Merhabalar,
Brida'yı beğenenler kadar beğenmeyenler de olmuş. Özellikle sonunun bir yere bağlanmadığını düşünen bir çok arkadaş var. Kitaba henüz başlamamış arkadaşlara yardımcı olması gayesiyle naçizane birkaç önerim olacak:
Eğer aradığınız büyük bir aşk hikayesiyse, cisimlerin havada uçuştuğu fantastik ve macera dolu bir dünyaysa bu kitaba hiç başlamayın. Yüksek ihtimalle zaman kaybı olarak göreceksiniz. Çünkü kitapta büyücülük yeteneğinin farkında olmayan fakat içsel olarak bu dünyaya çekilen yirmili yaşlarının başında bir kızın kendine rehber arayışı, bu süreçte Güneş ve Ay Törelerinde mahir iki farklı rehberle tanışması, bunlardan birini seçip girdiği bu yolda bazı derslerin üstesinden gelmesi ve sonunda cadı olmaya hak kazanması tabiri caizse günümüz öğrencilerinin dershaneye gidip gelmesi gibi sıradan bir hadiseymişçesine anlatılıyor.
Bu açıklama rağmen "Olsun ben bu kitabı merak ettim, okuyacağım!" diyen arkadaşlar, sizin de önünüzde iki seçenek mevcut: Fantastik bir kurgu veya mistik gerçeklik.
Ben fantastik kurguyu seçtim diyen arkadaşlar kitabı bitirdikten sonra "büyücülük/cadılık" temalı, genç bir kızın romantizm ile süslenmiş kendini ve ruh eşini arama öyküsünü anlatan, dili sade, hoş vakit geçirten ama belki sonuyla çok tatmin etmeyen bir kitap okudum diyebilirler.
Diğer taraftan kitabın, önsözünde ve öndeyişinde de belirtildiği üzere yaşanmış bir olaydan esinlenererek yazıldığını kabul edip okuyanlar için durum farklı. Spiritüalizmle ilgilenen, reenkarnasyon, "Güneş Töresi ve Ay Töresi" inisiyasyon süreçleri, aura görme, Tarot yorumlama, evrenin enerjisiyle temas gibi konular hakkında bilgisi ve/veya deneyimi olan arkadaşlar Brida'yı kolay kolay elinizden bırakamayacaksınız. Bana göre kitabın bir kaç yeri hariç, abartı olmadan doğal seyrinde giden