Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şair evlenmesi

İbrahim Şinasi

Şair evlenmesi Hakkında

Şair evlenmesi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Elinizdeki bu çalışma, harf inkılâbından sonra zorunluluk haline gelen eski harflerle yazılmış edebî eserlerin ilk baskılarının çevriyazısını yapmayı ve okuyucuların istifadesine sunmayı amaçlıyor. Bu çalışma ile Modern Türk Edebiyatının ilk ürünü kabul edilen Şair Evlenmesi'nin çevriyazısıyla birlikte kısa bir değerlendirmesi de yapılmıştır. Ayrıca Şinasi'nin biyografisinin yanında, Modern tiyatronun inşasına katkısı da irdelenmiştir. Bu tip metinlerin okuyucunun karşısında deforme edilmeden çıkarılması önemlidir. Kültürümüzün bu ilk ürünlerini orijinal metinlerden okumak, her şeyden önce okuyucunun temel hakkıdır diye düşünüyor ve onların bu hakkına saygı duyuyoruz. Bu dikkatle yayına hazırladığımız kitabımızın başta Tiyatro ve Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi alan öğrenciler olmak üzere bu alanda çalışma yapacak olanlara katkı sunacağını düşünüyoruz.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 87Basım Tarihi: Ekim 2016İlk Yayın Tarihi: 1860Yayınevi: Kesit Yayınları
ISBN: 9786059408110Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 77.4
Erkek% 22.6
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

İbrahim Şinasi
İbrahim ŞinasiYazar · 5 kitap
Batı uygarlığındaki Türk Edebiyatı'nın kurucusudur. Tanzimat Edebiyatı'nı başlatan, Batı Edebiyatı yolunda nazım ve nesir türünde ilk olarak eser veren Şinasi'dir. İlk çeviri şiirleri, ilk noktalama işaretleri, ilk özel Türk gazeteciliği ve ilk yerli tiyatro eseri edebiyatımıza onunla girmiştir. Akılcı ve mantıkçı olup, Türk toplumuna yeni bir görüş kazandırmak gayesindedir. Halkçıdır, halka karşı sorumluluk duygusu ile doludur. Halk, vatan millet gibi sözcükleri bugünkü anlamda ilk olarak kullanan yine Şinasi'dir. Şiiri mecazlardan arıtıp yalın hale koyar,soyut anlatımdan somut anlatıma geçer. Halk dehasına inanır, edebiyatımızda ilk olarak halk kaynaklarından yararlanıp dil, folklor araştırmaları yapar. Mazmunlu deyişler yerine sade bir dil, konuşma diline dayanan bir Türkçe yerleştirmiştir. Sanat için sanat ilkesini bırakır, halk için sanat ilkesine bağlanır. Divan Edebiyatı'ndaki parça güzelliği anlayışına karşı, toplu güzellik anlayışını savunmuştur.Toplumu bilgice kalkındırmak için en önemli yolun gazete olduğunu bilmiş ve ilk özel gazeteyi çıkarmıştır.(Tercüman-ı Ahval)Nesir alanında da kompozisyon alanında karşımıza çıkar.