Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
119 syf.
·
Puan vermedi
·
13 saatte okudu
Araştırmacılığı yaşama biçimine dönüştürmüş bir gazetecinin, beslenme kaynaklarını iyi bilen bir aydının duyarlılığını yansıtıyor.. Türkiye`de yazarlar, gazeteciler evrensel kültür ile haşır neşir oldukça, okurlarına o ölçüde katkıda bulunacaklardır.. Ama diyeceksiniz ki, kullan kafanı, dön köşeyi ahlakının köşe başlarını tuttuğu bu dünyada evrensel kültürün günlük siyasete etkisi ve kıymeti harbiyesi nedir? Yok yok, bunlar da aşılacak.
Uğur Mumcu
Uğur Mumcu
`nun, Atilla İlhan ve Adalet Ağaoğlu ile roman; Aziz Nesin ve Sadun Aren ile demokrasi; Avni Arbaş ve Duran Karaca ile resim; Halit Çelenk ve Mehmet Ali Aybar ile insan hakları üzerine söyleşileri var. Evrensel kültürün sanat siyaset ve düşün0 rüzgarları ile Türkiye er geç çağdaş uygarlığa demir atacak! diyen, çağının en büyük suçuna ortak olmadığı, suskun kalmadığı için öldürülen Uğur Mumcu`nun bu yapıtını da geleceğe aktaracak olan okurlarıdır. Düşünceleri uğruna öldürülenlerin unutulmaması dileğiyle... Aydınlık özgür düşüncelerin yazıldığı, söylendiği yarınlara
Söze Nereden Başlasam
Söze Nereden Başlasam
.
Söze Nereden Başlasam
Söze Nereden BaşlasamUğur Mumcu · Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) Yayınları · 200030 okunma
İtalyan estetikçi Pagano'ya göre sanat, doğaya dağılmış güzelliklerin tek bir güzellik içinde birleşmesidir. Zevk, bu güzelikleri görebilme yeteneğidir; bu güzellikleri tek bir bütün içinde birleştirebilme yeteneğine ise sanatsal deha adı verilir. Pagano'ya göre güzel ile iyinin öyle bir iç içeliği vardır ki, güzellik, görünen iyidir; iyi ise iç güzelliktir.
Reklam
Pere Andre, Essai sur le Beau adlı yapıtında güzelliğin üç türü olduğunu yazar: 1. İlahi güzellik 2. Doğal güzellik 3. Sanatsal güzellik
Düşündürücü
Suhltser'e göre insanlığın bütün yaşamının amacı, toplumsal esenliktir ve buna ahlak duygusunun eğitimiyle ulaşılır; sanata gelince, o da bu doğrultunun, bu amacın buyruğunda olmalıdır. Güzel, bu duyguyu uyandıran, bu duyguyu eğiten şeydir.
Güzelin ortaya çıkışıyla ilgili olarak ise, Baumgarten güzelin en üst düzeyde gerçekleştiği yer olarak doğayı görür; o bakımdan da, Baumgarten'e göre, sanatın en büyük görevi doğayı taklit etmektir.
Hiçbir bilim estetik kadar metafizik düşlemler alanına bırakılmamıştır. Platon'dan nerdeyse günümüz resmi öğretilerine dek sanattan sürekli olarak, nihai ifadesini mutlak güzel anlayışında -gerçek nesnelerin değişmez, ilahi, ideal prototipinde- bulan incelmiş fantezilerle aşkın gizemlerin karışımı olarak söz edilmiştir.
Reklam
Bir tutam kültür?
Ben düşünüyorum ki, bu işler, kötü işler kültürsüzlü­ğümüzün başı altından çıkmasın? Bakın bu olabilir gibi­me geliyor. Gerçek bir kültürün eksikliğinden çıkmasın? Ne dersiniz? Ben bu işten çok şüpheleniyorum. Batı Batı dedikleri nedir biliyor musunuz? Bir tutam kültürle biraz makina. Bir de düşünce namusu. Bu düşünce namusu de­dikleri de epeyce önemli bir iş olsa gerek.
Nasipsizlikten sana sığınırım Allah'ım.
İMAN لا İLE BAŞLAR TAĞUT NEDİR? ALLAH SEVGİSİ ile TAĞUT SEVGİSİ ASLA BİR ARADA BULUNMAZ. “(Ey Peygamber!) Sana indirilen ve senden önce indirilmiş olan Kitaplara inandıklarını iddia eden şu ikiyüzlülerin hâllerine bir baksana; (hem Müslüman olduklarını söylüyorlar, hem de Kur’an’ın hükmünü terk edip) tağut’un, (yani Allah’ın hükümlerini hiçe
"Tavan arasında unutulmuş, eski binaların zemin katlarında çürümeye terk edilmiş tozlu sayfalar, sararmış ve rutubetli evrak yığınları vardır. İlk anda arşiv denince insanın aklına bunlar geliyor sanki. Hakikaten arşiv, eskiden kalma, işe yaramaz hatta kimi zaman başa bela evrak yığınları mıdır? Kısaca nedir arşiv?" "Arşivler, kadir kıymet bilmez, Geçmişten habersiz ve geleceği düşünmeyen kişilerce kurtulunması gereken, sararmış, kokmuş evrak ve bilgi yığınları olarak görülse de ehlinin eline geçtiğinde çamura düşmüş altından daha kıymetli ve bizi geçmişimize bağlayarak geleceğe götüren kültür ve tarihi hazineler bütünür."
Sayfa 147 - Ali Osman UysalKitabı okudu
"Batı İran'ı ezmek istemez, hatta sever" Ş.Teoman Duralı Daha önce "Lübnan bataklık olur" diyerek uyarmıştı. Felsefe profesörü Teoman Duralı şimdi de "Lübnan savaşı İran'a saldırının ön hazırlığı mı" sorusunu yanıtlıyor. "Yahudilerin en çok sevmeleri gereken millet Fars milleti olması lazım"
Reklam
664 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
Geçmişteki üstünlük, gelecekteki üstünlüğün güvencesi değildir!
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Tüfek, Mikrop ve Çelik
? Peki nedir bu kitap? İnsanlık tarihinin 13.000 yıllık tarihini anlatır. Yazarımıza sorulan bir soru ile başlıyor kitap ve yazarımız 30 yıllık araştırmalarına kitabında topluyor.
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Tüfek, Mikrop ve Çelik
kitabında ; çokça bilgi, bolca örnek, hayvanların, insanların ,sebzelerin evrimleşmesi ve farklı milletlerin dinlerini, dillerini, yemek
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Tüfek, Mikrop ve ÇelikJared Diamond · Pegasus Yayınları · 20187,6bin okunma
Kültürün toplumsal çatışmadaki işlevi nedir?
"Hiç!" "Evet, hiç! Kültür, bir mozaiği oluşturan motiflerin birleşimi gibidir. Bu motifler tek başınayken hiçbir anlam ifade etmezler. Ne zaman ki bir araya gelirler. İşte o zaman bir anlamları olur. Bu yüzden toplumsal çatışmaları kültüre bağlamak, tüm suçu kültüre yüklemek ahmaklıktır!
Sayfa 59 - Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık - 1. BaskıKitabı okudu
368 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Kaan Murat Yanık 1988 yılında doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. TRT Arapça kanalında çalıştı. Birçok edebiyat dergisinde öykü ve denemeleri yayımlandı.Yayınevlerinde editörlük, danışmanlık yaptı.Televizyon kanallarında kültür ve sanat temalı programlar hazırlayıp sundu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde
Butimar
ButimarKaan Murat Yanık · Ketebe Yayınları · 20223,940 okunma
Bayram nedir?
Yılda iki defa yaşadığımız bu bayramların ilki, Ramazan ayında tuttuğumuz, yemekten içmekten nefsimizi men ettiğimiz bir aylık süre sonunda Allah'ın kullarına bir ikramı olup Şevval ayının ilk üç gününü içine alan Ramazan Bayramı'dır. Diğeri ise Zilhicce ayının 10.günü başlayıp dört gün süren Kurban Bayramı'dır. İki bayram arasında 70 günlük bir aralık vardır. Zamanları haricinde oluşturdukları kültür, ufak farklarla hemen hemen aynıdır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.