim gördü. Kuleli Askeri Lisesini bitirdi. Kara Harp Okulu ve Askeri Fen Okulundan mezun oldu. Üsteğmen rütbesindeyken "görev ve yetkisini kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılanıp ordudan uzaklaştırıldı. Bir süre bakkallık yaptı. Ardından gazeteciliğe başladı. Yedigün, Karagöz ve Tan Gazetesinde çalıştı. Cumhuriyet adlı bir magazin dergisi yayınladı. Sabahattin Ali ile birlikte, Marko Paşa, Malum Paşa, Merhum Paşa, Alibaba mizah dergilerini çıkardı. 1951de bir kitapçı dükkanı, ardından bir fotoğraf stüdyosu açtı. 1954ten itibaren Akbaba mizah dergisinde takma isimlerle mizah öyküleri yazdı. Yazın yaşamı boyunda 100ün üzerinde takma isim kullandı. Kemal Tahirle birlikte Düşün Yayınevi’ni kurdu.Yeni Gazete, Akşam ve Taninde köşe yazıları yazdı. Yazarlığı, Öncü, Yeni Tanin ve "Ustura" isimli bir mizah eki de hazırladığı Günaydın gazetesinde sürdürdü. 1962de Zübük isimli mizah dergisini çıkardı. 1963te yayınevinin yanmasının ardından sadece yazmaya başladı. 1972de Çatalcada kimsesiz çocukların eğitimini gerçekleştirmeyi amaçlayan Nesin Vakfını kurdu. Kitaplarının tüm gelirini bu vakfa bağışladı. 1976-1980 arasında her dalda edebiyat ödülleri veren Nesin Vakfı Edebiyat Yıllığını çıkardı. 1979da seçildiği Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanlığı görevini yıllarca sürdürdü. Sadece Türk edebiyatının değil dünya mizah edebiyatının da sayılı isimleri arasında yer alan Aziz Nesin, düşünceleri ve yazıları nedeniyle siyasi iktidarlardan sürekli baskı gördü, tutuklandı, yargılandı, sürgün edildi, cezaevlerinde kaldı. 6 Temmuz 1995 tarihinde yaşamını yitirdi. Öykülerinde Türk toplumunu ayrıntılarıyla yansıtır. Anlatımında halk edebiyatının ana öğelerinden yararlanır. Yer yer masal temasıyla ve mizah aracılığıyla günlük olayları, toplumsal aksaklıkları eleştirir. Türk edebiyatında çağdaş mizah yazarlığı tekniklerini geliştiren, genç mizah yazarlarının doğmasına yolaçan yazardır.