Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Felsefe Konuşmaları

Denis Diderot

Felsefe Konuşmaları Hakkında

Felsefe Konuşmaları konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Denis Diderot (1713-1784): Aydınlanma döneminin en önemli yazar ve düşünürlerindendir. Encyclopédie'nin yayın yönetmenliğini üstlendi, yazdığı edebi ve felsefi eserlerin yanı sıra geçinmek için çeviriler yaptı. Bu kitapta yer alan konuşmalardan "D'Alembert" 1830, "La Marechale" 1776 ve sonradan bulunan "Başrahip Barthélemy" 1920 yılında yayımlandı. "D'Alembert" konuşmaları evrim, evrenin düzeni, yaşam ve ölüm konularını; "Başrahip Barthélemy" konuşması dua, tanrı, ruh, öteki dünya konularını; "La Maréchale" konuşması ise din ve ahlâk arasındaki denklemin sorgusunu içerir. Konuşmalar, ele aldıkları konular itibarıyla diyalektik materyalizme, evrim teorisine ve ahlâka dair zamanından önce ileri sürülmüş düşünceler olarak kabul edilebilirler. Diderot düşünceleri kadar, bu düşünceleri konuşma biçiminde sunuşuyla da ilgi çekmiştir.
Çevirmen:
Adnan Cemgil
Adnan Cemgil
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 52 dk.Sayfa Sayısı: 172Basım Tarihi: Kasım 2020İlk Yayın Tarihi: 1746Yayınevi: İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: Entretiens
ISBN: 9786053609780Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 41.3
Erkek% 58.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Denis Diderot
Denis DiderotYazar · 14 kitap
Aydınlanma Çağı'nın en önemli kişiliklerinden biridir. Denis diderot "yaygın olan düşünüş tarzını değiştirmek için kurulmuştur" dediği Ansiklopedi'yi, Aydınlanma'nın temel metni haline getirme uğraşısı veren en önemli düşünürlerdendir. Edebiyat alanında da bir çok katkısı bulunan Diderot'nun başlıca özelliği romanları şekil ve içeriğinin yanı sıra, felsefi olarak da incelemesiydi. Romantizm akımının öncüsü ve humanist olan Diderot; zengin kiliseler kontrolünde bir endüstri olarak gördüğü Hıristiyanlık dinini reddetmiş ve bir çok aşırı dincinin saldırılarına uğramıştır. Bütün bunların yanında Diderot, tiyatro alanında da birçok yenilik getirmiş, gerçeği ve toplumsal sorunları sahneye sokmaya çalışmış, kimilerince modern tiyatronun gerekçi ve toplumcu kolunun öncüsü sayılmıştır . Bütün bunların yanında Diderot, tiyatro alanında da birçok yenilik getirmiş, gerçeği ve toplumsal sorunları sahneye sokmaya çalışmış, kimilerince modern tiyatronun gerekçi ve toplumcu kolunun öncüsü sayılmıştır. Diderot'un bir felsefe öğretisi yoktur. Eserleri arasında en kalıcı olanlar romanları ve özellikle de «Rameau'nun Yeğeni»dir. Denis Diderot, 31 Temmuz 1784 tarihinde Fransa’nın başşehri Paris’de ölmüştür.