Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Peyğəmbərlər həyatı cənnətə çevirmək üçün gəlmişlər.
Peyğəmbərlər insanlar üçün inkişaf, hərəkət və təkamül şəraiti yaratdılar.
Reklam
Hz. İbrahim kimdir? -Ergenlik çağına gelmeden kendisine fikri olgunluk verilmiştir. ( Enbiya 51) -Kendisine suhuf verilmiştir. (A'la 19) -Hanif dininin temsilcisidir. Kendinden sonra tevhid inancını sürdüren bütün dönemlerdeki müntesiplerine -İbrahim milleti- denir. (Bakara 135) -İnkarcılar tarafından ateşe atılmıştır, ateş onu yakmamıştır. (Enbiya 69) -Ateş olayından sonra Filistin'e getirilmiştir. (Enbiya 71) -İsmail ve İshak isimli 2 oğlu vardır. (Saffat 101-103) -Oğullarından birini Allah'a kurban etmek istemiştir. ( Saffat 102-103) -Eşi Hacer ve oğlu İsmail'i Mekke bölgesine bırakmıştır. (İbrahim 37) -Oğlu İsmail ile Kâbe'yi inşa etmiştir.(Bakara 127) - 'Üsve-i Hasene' (güzel örnek) olarak gösterilmiştir. (Mümtehine 4) -'Vefakar İbrahim' olarak geçer. (Necm 37) -'Hâlilullah' (Allah'ın dostu) unvanını almıştır. (Nisa 125)
ÜZEYİR ALEYHİSSELAM
Üzeyir (a.s.), Hârun aleyhisselâm’ın neslindendir. Allâhü Teâlâ’nın sâlih ve hikmet sahibi bir kulu olduğu muhakkak ve İsrailoğulları peygamberlerinden olduğu meşhurdur. Keldaniye Devleti kralı zalim Buhtunnasr, Benî İsrail üzerine hücum edip Kudüs’ü ve Beytü’l-Makdis’i yakıp yıktığı zaman, İsrailoğullarının Tevrat okuyanlarını ve bilginlerini
~•~ “Varlığın dili ancak var edenin gönderdiği nebi yoluyla kavranabilir.” ~•~
Fatih TEKİN-İşitmenin NihayetsizliğiKitabı okudu
Müsned'de Büreyde'den yapılan şu rivayet geçmektedir: "Rasûlullah bir gün yanımıza geldi ve üç kez "Ey insanlar! Sizinle benim aramdaki alâka neye benzer? biliyor musunuz?" diye seslendi. Oradakiler "Allah ve Rasûlü daha iyi bilir" dediler. Şöyle buyurdu: "Bu alâka gelecek bir düşmandan korkan kimselerin işine benzer. Bunlar, gözetlesin diye aralarından birisini gönderirler. O düşmanı görür ve haber vermek için onlara doğru koşar. Milleti uyaramadan önce düşmanın onlara ulaşmasından da korku içindedir." Elbisesiyle işaret ederek: "Ey insanlar onlar geldiler, (nolur acele edin) ey insanlar geldiler, ey insanlar geldiler" der.
Reklam
İtikad ve amelde, usûl ve ahkâm-ı esasiyede peygamberlerin hepsi daimdirler, sabittirler, müttehiddirler. İşârât-ül İ'caz
Peygamber
Andolsun ki biz her ümmete "Allah'a kulluk edin sahte tanrılardan uzak durun." diyen bir Elçi gönderdik.( nahl suresi 36. ayet) Bu ayette Allah her ümmete bir peygamber gönderdiğini söylemektedir.
Sayfa 126Kitabı okudu
Peygamber Efendimiz ( s .a.v.) , davet edildiği bir yemeğe giderlerken yolda çocuklarla oynamakta olan torunu Hüseyin'i ( r .a.) görünce kollarını açmışlar fakat Hüseyin (r.a.) kaçmaya başlayınca o da peşinden koşup yakalamış ve onu yakaladığı yerde kucaklayıp öpmüşlerdir.
(S.A.V)
"O,tüm günahlardan Allah'ın koruması ile korunmuş, pirüpak Mustafa'dır (sallallahu aleyhi vesselem)."
Sayfa 235Kitabı okudu
Reklam
Sakın terk-i edebden, kuy-i mahbub-i Huda’dır bu! Nazargah-i ilahidir, makam-ı Mustafa’dır bu . ( Edebi terk etmekten sakın ! Zira burası Allah ü Teala’nın sevgilisinin bulunduğu yerdir. Bu yer, Hak Teala’nın nazar ettiği yer, Resul-i Ekrem’in makamıdır. )
peygamberler, yaşadıkları çağın derin vicdanıdır. bize hakikat ırmağını temiz tutmayı öğrettiler, suyu kirletmek okyanusların bile tadını kaçırır.
Sayfa 109Kitabı okudu
Allah'ın elçileri, hiçbir zaman unutulmuş kült ya da terk edilmiş duaları yeniden tesis etmek için gelmemişlerdir. Her zaman bozulan ahlâkı ve sosyal ilerlemeyi yenileme misyonları olmuştur. Bakınız, Nuh'u (as) reddetmelerinin nedeni, onunla birlikte olanların en alt sınıftan olmasıydı. Görünüşe göre, bu toplulukta kabul edilemez sınıflandırmalar vardı. Musa (as) ve Harun (as) halklarını esaretten kurtarmakla görevlendirilmişlerdi. Şuayb (as) hırsızlığa ve ticarette hile yapmaya karşı mücadele etmiş, Lut (as) ise sefahat ve sapkınlığa karşı çıkmıştı. Peygamberimizin zuhuru ise o dönemdeki Arap toplumu ve genel olarak dünyadaki ağır ahlâkî vaziyete bir cevap niteliğindeydi. İsa (as) gönderildiğinde Yahudiler arasında dine ilişkin bir cehaletin hâkim olduğunu söylemek mümkün değildir. İsa'nın (as) dindeki aşırı formalizme karşı çıktığı dahi söylenebilir. O, aslında bu dinde ahlâkı ve hakikati tesis etmek için gelmişti. Hıristiyanlığın beşiğindeki reform aslında dar anlamda dine ilişkin değildi. Dinin bilinen ve kabul edilen normlarının kendi öz anlamına dönmesi talebini temsil ediyordu ve bilindiği üzere, güçlü bir ahlâkî ve toplumsal yenilenmeyi başlattı.
Sayfa 121 - Ketebe Yayınları, 3. Baskı, Nisan 2021Kitabı okudu
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.