Seçilmiş əsərləri

Stefan Zweig

2020 12. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2020 16:56
Her bir eserini severek okuduğum sevgili yazarımızın bu eserini de zevkle okumuş bulunmaktayım. Her bir sayfasında Her bir başlığında sıkılmadan,akıcı bir şekilde okuduğum bir eser oldu. Etkisinde çok kaldığım bir bölümden bahsedecek olursam bu Geç Ödenen Borç bölümü olacaktır muhakkak. Bu bölümü açıkçası yutkunarak ve yer yer gözlerim dolacak şekilde okudum. Bu bölümde bir adamın bir kadına nasıl davrandığı,onu esasında topluma karşı nasıl koruduğu sonucuna varabiliriz ve aynı şekilde bir kadının da zamanı geldiğinde topluma karşı bir adamın saygısını tekrar nasıl kazanacağını göstermesi ona bu konuda yardımcı olması,vefanın ve sadakatin ne denli önemli olduğunu göstermesi hususunda bize örnek teşkil etmektedir. Herkesin okumasını tavsiye ettiğim bir eser.
1000k
Stefan Zweig - Seçme Eserleri 1Stefan Zweig · Yakamoz Yayınları · 20181,148 okunma
Zweig okumayan kalmasın.
2020 26. kitabı
İçerisinde 10 hikâye yer alıyor. Birkaçı dışında diğerleri çok güzeldi. Özellikle "Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu" en çok etkilendiğim hikâye oldu. Zweig'ın akıcı, merak ettirici anlatımını çok sevdim. Bir çırpıda okuyabileceğiniz ve üzerinde düşünüp etkileneceginiz bir kitap.
Kadın dünyası betimi: Dişil dilde de üstad
2021 88. kitabı
Üstad #zweig 'ın neredeyse tüm külliyatını sayfama almaya devam etmek için, #yakamozkitap 'ın oldukça ucuza edindiğim bu kitabından iki adet kadın hikayesini okudum ve yorumluyorum. Zira daha önce geri kalan hikayeleri ile biyografilerini okuyup yorumlamıştım (Önceki postlarıma Bknz 🖓) #birkadınınyaşamındanyirmidörtsaat 'te; topluma ve değerlere saygılı yaşamış bir İngiliz hanımefendisinin, yıllar önce yalnızca 24 saatte yaşadığı, kaybettiği için intihara kalkışacak genç bir kumarbaza inanıp yardım etmesini ve karşılığındaki hayal kırıklığını, hiç tanımadığı birine itiraf edip rahatlamasını okuyacaksınız. Hikayede, tutkun ve konuşkan el betimlemeleri müthişti. #bilinmeyenbirkadınınmektubu 'nda ise; 13 yaşlarında kapı komşusu ünlü bir yazara platonik aşk beslemiş ergen genç bir kızın, yıllar sonra mektupla yolladığı acı itiraflarını göreceksiniz. Yazarla gençliğinde üç gece geçirip hamile kalmasını, yıllarca kapısında beklemeleri dahil tanınmamaktan şikayet etmesini ve oğullarının öldüğü gece intihar etmeden önce mektubu yazdığını belirtecektir acı dolu satırlarında. Yazarın hikayede kullandığı dişil dil, oldukça başarılıydı doğrusu. Ve unutmayalım: "Uzaktan hayran olduğunuz biriyle sakın tanışmayın." der #dostoyevski ve ekler: "Ya eliniz ya kalbiniz boş kalır" Neticede; naçizane büyük yazar tezlerime uyan ve dünya edebiyatının dev bir ismi o: Tüm zamanlar içinde var olacak olgularla dolu eserlerinin hepsini okuyun, kesinlikle...
Stefan Zweig Yaşam Öyküleri
Puan vermedi
Eserler size bir nar gibi tek başına dolu dolu öyküleri sunuyor ama zwek bu öyküleri farklı lezzetlerle doldurmuş.benim favorim Satranç, ve bilinmeyen bir kadının mektubu, olağan üstü gece oldu bir günde hepsini bitirmek istiyorsunuz merak ediyorsunuz güzeldi hepsi , hepsine tek tek ayrı odaklandım bence Stefan Zweig bütün eserleri okunmalı ..
2019 60. kitabı
Kitap size bir nar gibi tek başına dolu dolu öyküleri sunuyor. Ama zwek bu öyküleri farklı lezzetlerle doldurmuş.benim favorim Satranç ve bilinmeyen bir kadının mektubu oldu fakat fragman da aklımda kalan sahneleri vardı.Elinizden düşürmezsiniz...
2021 1. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2021 17:45
İçinde barındırdığı her bir kitabı ayrı güzel. Fakat şu an a kadar en çok etkileyici olan 'Olağan Üstü Bir Gece' ... Çünkü bu kitabı okurken olayların akışına kendinizi kaptırıyorsunuz ve ana karakterin yaşadığı duyguları içtenlikle hissedebiliyorsunuz. Yakamoz yayınları tarafından yazılarda yazım yanlışları gözükse de bunlar çok etkilemiyor . İyi okumalar .
Stefan Zweig
2020 2. kitabı
Stefan Zweig'ı aramızda bilmeyen yoktur.Bu paylaştığım kitap benim kitap okuma alışkanlığına başladığım kitaptır.Kuşkusuz Yazarın etkisi bunda çok büyük.İçinde 10 adet Stefan Zweig kitabı bulunan bir kitap.Siz de Stefan Zweig okumak istiyorsanız uygun fiyatıyla bu kitabı okumak tam size göre olacaktır.
2021 17. kitabı
A101den alınmış, çevirisi fena olmayan ama bazı hikâyelerde çok sıkılmış olmamla birlikte Zweig'ı ilk kez okuyacaklara yayın olarak çok tavsiye etmeyeceğim türden. Eğer ki Zweig ön okumasına sahipseniz alın çıtır kitap niyetine okuyun derim. (Çok ucuzdu)
Daha önce okumuş olduğum hikayeleri de kapsayan güzel bir toparlayıcı kitap. Tüm hikayeler aynı etkileyiciliğe sahip olmasa da hepsinde farkedilen derin psikolojik incelemeler mevcut. Birkaç hikayede çarpıcı ‘son’ ile okuyucu bir sonraki hikayeye daha bir heyecanla başlıyor. Keyifli okumalar dilerim.
Puan vermedi·
Her biri ayrı güzel olan öykülerin birleşmesi daha kolay taşınabilir hale gelmesi oldukça hoş. Fragman hikayesi beni oldukça etkiledi. Spoiler: Tecavüze uğrayan kadının bedenine hiç değer vermediği için bunu normallestirmesi toplumun bize neler yapabildiginin korkunc bir örneğiydi.

Stefan ZweigYazar · 187 kitap
Stefan Zweig, Avusturyalı yazar ve gazeteciydi. Edebi kariyerinin zirvesinde olduğu 1920'li ve 1930'lu yıllarda, dünyanın en çok çevrilen ve en popüler yazarlarından biriydi. Zweig, Viyana, Avusturya-Macaristan'da büyüdü. Honoré de Balzac, Charles Dickens ve Fyodor Dostoyevski gibi ünlü edebiyatçılar hakkında Üç Büyük Usta (1920) ve belirleyici tarihsel olaylar hakkında Yıldızın Parladığı Anlar (1927) adlı tarihsel incelemeler yazdı. Ayrıca Joseph Fouché (1929), Mary Stuart (1935) ve Marie Antoinette'nin biyografilerini yazdı. Zweig'ın en bilinen kurgu eserleri arasında Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (1922), Amok Koşucusu (1922), Korku (1925), Karışık Duygular (1927), Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat (1927), psikolojik roman Sabırsız Yürek (1939) ve Satranç (1941) yer almaktadır. 1934 yılında Almanya'da Nazi Partisi'nin yükselişi ve Avusturya'da Ständestaat rejiminin kurulmasının bir sonucu olarak Zweig, İngiltere'ye göç etti ve 1940 yılında kısa bir süre New York'a ve daha sonra yerleştiği Brezilya'ya taşındı. Son yıllarında bu ülkeye aşık olduğunu ilan edecek ve Brezilya, Geleceğin Ülkesi adlı kitabında bu ülke hakkında yazacaktı. Yıllar geçtikçe Zweig, Avrupa'nın geleceği konusunda giderek daha fazla hayal kırıklığına uğradı ve umutsuzluğa kapıldı. 23 Şubat 1942'de Petrópolis'teki evlerinde eşi Lotte ile birlikte aşırı dozda barbitürattan ölü bulundu. Eserleri birçok film uyarlamasına temel oldu. Zweig'ın anı kitabı Dünün Dünyası (1942), I. Franz Joseph yönetimindeki Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun çöküş yıllarındaki yaşamı betimlemesiyle dikkat çeker ve Habsburg İmparatorluğu hakkındaki en ünlü kitap olarak anılır.