The Dark Tower #1

İngilizce

Eld Soyundan Roland Yola Çıkıyor - Silahşor
2026 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 18:46
SilahşorSilahşor gizemli yolculuğuna başlıyor…Hedef Kara Kuleye ulaşmak. Ama hiçbir yolculuk tek başına sürdürülebilir olmaz. Yoldaşlara, kaderdaşlara yani Ka-Tet’e ihtiyaç duyar. Bakalım Roland Deschain’e 8
Fantastik
Puan vermedi·270 syf.·
2026 20. kitabı
Göz korkutan 8 kitaplık serinin ilk kitabı. Daha yolun başındayız. Roland siyahlı adamın peşine düştü aklında içinde hikayelerle. Bakalım yolculuğun devamı ne getirecek. Roland siyahlı adamı kovalıyor hemde hikayeleriyle kendini buluyor. Roland’ın her hikayesi okuyucuya ince mesajlar veriyor. Cesareti olan başlasın bu seriye ;))
2026 33. kitabı
Okunma: 12 Mart 2026 18:06
Kara Kule I serisine bu kitapla başladım. Gizemli, macera dolu uzun bir yolculuk burada başlıyor. Kahramanımız Roland' la burada tanışıyoruz. Macera dolu çöller, nehirler geziyoruz onunla. Siyahlı adamın izini sürerken Alice ve Jake ile yoldaşlığı da bizi bekliyor. Kitap kapağında Roland, Stephen King'in bugüne kadar yarattığı en güçlü kahraman olarak tanıtılmış. Gerçekten de öyle. Buradan Kara Kule 2 ye doğru yol alalım. Sanıyorum ilk kez bir kitaba 10 puan verdim.
·270 syf.·
2021 850. kitabı
Kara Kule serisine hiç hâkim değilim, ilk defa okuyorum. En az 15 King kitabı okuyasıya kadar Kule'ye başlamamam gerekiyor, şeklinde kendime bir şart koymuştum; çünkü bu seri genel olarak King'in tüm romanlarının az çok birleşimi olarak gösteriliyor. İçinde her şeyden azar azar ya da fazlasıyla var. Gerilim kısımlar az, daha çok fantastik bir örgüye kaymış ki bu durum benim çok hoşuma gitti. İlk kitap açıkçası Dune evreninde geçen Kratos ve Atreus'un hikâyesi gibi geldi bana. Çifte kombinasyon gibi. Çölün tasvirleri kimi yerlerde Dune'dan bile iyi yapılmış bana kalırsa. Başkarakterimiz Roland, biraz sert ve şerefsizce bir hava takınıyor. Vicdansızlıkları kimi yerlerde had safhada. Şu aralar en çok aradığım karakter türü kesinlikle Roland. İlk kitap tabi ki kafada yüzlerce soru işaretiyle bitti, bence evreni tanımak için güzel bir başlangıç kitabı olmuş. Ancak şunu da söyleyeyim, ben karakteri sevdiğim için kitap benim fazlasıyla hoşuma gitti; karakteri çok sevmemeniz durumunda kitap bayabilir, çünkü ilk kitapta çok fazla olay yok. Son olarak, sevgili Altın Kitap; bu fiyatlar ne? Böbreğimizi mi satmamız gerekiyor?
2023 3. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2023 13:40
Şimdi size okuması herkesin gözünü korkutan o serilerden biri olan Kara Kule serisinin ilk kitabı olan Silahşor’un yorumunu bırakıyorum. İlk başlarda kitap akmayacakmış gibi bir his yaratsa da sonrası akıyor lütfen elinizden bırakmayın. Hatta kitabın önsözünde King’de benzer bir açıklama yapmış. “Eğer bu kitabı bitirirseniz gerçek hikaye Üç’ün Çekilişi’nde başlıyor”diyor. Gilead’lı Son Silahşor Roland’ın hayatındaki en büyük amacı Kara Kule’ye ulaşmaktır. Bu yolculukta karşısına çıkan engellerden biri olarak gördüğü Siyahlı Adam’ı yakalayarak ilk aşamayı gerçekleştirmiş olacaktır. En büyük düşmanı Siyahlı Adam’ı yakalamak için karanlık diyarın çöllerine düşer. Her yerde Siyahlı Adam’ın izlerini arar. Kah yolda karşılaştığı bir kişi de, kah bir mekanda kah da yerde ki ayak izlerinde… Bu yolculukta Allie adındaki bir kadınla tanışır. Bu kadın aklını çelerek Silahşor’u amacının dışına çıkarmaya çalışacaktır. Allie’den kurtulan Silahşor’un hayatına daha sonra New York’lu çocuk Jake girer. Bu çocuk gelecekle ilgili türlü şey söylemektedir; ancak Silahşor bunların hiçbirine inanmaz. Siyahlı Adam’ı yakalamak için düşülen yolculuğa Jake’de eşlik eder. Ta ki bir gün Siyahlı Adamla karşılaşana dek… Zaman bellek hırsızıydı… Bunu biliyordu. Sevgi tuzağı ile boy ölçüşebilecek başka tuzak var mıydı? Bir Silahşor gururun ne olduğunu bilirdi. İnsanın kafasını dimdik tutmasına neden olan, o gözle görünmeyen kemiği.
SilahşorStephen King · Altın Kitaplar · 20173,049 okunma
"Siyahlı Adam çölde kaçıyordu.Silahşor da peşindeydi."
Puan vermedi·239 syf.·
2021 9. kitabı
İncelememe Stephen King'i anlatarak başlamak istiyorum. Kim bu Stephen King? Aslında kendisinin de dediği gibi kim sorusunun cevabı kendisinden çok yapıtlarıyla anlatmak daha doğru olur
2025 56. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2025 07:37
"Siyahlı Adam çölde kaçıyordu. Silahşor da peşindeydi." Böyle başlıyor SilahşorSilahşor. Çölde uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Kimi zaman zamanda geriye dönüyoruz, kimi zaman rüya katmanlarına dalıyoruz. Yaşadığı dünyası mahvolan Silahşor yani Roland, hayatın ve ölümün anlamını anlayabilmek için kuleyi aramaktadır. Kuleyi bulmanın içinde yıllardır peşinde olduğu Siyahlı Adamı bulmaktan geçtiğine inanmaktadır. Kule serisi merak ettiğim bir seriydi. Ancak kitaba başlayınca beklediğim etkiyi göremedim. Muhtemelen bunun nedeni beklentimi çok yükseltmiş olmam. Bu kitapta Stephen King'in dili bana biraz farklı geldi. Ama araştırmalarıma göre sonraki kitaplarda okuma zevki çok yükseliyormuş. Silahşor'un evreninde ne oldu?, Kule'yi bulabilecek mi? Jake ile tekrar karşılaşacak mı? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
2022 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2022 18:30
Uzun bir süredir herhangi bir macera serisini okumamıştım. Ruhumu daha dinç hissedebilmek için kendimi bazen bir kitap serisinin akıntısına bırakıyorum. Uzun bir süreden sonra akıntıya kapilmanin vaktinin geldiğini hissettim ve daha önce kısa bir öyküsünü okumuş olduğum Kara Kule serisine başladım. İlk kitap, Silahşör, Gileadlı Roland'ın siyahlı adamın peşinden gitmesiyle başlıyor. Kitabın ortasına kadar bunun bir öncesi olmalı demekle geçti. Sonlara doğru bazı şeylerin cevabını da alıyoruz kitapta, silahşör nasıl silahşör oldu, karakterini vs. Silahşörün yürüdüğü, susadığı, açıktığı, hissettiği her şeyi ben de yaşamışım gibi hissettim okurken. Bu tarz kitaplarda en sevdiğim şey de bu, herhangi bir şeyin matematiğini yapmadan kendini sadece kitabın akışına bırakmak. Biraz heyecan hissetmek isteyenlere önerebileceğim bir kitap, serinin diğer kitaplarının da böyle akıcı gecmesini umut ediyorum. Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim.
2018 36. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2018 20:44
Hiç Stephen King okuyacağımı zannetmezdim ama sonunda o da oldu ve Kara Kule serisine başladım. İlk kitap bitti ve devamını merak ediyorum. Artık ben de bir Stephen King okuruyum. Kitapla ilgili incelemem: kitapokurum.blogspot.com/2018/07/stephen...
2020 12. kitabı
Bir filme yarısından başlamış gibi hissettim romanı okuduğumda, konuyu anlayabilmek adına kesinlikle serinin diğer kitaplarını da okumaya ihtiyaç var.Dili her zamanki gibi güzel, akıcı. Tavsiye ederim seri halinde kitap okumayı sevenlere, hayli uzun bir yol...

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King