Tezer Özlü

Yaşamın Ucuna Yolculuk Yorumları ve İncelemeleri

Yaşamın Ucuna Yolculuk yorumları ve incelemelerini, Yaşamın Ucuna Yolculuk kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Yaşamın Ucuna Yolculuk puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.210 üzerinden
2.907 Puan · 490 İnceleme
10/10 puan verdi
İncelemenin Ucuna Yolculuk
YouTube kitap kanalımda Tezer Özlü'nün hayatı, bütün kitapları ve okuma sırası hakkında bilgi edinebilirsiniz : ytbe.one/4rhsgjdY_SQ Bu kitap incelemesini şu an Tezer Özlü'nün bedeninin yanında yazıyorum. Kanıt: i.hizliresim.com/e9h3lgo.jpg Demiştim ama sana Tezer, 4 gün
9/10 puan verdi
Okurken büyüdüm, yaşlandım, çocuk oldum, öldüm, sevdim, ağladım, bağırdım, sustum, korktum, yalnızdım ne oldu bilmiyorum ama yaşamın ucundaki yolculuğuna beni de götürdü. İlk kez bir kitabın samimiyetini bu denli hissettim. Beni bir şeylere inanmaya zorlamadı. Biz bir yolculuğa çıktık, sohbet ettik ve ayrıldık. Ben yolumu bulurum bulmam ama baktığı penceresi benimle gelecek... "Yaşamı, " GİTMEK" olarak algılıyorum. Kalıplardan kaçmak için gidiyorum. " O hepimizi anlattı. Kim okursa kendisini bulacağını, bağırmak istediklerini duyacağını düşünüyorum. Okumanızı isterim. ...
126 syf.
4/10 puan verdi
Hani olur ya, mesela taze fasulyeyi sevmezsiniz, ama gittiginiz bir yerde fasulye ikram edilir, cok da guzel yapilmistir, herkes cok begenir. Ve siz de merak eder bir catal alirsiniz. Guzel de olsa, baskin tat fasulyedir ve siz sevmiyorsunuzdur neticede. Bu, fasulyenin kotu oldugunu gostermez, ama
Sonsuz Bir İç Çekiş
Acının durgunluğu sürerken hep gitmeye çalışmak, hep gitmek ve tekrar dönmek; etrafında kıyamet koparken yere çömüp kıvranmaktan, kurtulmayı beklemekten başka neye benzer ki? Kendi ülkesine karşı beslediği kinin altında sanki öfkeden çok korku ve acı yatıyor. Tekrar aynı kaseti başa sarmamak için
5/10 puan verdi
Amaçsız ve Doyumsuz Bir Yaşam Öyküsü
Yaşamın Ucuna Yolculuk, Özlü'nün yaşamı boyunca geçirdiği çalkantılı ruh halinin kelimelere dökülmüş hâli. Eseri okurken, bu eseri yazan kişinin inanılmaz psikolojik buhranlar geçirmiş olabileceğini, öyle ki yaşamını intiharla bile noktalamış olabileceğini düşündüm. Okumam bittikten sonra
7/10 puan verdi
Yaşam ve ölüm arasında yolculuk
Yolculukların kitabı.. Yazarın Cesare Pavese'in izinde yaptığı ve birçok Avrupa şehrinden geçtiği bu yolcukta hem şehirleri hem de bu şehirlere damgasını vuran yazarları görüyoruz. Kafka, Svevo, Joyce ve tabiki asıl başlangıç ve varış noktası olan Cesare Pavese... Kitap boyunca Pavese'in cümleleri ve intiharı bizlere eşlik ediyor. Kitabın ana teması olan mutsuzluk ve intihar en sık karşılaştığımız kelimeler ve kavramlar.. İki bohem dünyanın çarpışmasından düşen yıldırımlara dikkat edin..
Puan vermedi
Tezer Özlü… Kurduğu her cümleyle kalbime dokunan;yalnızlığı,mutsuzluğu,kaybolmuşluğu en güzel dile getiren yazarlardan olan;az sayfada, kendi içinde verdiği uzun savaşlarına okurlarını da dahil eden Türk edebiyatının gamlı prensesi. En sevdiğim yazardır kendisi.Her kitabında ben de yaşıyorum o yalnızlığı,o tutunamamışlığı,o kaybolmayı… Bu da farklı değildi,yine kendi içine çekti beni. Cümlelerin altını çizerek,her okuduğum paragraf üzerine düşünerek okudum. Özümsedim,bir parçam hâline getirdim.
Puan vermedi
Kitabı okumadan yazarın kanser olduktan sonra yazması bilgisini aldım, en azından Gabriel Garcia Marques mektubunun 1/10 etkisini bekledim. adam adam kaç kişiyle yattığını, 3 kişiyle evlendiğini ( ayrıldıktan hemen 2 il ara ile) , ilk kez erkeklere nerede dokunduğunu açık açık yazdığı için kitap çok gıcık etki yarattı. bize ne senin özel hayatından, biz senin hayata bakış açını görmek istedik aslında !
Yaşamın Ucuna YolculukTezer Özlü · Yapı Kredi Yayınları · 202111,3bin okunma
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.