Agatha Christie'den okuduğum dördüncü, dedektif Miss Marple'dan ise okuduğum ilk eser.
Hizmetçilerinin odaya girip haber vermesi ile uyanan Bantry'ler, önce yanlış duyduklarını düşünürler. Ancak gidip baktıklarında kütüphanelerinde gerçekten de sarışın genç bir bayan cesediyle karşılaşırlar. Bay Bantry polislere haber verirken, Bayan Bantry ise eski arkadaşı Miss Marple'dan yardım ister.
Öldürülen kız, Ruby Kenee'dir. Danemouth'daki Majestik Oteli'nde dansçıdır. Akşam da ilk gösteriyi yaptıktan sonra ortadan kaybolmuştur. Otele uzak olan Bantry'lerin Köşkü'ne nasıl gelmiştir? Beyaz eski tuvaleti ile kütüphanede tezat oluşturan bu kızı kim öldürmüştür?
Ruby Kenee'nin otelde yakın olduğu yaşlı Bay Jefferson, Ruby ortadan kaybolunca ilk merak edip polislere haber veren kişi olmuştur. Bir uçak kazasında ailesini kaybeden ve sakat kalan Bay Jefferson, gelini ve damadıyla yaşamaktadır. Çok zengin olan Bay Jefferson'un Ruby'i evlatlık edinmek istemesinin bu ölümle bir ilgisi var mıdır?
Agatha Christie, her zamanki gibi, şüphelenilen şahıslardan önce bizlere bahsedip kim olduğunu merak etmemizi sağlamıştır. Müfettişlerin göz ardı ettiği ancak Miss Marple'ın deneyimleriyle aydınlattığı cinayet çözülmüştür.
Agatha okurken bu kez katilin birini tutturduğumu söyleyebilirim. Keyifle ve kısa sürede okuyup bitirdiğim bir eser oldu.
Polisiye ve Agatha Christie severlere tavsiyemdir.