·574 syf.·
2025 33. kitabı
Selamlar yazarın okuduğum ilk kitabı ve tamamen vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Kendine göre çok karakterli Rus edebiyatı havası yaratmaya çalışmış ve tabi ki batırmış. Fikrimce bu kitabın popülaritesinin tek sebebi yazarın adı ve son kitabı olması. Kitapta klasik ingiliz burnu büyüklüğü, fazlasıyla şımartılmış zengin kızın afra tafraları gereksiz derinliği olmayan dialoglar okuyorsunuz. Kitabı uzatmak adına orta okul çocuklarının kompozisyonu uzatmasıyla Türk dizilerindeki bakışma sahnelerini anımsatan gereksiz uzun anlatımlardan da bolca var. Açıkçası hangi yaş grubuna hitap edebilir bilmiyorum. Elbette bana katılmayıp çok sevenler de var. Okumaya başlamadan önce incelemelere göz gezdirip başladığım kitap hayal kırıklığının ötesine geçti. Hediye gelmeseydi asla okumazdım sanırım. Bu arada 3 puanı sadece cildine verdim içerik -3 ten öte değil bence bunu okuyacağınıza metrodaki istasyon isimlerini okusanız daha faydalı insana kültürel anlamda hiç bir şey katmayan bir kitap. Sağlıcakla kalın kitapla kalın
2025 6. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2025 02:52
EmmaEmma... Benim için bir fiyasko. Başladığım bir kitabı muhakkak bitirmeliyim diye ısrarcı olmasam kesinlikle yarım bırakırdım. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Kitaptaki muhabbetler, olaylar o kadar sıradan o kadar değersizdi ki benim için bir türlü kitapla bir olamadık. Kesinlikle birine tavsiye edebileceğim bir kitap değil.
Edebiyat & Roman
2024 47. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2024 21:55
Merhaba Klasiklere karşı genelde ön yargılıyım ama bu kitap bayağı akıcıydı. 19. Yüzyıl İngiltere'sinde bir kasabada yaşayan Emma Woodhouse, hislerinin çok kuvvetli olduğuna inanan (ama asla öyle olmayan), akıllı, kibirli, kaprisli ama güzel bir kız. Emma, ablası Isabel'in evlenip Hardfield'den ayrılmasına çok üzülen babasının, bu üzüntüyü tekrar yaşamaması için evlenmeme kararı alıyor. Yakın arkadaşı Harriet'i yüksek sosyeteden biriyle evlendirmek en büyük arzusu. İnsanları baş göz etmek konusunda bir hayli hevesli ama bu çöp çatanlık işleri başına türlü işler açıyor. Emma karakterini çok sevmesem de kitabı genel olarak sevdim. İngiliz toplumunun sınıf farklılıkları, evlilik ve insan ilişkileri derinlemesine anlatılmış. Keyifli okumalar dilerim
2024 3. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2024 01:30
Okuması beni biraz zorladı. Jane Austen’e bayılıyorum ve başlamadan kitabı seveceğimden emindim ama Emma sevilmesi çok zor bir karakterdi ve hep Jame Austen’in kitaplarında gördüğümüz akıllı, hazır cevap ana karakter tiplemesine bence hiç uymuyordu ben okurken sadece sıkıldım. Yazarın diğer kitaplarına göre, karakter gelişimi çok azdı ve kurgu çok derin değildi. 200. Sayfalara geldiğimde ki çok zor geldim hala heyecanlandığım bir olay yoktu. Bir klasik için çok kalın değil ama 1 hafta sürdü okumam :(
Zeki,güçlü,sempatik çöpçatan Emma....
2023 67. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2023 22:15
Bir taşra kasabasında yaşayan ve iyi bir çöpçatan olduğunu düşünen zeki,güçlü sempatik Emma’nın gerçek aşkı arayışını anlatan roman, bir yandan insan doğasının zayıf yönlerini, bir yandan da 19. yüzyıl İngiliz toplumunun katı ve ikiyüzlü geleneklerini evlilik konuları toplumda statünün nasıl baktını inceden inceye alaya alır...... Kesinlikle aşk ve gurur kadar beni etkilemedi ama Emmayda çok sevdim okumanızı tavsiye ediyorum.....
Emma / Jane Austen
Puan vermedi
Emma Jane Austen'ın dördüncü ve ölümünden önce yayınlanan son Romanı... Austen romanlarında, yaşadığı dönemin etkisiyle en kutsal ve nihai hedef evliliktir. Kadınların mülkiyet hakkı, miras hakkı hatta yazar olma hakkının bile olmadığı bir dönem düşünelim. Böylesi bir dönemde kadının sosyal statü endişesi ve varlığının devamlılığının evlilikle taçlanacağı düşüncesininde etkisiyle Austen romanlarının hep aynı sonla biter :) Emma babasıyla birlikte yaşayan 21 yaşında dik başlı ve kibirli bir genç kızdır. Etrafında olup bitenleri çok iyi gözlemlediğini düşünür ve başkalarının fikirlerine kapalıdır. Her şeyin onun düşündüğü gibi gerçekleştiğini ve bunlarda kendi payının olduğuna olan inancı gerçekleri göremeyecek hale getirir onu. Hatalarını fark etmesini sağlayacak olan Bay Kninghtley hayatında önemli bir dönemeç olacaktır. Yakın arkadaşı Harret, Emma'nın yanılgılarından payına düşeni alacak ve onun sayesinde hem yanlış kararlar alacak hem de duygusal olarak etkilenecektir. Sinemaya da uyarlanan kitap okurken sizi yormayacak kafanızı dağatacak keyifli bir metin. Ayrıca Jane Austen kitaplarında mutlaka okuyan, piyano çalabilen,her türlü beceriye sahip ve son derece görgülü kadınlar görürüz. Keyifli okumalar... @ilhamverensatirlar
Emma
2025 14. kitabı
İngiliz aile yaşantısına kadın gözüyle gerçekçi bir bakış diyebilirim. Aralıksız okuma günleri ile ilgiyi canlı tutarak keyifli bir okuma haftasına değdi doğrusu.
Edebiyat Roman
Emma'nın Gurur Yolculuğu
2022 13. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2022 22:55
İngiliz edebiyatını dibine kadar hissedeceğiniz bir kitapla geldim bugün. Emma gurur yapmanın, kibrin, kesin yargıların nelere sebep olabileceğinin bir kanıtı gibi. Ya da insanın kendine atfedilen kalıplardan çıkamaması, snıflamaşmanın, soyadının nereden geldiği, ait olduğun sosyal hayatın sana yükledikleri ne kadar da doğru ve önemli olduğunun bir somut kanıtı. Jane Austen romanında o dönemi güzel bir şekilde yansıtmış her ne kadar farklı gelse de şuana. Emma'nın kişiliği, aile bağları, sosyal ilişkileri ve asla olmayacağını düşündüğü aşk hayatı. Eser adından da anlaşıldığı gibi Emma üzerinden ilerlemekte. Başlarda biraz olay akışı yavaş ve betimlemeler sizleri sıkabilir ama sonraya doğru açılıyor ve ne olacağını merak ediyorsunuz. Ve sonunda yargılarından kurtulan Emma aslında bizlere mesaj veriyor. Mutluluk kaybedilecek bir şey değil. Ve buna engel olanlar da aslında bizlerin kendi kendine kafasında kurguladıkları... Klasik okumak isteyenlere, sevenlere önerilir. Benim puanım 574 sayfaya 7/10. EmmaEmma Jane AustenJane Austen
2024 34. kitabı
Büyümek zor zanaat. Küçük yaşta, henüz yeterli olgunluğa sahip değilken, yetenekleri abartılır, sevgi ve saygı da ölçü olmazsa her küçük hanım Emma olabilir. Allahtan yarattığı kaos ve ettiği gevezelikler sempatisini kkaybetmesine neden olmadı. Deli kız. Sevdim seni
2026 24. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2026 23:31
Emma, bazen tavırlarını anlamlandıramadım ama seni çok sevdim. Kalbini, masumiyetini, dedikoducu yanını, çöpçatanlık sonrası hayallerini... Çeviriyi yapan bayan öyle güzel yapmış ki diğer yayınlara göre okınması ve anlaması daha kolaydı. Kulüpteki arkadaşlarım okurken sıkıldılar, bazıları yarıda bıraktı, bazıları okumaya çalışıyor şükür ki ben bitirdim. O dönemleri, soylu, zengin, fakir ayrımının ilişkiler üzerine etkisini sonuna kadar gördük. Kadın ve erkek ilişkilerini sevdaya dair duyguları kitapta güzelce işlenmiş. Tavsiye ederim severek okudum.

Jane AustenYazar · 31 kitap
Jane Austen (16 Aralık 1775 - 18 Temmuz 1817) 19. yüzyılda yaşamış İngiliz roman yazarı. Steventon, Hampshire'da 1775'de doğan Jane Austen; 1783'te Oxford'da bir akrabası sayesinde okumuş; eğitimine Southampton'da devam etmiş; en sonunda da kadınlar için bir okul olan Reading, Berkshire'da Abbey okulunda okumuştur. Roman yazmaya 1789'da başlar, 1802'de kendi tanımıyla büyük ve garip biri tarafından (Mr. Wisley) evlenme teklifi alsa da kabul etmez. İkilinin yaşadığı ilişki Aşkın Kitabı (Becoming Jane) adlı filmde işlenmiştir. Babasının 1805'de ölmesinden sonra Southmpton'a taşınır. 1809'da Chawton'a zengin kardeşinin yanına taşınır, ve günümüzde bu ev bir müze ve turistler için popüler bir yer haline gelir Jane Austen, dünyanın en ünlü yazarlarından biridir. Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında yer almasını sağlamıştır. Jane Austen bir köy papazının yedinci çocuğuydu. Babası tarafından eğitilmişti. O dönemdeki kadınlardan daha iyi bir eğitim aldığı için şanslıydı. Ebeveyni, çocukların hayal gücüne dayalı oyunlarını cesaretlendirdi. Papaz evinin ahırını, yaz tatillerinde ailelerin oyunlar sahneye koyabileceği küçük bir tiyatroya çevirdiler. Austen, 12 yaşına geldiğinde kendi hikayelerini yazıyordu; fakat ilk romanının yayımlanması için yaklaşık 25 yıl daha geçmesi gerekecekti. Austen'in romanları, günümüzde oldukça popülerdir. İnsanların zaaflarını esprili bir anlayış ve zarif bir mizahla eserlerinde işlemiştir. Romanlarının başkahramanlarının hepsi kadındır ve romanlarının hepsi de mutlu bir evlilikle sona ermiştir. İlk olarak Aşk ve Yaşam(1811) adlı kitabı basıldı. Bunu Gurur ve Önyargı (1813), Mansfield Parkı(1814) ve Emma (1816) takip etmiştir. Northanger Manastırı ve İkna romanlarının her ikisi de Austen'in ölümünden sonra 1818'de basılmıştır. Bütün bu romanlar anonim olarak yayımlanmıştır. Austen, hiç evlilik yapmamış, bunun yerine romanlarının birçok bölümünün geçtiği Bath dahil birkaç yerde ailesiyle birlikte yaşamıştır. Austen, 1816'nın başlarında kendini iyi hissetmemeye başladı, ancak uyarı işaretlerini görmezden geldi. Mayıs 1817'de aile, Austen'in hastalığına çare aramak için Winchester'e taşınmış; ancak 18 Temmuz 1817'de henüz genç denebilecek bir yaşta ölmüştür. Cenazesi Winchester Katedrali'ne gömülmüştür. Jane Austen'in tüm romanları, televizyon veya sinemaya uyarlanmış, en başarılı 3 romanı film yapılmıştır. Bunlar: Aşk ve Yaşam(1995), Emma ve İkna(her ikisi de 1996'da gösterime girdi.) Gurur ve Önyargı 1995'te çok başarılı bir televizyon dizisi oldu. Romanları - Sense and Sensibility (Sağduyu ve Duyarlılık), 1811 - Pride and Prejudice (Gurur ve Önyargı), 1813 - Mansfield Park (Mansfield Parkı), 1814 - Emma (Emma), 1815 Ölümünden Sonra Yayımlananlar - Northanger Abbey (Northanger Manastırı), 1818 - Persuasion (İkna), 1818 - The Watsons (Watson Ailesi), 1892