2012
9780141199528
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Türler:

"Bu hikâyede yanan Harriet oldu."
2021 58. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2021 14:22
Jane Austen’dan ilk okuduğum kitap Gurur ve Önyargı’ydı. (Aşk ve Gurur) Bundan birkaç sene önce okumuştum ve çok da beğenmemiştim. İnsanların o kitabı çok abartığını düşünüyorum. Dizilerde, filmlerde
·480 syf.·
2024 70. kitabı
Öncelikle benim gibi Aşk ve Gurur'dan sonra buralara düştüyseniz sizde de bire bir aynı etkiyi yaratmayacak olabilir ama kitabı bitirdiğinizde buna değeceğine inanabilirsiniz. Özellikle hikayenin sonlarında keskinleşen "ters köşeler" var ki sanırım Moliere'in Cimri'sini, Shakespeare'in Onikinci Gece'sini bile okurken bu kadarı benim için yoktu. Emma'nın hikaye boyunca önsezilerindeki acemiliğiyle kendine güveni birleştiğinde ortaya çıkan saflığı öyle samimi geldi ki... Onu o kadar sevdim ki, bu yanılgılarının hepsinden yenilgisiz çıkmasını hikaye bitene kadar bekledim. Üç genç kızın gönül ilişkileri karmaşasını merkezine alan bu kasaba hikayesinde, mektup yazmanın "insan karakterinin en güçlü referansı" görülmesinden daha ne romantik olabilir? Yazarımızın toplum hayatındaki sınıfsal farklılıkları çok da abartarak gözümüze sokmamasını, insan üzerine kondurulacak erdemleri kitaplarında yine kendi anlayışıyla arayışını seviyorum. Jane Austen'in kısa hayatı, kitaplarındaki aşka bakışını bende daha değerli kılıyor, her ana karakterde onu arıyor ve ona çok sevgi duyuyorum.
Yanılsama Anlatısı
·500 syf.·
2026 35. kitabı
Jane Austen
Jane Austen
’ın
Emma
romanı, 19. yüzyıl İngiliz taşra toplumunun sosyal yapısını, evlilik kurumunu ve sınıf ilişkilerini ironik bir bakışla ele alıyor. Fakat roman satır aralarında sınıf farkının
2022 20. kitabı
Okunma: 25 Mart 2022 10:38
Yazarına bakmadan bile okunsa "Jane Austen" olduğu anlaşılacak bir roman. Gurur ve Önyargı'yı çok sevmiş biri olarak beklentilerim biraz yüksekti. 200 sayfada anlatılabilecek bir kurgu gereksiz ayrıntılara boğularak 500 sayfada alatılmış. Konusu dönemin sınıfsal ayrımlarına ve maddiyata dayanan evlilik anlayışı. Her ne kadar sınıfsallaşmayı eleştirse de finalde yine toplum beklentisine uygun bir evlilik yapılmış. Tahmin edilebilir bir kurguya sahip. Son 100 sayfa kitabın geneline göre çok akıcıydı. Karakterlere gelecek olursak Emma gerçekten kendimle özdeşleştiremediğim, okurken gıcık olduğum ender kişilerden. Abartılı özgüvrni, şımarıklığı insanı yoruyor. Mr. Knightly en zeki ve en çekilebilir karakter. Harriet ise Emma'nın zavallı kurbanı. Beklentilerimi karşılamayan bir roman oldu
·468 syf.·
2017 6. kitabı
Hani bazen hayatın hengamesinden yoruluruz ve bir tek korunmalı evimizin duvarları içerisinde olduğumuz zaman ruhumuz dinlenir ve deriz, " Evim, benim cennetim! " diye! Böyle
2024 61. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2024 18:11
EMMA-JANE AUSTEN,500 sayfa Jane Austen’dan okuduğum ilk roman olan Emma,akıcı,dili ağır olmayan,sıkılmadan okunan,çevirisi çok güzel yapılmış (T.İş Bankası Yayınları ) bir klasik
2024 7. kitabı
bu incelemeyi yazmam kitabı okuduğum kadar uzun sürmez umarım xd. kitabımız klasik jane austen kitaplarından aslında başrolde dik başlı ,aykırı bir kızımız ve etrafında ona talip bir çok erkek ve onun kimi seçeceği sorusu. ama zaten kitaplarında önemli olan konudan ziyade karakterler, o dönemin yaşayışı ve toplumu aslında. ayrıca jane kendi hayatında yaşayamadığı olayları ve mutlulukları kitaplarına yansıttığı için onun kitapları bana daha bi samimi gelmiştir hep. gelelim kitabın ufak bi özetine , emma çöpçatanlık yapmaya bayılan dönemin güzel ve özel kızlarındandır. kendisi asla evlenmek istemez ama etrafındaki herkesi birleştirme sevdası var kızımızın. ama yaptığı bu çöpçatanlıklar pek de güzel sonuçlar vermez ve bir sürü insanın mutsuzluğuna sebep olur. tam bu çöpçatanlıktan vazgeçip her şeyi akışına bıraktıktan sonra her şey çorap söküğü gibi gelmeye başlar, herkes olması gereken yerde olması gereken kişiyle olur. ama benim bu kitaptan anladığım bu kadar basit bir özet değil tabiki xd. aslında kitabı okuduktan sonra anlaşılıyor ki insanın kaderinde kim varsa ondan ne olursa olsun kaçamayacağı ve bazen gözünün önündeki ihtimalleri bile görememesi. kitapta emma arkadaşının evlenmemesi için o kadar çaba gösteriyor ki ama kitabın sonunda tam tersi oluyor yaptığı o kadar şeye rağmen olması gereken oluyor aslında . o yüzden bazı şeyler üzerinde çok da çabalamamak gerek her şey olması gerektiği gibi oluyor zaten. akışına bırakıp tadını çıkarmak gerek. 'zaman her yarayı iyileştirir (sf.416)
EmmaJane Austen · Can Yayınları · 202214,1bin okunma
·516 syf.·
2026 21. kitabı
Jane Austen'in bu kitabı tam bir film tadında. İlk sayfalarda gayet keyifliydi ama sonlara doğru beni biraz sıktı. Yazarın Gurur ve Önyargı kitabını okuduysanız eğer, bu kitapta da konular benzer şekilde ilerliyor. Balolar, yemekler, aşklar vs.. Gurur ve Önyargı kitabını daha çok beğenmiştim ama sanki yazar bu beş yüz sayfalık kitabı yazmak için sayfaları ilerletmiş gibi geldi bana. Peki bu kitap size bir anlam katar mı okuyunca? Malesef katmaz.. Büyük beklentilerle okudum ama sonunu zor getirdim. Ama eğer sakin ilerleyen film tadında bir roman istiyorsanız okuyabilirsiniz. Evet alıntıları güzeldi ama sayfalar geçtikçe farkettim ki konu değişmiyor, sürekli aynı etrafında dönüp başa geliyor. Malesef bana uymadı. Ben daha çok edebî değeri yüksek eserlerin hayranıyım. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.⚘️
Duygu ve Düşünce
EmmaJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202014,1bin okunma
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 16:19
2025’in son haftasında başlayıp 2026’da bitirdiğim ilk kitap ve 2026’nın ilk incelemesi. Jane Austen’ın Emma’sı, sadece bir aşk romanı değil, insanın kendi yanılgılarıyla yüzleşmesini anlatan güçlü bir büyüme hikâyesi. Dışarıdan bakıldığında zeki, özgüvenli ve ayrıcalıklı görünen Emma Woodhouse’un, insanların hayatına müdahale ettikçe ne kadar çok hata yaptığını ve bu hataların ona nasıl olgunluk kazandırdığını roman ilerledikçe daha net görüyoruz. Austen’in karakterleri yargılamak yerine, onların kendilerini yavaş yavaş açığa çıkarmasına izin veriyor. Emma’nın kibirle masumiyet arasındaki salınımı, Mr. Knightley’in dengeli ve eleştirel bakışıyla birlikte okurun zihninde yerini buluyor. Özellikle sınıf farkı, toplumsal statü ve iyi niyetli ama yanlış yönlendirilmiş davranışların sonuçları, romanın temel damarını oluşturuyor. Bu kitapta en çok hoşuma giden şey; Austen, Emma’yı kusursuz bir kahraman olarak değil; hatalarıyla, kör noktalarıyla ve duygusal büyümesiyle anlatıyor. Böylece Emma, klasik bir karakter olmaktan çıkıp oldukça insani ve yakın bir figüre dönüşüyor. Emma, temposu ağır ilerleyen ama karakter derinliğiyle okurundan sabır isteyen bir eser. Roman bittiğinde geriye sadece bir aşk hikâyesi değil insanın kendini tanıma serüveni kalıyor.
·574 syf.·
2025 33. kitabı
Selamlar yazarın okuduğum ilk kitabı ve tamamen vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Kendine göre çok karakterli Rus edebiyatı havası yaratmaya çalışmış ve tabi ki batırmış. Fikrimce bu kitabın popülaritesinin tek sebebi yazarın adı ve son kitabı olması. Kitapta klasik ingiliz burnu büyüklüğü, fazlasıyla şımartılmış zengin kızın afra tafraları gereksiz derinliği olmayan dialoglar okuyorsunuz. Kitabı uzatmak adına orta okul çocuklarının kompozisyonu uzatmasıyla Türk dizilerindeki bakışma sahnelerini anımsatan gereksiz uzun anlatımlardan da bolca var. Açıkçası hangi yaş grubuna hitap edebilir bilmiyorum. Elbette bana katılmayıp çok sevenler de var. Okumaya başlamadan önce incelemelere göz gezdirip başladığım kitap hayal kırıklığının ötesine geçti. Hediye gelmeseydi asla okumazdım sanırım. Bu arada 3 puanı sadece cildine verdim içerik -3 ten öte değil bence bunu okuyacağınıza metrodaki istasyon isimlerini okusanız daha faydalı insana kültürel anlamda hiç bir şey katmayan bir kitap. Sağlıcakla kalın kitapla kalın
EmmaJane Austen · Koridor Yayıncılık · 202114,1bin okunma

Jane AustenYazar · 31 kitap
Jane Austen (16 Aralık 1775 - 18 Temmuz 1817) 19. yüzyılda yaşamış İngiliz roman yazarı. Steventon, Hampshire'da 1775'de doğan Jane Austen; 1783'te Oxford'da bir akrabası sayesinde okumuş; eğitimine Southampton'da devam etmiş; en sonunda da kadınlar için bir okul olan Reading, Berkshire'da Abbey okulunda okumuştur. Roman yazmaya 1789'da başlar, 1802'de kendi tanımıyla büyük ve garip biri tarafından (Mr. Wisley) evlenme teklifi alsa da kabul etmez. İkilinin yaşadığı ilişki Aşkın Kitabı (Becoming Jane) adlı filmde işlenmiştir. Babasının 1805'de ölmesinden sonra Southmpton'a taşınır. 1809'da Chawton'a zengin kardeşinin yanına taşınır, ve günümüzde bu ev bir müze ve turistler için popüler bir yer haline gelir Jane Austen, dünyanın en ünlü yazarlarından biridir. Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında yer almasını sağlamıştır. Jane Austen bir köy papazının yedinci çocuğuydu. Babası tarafından eğitilmişti. O dönemdeki kadınlardan daha iyi bir eğitim aldığı için şanslıydı. Ebeveyni, çocukların hayal gücüne dayalı oyunlarını cesaretlendirdi. Papaz evinin ahırını, yaz tatillerinde ailelerin oyunlar sahneye koyabileceği küçük bir tiyatroya çevirdiler. Austen, 12 yaşına geldiğinde kendi hikayelerini yazıyordu; fakat ilk romanının yayımlanması için yaklaşık 25 yıl daha geçmesi gerekecekti. Austen'in romanları, günümüzde oldukça popülerdir. İnsanların zaaflarını esprili bir anlayış ve zarif bir mizahla eserlerinde işlemiştir. Romanlarının başkahramanlarının hepsi kadındır ve romanlarının hepsi de mutlu bir evlilikle sona ermiştir. İlk olarak Aşk ve Yaşam(1811) adlı kitabı basıldı. Bunu Gurur ve Önyargı (1813), Mansfield Parkı(1814) ve Emma (1816) takip etmiştir. Northanger Manastırı ve İkna romanlarının her ikisi de Austen'in ölümünden sonra 1818'de basılmıştır. Bütün bu romanlar anonim olarak yayımlanmıştır. Austen, hiç evlilik yapmamış, bunun yerine romanlarının birçok bölümünün geçtiği Bath dahil birkaç yerde ailesiyle birlikte yaşamıştır. Austen, 1816'nın başlarında kendini iyi hissetmemeye başladı, ancak uyarı işaretlerini görmezden geldi. Mayıs 1817'de aile, Austen'in hastalığına çare aramak için Winchester'e taşınmış; ancak 18 Temmuz 1817'de henüz genç denebilecek bir yaşta ölmüştür. Cenazesi Winchester Katedrali'ne gömülmüştür. Jane Austen'in tüm romanları, televizyon veya sinemaya uyarlanmış, en başarılı 3 romanı film yapılmıştır. Bunlar: Aşk ve Yaşam(1995), Emma ve İkna(her ikisi de 1996'da gösterime girdi.) Gurur ve Önyargı 1995'te çok başarılı bir televizyon dizisi oldu. Romanları - Sense and Sensibility (Sağduyu ve Duyarlılık), 1811 - Pride and Prejudice (Gurur ve Önyargı), 1813 - Mansfield Park (Mansfield Parkı), 1814 - Emma (Emma), 1815 Ölümünden Sonra Yayımlananlar - Northanger Abbey (Northanger Manastırı), 1818 - Persuasion (İkna), 1818 - The Watsons (Watson Ailesi), 1892