Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ve Ataç 2.12.1950’de Ulus’ta şöyle yazıyor: “Bakıyorum da onun asıl güzel, asıl iyi şiirlerini ananlar olmuyor. ‘Tahattur’, ‘Söz’, ‘İllusion’, ‘Sereserpe’, ‘Cımbızlı şiir’ kimsenin aklına gelmiyor. “Varsa ‘İstanbul Türküsü’, yoksa ‘İstanbul Türküsü’.
Sayfa 6 - ORHAN VELI'YLE AYNI KADINI SEVMİŞTİK
Hastalık gafleti dağıtır, âhireti düşündürür, ölümü tahattur ettirir...
Reklam
Madem her vakit ecel gelebilir, eğer insanı gaflet içinde yakalasa ebedî hayatına çok zarar verebilir. Hastalık gafleti dağıtır, âhireti düşündürür, ölümü tahattur ettirir, öylece hazırlanır. Bazı öyle bir kazancı olur ki yirmi senede kazanamadığı bir mertebeyi yirmi günde kazanıyor.
Kezalik tembellik boş ve meşguliyetsiz bir zihnin kendi kendini yiyip mahv etmesini bâdî olan sefalet hâlinden yalnız istikrah etmek kâfi olmayıp nefsimizi tembellerin hayatını hasudane tahattur etmekten dahi men’ etmek lazımdır.
Sayfa 111Kitabı okudu
323 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Müstesna Güzeller
İskender Palanın kalemine bayılıyorum. Divan edebiyatı geleneğini eserlerine harika bir şekilde ilmek ilmek işleyebilen harika yazar ve akedemisyen. Kitabı okurken Divan şiirinin inci gibi beyitleriyle süslü kadim bir yolculuğa çıktım. Yaklaşık altı asır süren Divan şiiri maceramızı besleyen yüksek Osmanlı kültürünün satır aralarını bulacağınız bu kitapta elli adet yazı yer alır. Okuyacağınız her yazı şimdi tarih olmuş Osmanlı medeniyet tecrübelerinden ilginç sahnelerle yoğrulmuştur. Şiirimizin has bahçesinden ıtırlar toplamak, eski kültürümüzün hiç solmayan renklerini seyretmek ve kadim zamanların güzelliklerini tanımak isteyenler için bir zek-i tahattur...Öz kültürümüzü bize hatırlatan güzelliklerin manzumesi eser. Keyifli okumalar diliyorum.
Müstesna Güzeller
Müstesna Güzellerİskender Pala · Kapı Yayınları · 2019335 okunma
Tahattur
Alnımdaki bıçak yarası Senin yüzünden; Tabakam senin yadigârın; "İki elin kanda olsa gel" diyor Telgrafın; Nasıl unuturum seni ben, Vesikalı yârim?
Sayfa 93 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kim maziyi değiştirmeden anlatabilir ki? Kelimeleşmeyen “zevk-i tahattur”, bir rüya kadar soluk ve fâni. Ama yaşayan insanla, hatırlayan insan aynı mı?
Bu Akif'in sağlığında onun için yazılan tek kitaptı ve Nazif kitabı, Mehmet Âkif’i ben nasıl olsa tanıyacak ve elbette sevecektim. Fakat onun beni tanıyıp sevmesi müşkil idi. Aramızdaki lâyezâl uhuvvet-i fikriyyeyi ihzâr ve te’yid eden sensin. Şu kitabın başına senin her kulağa ve her kalbe mûnis olan faziletli ismini kaydederken, onaltı sene evvel, delâletinle büyük şâire takdim edildiğim mübarek günü, senin ve onun isimlerinizle birlikte bir kere daha tahattur ve tebcil ettim." diyerek kendisine ithaf etmişti. Hemen hemen kimseyi uzun vadeli sevip hayran olamayan Süleyman Nazif'in Akife sevgisi son nefesini verene kadar devam etmişti.
974 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.