Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Neden/Niçin Evlendiniz?
Derken, yavaş adımlarla uçağa doğru yürümeye koyulduk. Yerimize oturduk. Benim yanımda yeni evli oldukları anlaşılan bir çift vardı. Uçak havalandığı dakikada aralarında kısık sesle yürütülen ama içeriği sert bir tartışma başladı. Her ne kadar elimdeki kitaba yoğunlaşmaya çalışsam da birbirlerine sarf ettikleri iğneleyici sözler, dikkatimi
Kapı Yayınları
"Onunla tartışmanın hiçbir anlamı yoktu; o gibilere herhangi bir şey öğretmek imkansızdı."
Reklam
Bunun sebebinin sadece "okuma alışkanlığına sahip olmadıkları" konusuna katılmıyorum. Önemli bir etken de kitap fiyatları. Sepete 3/5 kitap attığımda direkt 500/600₺ gibi rakamlara çıkıyor. Ondan sonra; "Ya bizim insanımız kitap okumuyor." oluyor. Okumuyor değil, okuyamıyor. Alamıyor.
Gönderi kullanım dışı
Tartışma dostun dostluğunu giderir, düşmanın düşmanlığını artırır.
Sayfa 107 - Babıali Kültür YayıncılığıKitabı okudu
Kitap okumuyorsan, tartışmayalım!
"Tartışıyorlardı, çünkü tartışmayı seviyorlardı, kısıtlayıcı bağlardan kurtulan aklın, olanakların oluşturduğu yollar boyunca akıp gitmesini, sorgulanmayan şeyleri sorgulamayı seviyorlardı."
216 syf.
·
Puan vermedi
·
141 günde okudu
Berbat bir roman
Berbat bir kitap. Az kalsın bitirmek için kendimi zorlayacaktım. Okumazsan, kendine bir iyilik yapmış olursun. Hayatta en kötüsü de nedir biliyor musun: bir şeyden etkilenirsin ve onu tanımaya başlayınca gerçekten etkileneceğini inanırsın ama hiçbir zaman da öyle olmaz.
Kadınlar Ülkesi
Kadınlar ÜlkesiCharlotte Perkins Gilman · İthaki Yayınları · 201812,1bin okunma
Reklam
Hararetli tartışmalar da keşke, diğer söz suçları gibi ceza görselerdi. Öfkenin götürdüğü bu fikir çarpışmalarında insanın yapmadığı kötülük kalmaz. Önce fikirlere sataşırız, sonra da insanlara. Tartışmada esas, karşımızdakinin düşüncesini çürütmek olduğu halde, herkes çürütüp çürütüldüğü için tartışmanın sonunda olan şey gerçekten tamamen uzaklaşmaktadır. Onun için Platon, Devlet'inde akılca ve ruhça zayıf olanlara tartışmayı yasaklamıştır. Doğru dürüst yürümesini bile bilmeyen bir insanla gerçeği aramaya çıkmanın mantığı var mı?
Sayfa 201Kitabı okudu
Bilmem nedendir tartışmada var bir çekicilik :)
Asla bıkmadıkları tek şey var­sa, o da tartışmaktı.
Sayfa 64 - Türkiye İş Bankası Kütür YayınlarıKitabı okudu
Kendini haklı, başkasını haksız göstermek için çekişmek ve karşısındakini aşağılamaya çalışmak çirkin bir huy, bir haksızlık, kısacası zulümdür. Doğru bildiği bir hususu karşısındakine mutlaka kabul ettirmek için uğraşmak da doğru değildir. Çünkü karşı taraf kendi bildiğinden vazgeçmemek için direndiği taktirde, tatsız olaylar çıkabilir. Faydadan çok zarar meydana getirebilir.
Sayfa 82
İlk karşına çıkanla tartışma ; yalnızca iyi tanıdığın , saçma sapan şeyleri savunmayacak kadar anlam yetisine sahip olduğunu düşündüğün ve utanılacak durumlara düşmeyeceğini bildiğin kişilerle tartış; otoritenin dikte ettiklerine göre değil,nedenlere gerekçelere dayanarak tartışmayı bilenlerle ; sunulan nedenleri dinleyip dikkate alanlarla ; ve nihayet , gerçeğe değer veren , karşı tarafın ağzından bile olsa iyi nedenleri memnuniyetle dinleyen ve doğruyu karşı taraf söylediğinde , yani kendisi haksız olduğunda bunu hazmedebilecek kadar adalet duygusuna sahip olanlarla tartış. Demek ki yüz kişi içinde tartışmaya layık bir kişi bile zor çıkar. Geri kalanı ise bırakın ne isterlerse onu konuşsunlar çünkü; 'desipere est juris gentium'( Budalalık insan hakkıdır) - Aristotales Eristik Diyalektik , Arthur Schopenhauer
Reklam
Fikrinizi anlatacağınız kişinin buna değmesi gerekir. Eğer karşınızdaki bir şeyler anlatıyor ve bana hiç uymuyorsa, hiç itiraz etmem. Sadece dinlerim. Onaylamam.
Sayfa 59 - Elma YayıneviKitabı okudu
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.