Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yırtıcı aslan neden çocuğa dönüşmek zorundadır. (Çocuk yeni değerler yaratandır.) Masumiyettir çocuk ve unutmak, bir yeni başlangıç, bir oyun, kendi kendine yuvarlanan bir tekerlek, bir ilk kımıltı, kutsal bir evet.
“Her insanın çocukluk döneminden kaynaklanan çeşitli düzeylerde travmaları vardır. Yani hiç travma yaşamamış ve çocukluk dönemi mükemmel geçmiş bir insan gerçekte yoktur.”
Reklam
Her şey insanın elindedir ve o her şeyi sırf korkaklıktan kaçırır elinden… Bu apaçık bir şey artık… Acaba insanlar en çok neden korkar? En çok yeni bir adım atmaktan, yeni bir söz söylemekten korkarlar…
+ Seni seviyorum anlamıyor musun? - Ben.. Yapamam anlamaz mısın? + Neden, sana kim engel oluyor ? - Korkuyorum anlıyor musun? Korkuyorum.. + Ama.. Neden? Neyden korkuyorsun? - Senin beni bırakmandan, başka biriyle.. aldatmandan...
Sevmek her şeyi alttan almak değil midir? Sevmek, sevdiğin insanı mutlu görmek...
Ne yapabilirim bilmiyorum, özür dilerim. Ne yapabilirim bilmiyorum. Sana zarar vermeden, daha fazla zarar vermeden seni nasıl sevebileceğimi bil­miyorum. Bunu bana neden yapıyorlar, bunu sana neden yaptılar bilmiyorum.
Sayfa 714 - DEX YayıneviKitabı okudu
Reklam
Başkaldırı neden kaynaklanır? Hiçbir şeyden ve her şeyden.
Sayfa 371 - 2.cilt
Neden hayattaki her şey gitmek, gelip geçmek zorundaydı ?
“Çatışmalarını saygı çerçevesinde yaşarlar ve problemleri çözüm odaklı bir şekilde analiz ederler.”
“Hata yaptıklarında kendini suçlamak yerine, bu hatadan bir şey öğrenmeye çalışırlar.”
Reklam
168 syf.
8/10 puan verdi
İlk hikâyesi kitaba da adını verdiği Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu’dur. Aynı işyerinde çalıştığı güzeller güzeli Reyhan Hanım’a aşıktır. İlk önce tanımadığı ama adını bildiği kurumun eski genel müdür yardımcılarından Mustafa Sami Bey vefat eder. Cenazeden sonra adamın siyah beyaz vesikalık fotoğrafını bir türlü atamaz. Ondan birkaç gün sonra ise Reyhan Hanım bir trafik kazasında ölür. Bu şokla hayata tutunacak bir neden arar durur. Bulamaz… Her iki vesikalığı da Huzur romanının içine yerleştirir. Sonrasında her cenazeye katılıp her vesikalığı saklamaya başlar. Ancak kitabın sayfa araları o kadar çok fotoğrafla dolar ki pul defterlerinin içinde saklamaya başlar. İki yüz kişilik bir ölen vesikalık koleksiyonu yapar. Bu koleksiyonu günün birinde bir gazeteci duyar. Gazeteci bir dergide paylaşmak için fotoğrafları çekmek ister. Hepsini verir adam, bir tek Reyhan Hanım’ı vermez. Vasiyeti’dir, kendi vesikalığının da Reyhan’ın karşı sayfasına koyulmasını ister. Böylece bu ciltler kapalı olduğu sürece onlar hep birbirine değeceklerdir…Burası insanı kendinden alıp götürüyor. 19 tane kısa hikaye var kitapta. Her biri birinden güzel, değişik.. Kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman güldüren-düşündüren. Yazarın Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olmasından kaynaklı kalemi harika. Son moda yazarların kitapları okunmuyor. Popülerler ama insana bir şey vermiyor. Edebi değeri de yok. bu benim düşüncem tabii. Tavsiye edeceğim kitaplar arasına girdi . {5 yıldız :) }
Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu
Göçüp Gidenler KoleksiyoncusuŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 20189bin okunma
“Neden elma olgunlaştığında dalından düşer ?Yerçekimine mi yenik düşer yoksa sapının artık dayanacak gücü kalmamış mıdır?”
Doğru
“…erkek kadının kendisi kadar özgür olmasını istemez.”
Ne var bu şarkıda? Bu hıçkıran, haykıran, yürek parçlayan şarkıda? Neden acıyla yüerğimi sarıyor bu ezgiler?
Sayfa 268
Saygıyla dizlerinin dibine çöktüm. Avuçlarının içinden öptüm. İnsan neden geçmişi düzeltemez ki? Bir acıyı iyileş­tirmeyen iyilik ne kadar iyiliktir? Umarsızca gömdüm başımı göğsüne. Doğrulduğumda bulutsuz bir gece gibi gülümsü­yordu. Kalabalık, o soğuk uzaklığındaydı. "Ah şu kayıtsızlığın gücü! Budur taşlara milyonlarca yıl değişmeden dayanabilme olanağı veren."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.