Hastalar Risalesi

Bediüzzaman Said Nursî

2023 165. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2023 14:41
Bediüzzaman Said Nursi - Hastalar Risalesi Hepinize merhaba arkadaşlar, bugün çok özel bir kişi tarafından hediye edilen bir kitap incelemesiyle geldim Kitapta hastalıkların dindeki yeri ve hastalara müjdeler yer alıyor. Hastaların çektikleri acı karşılığında onlara sevap yazıldığı ve çektikleri acıların bir gün mutlaka mükâfatını alacakları yer alıyor. Ve bunlara yönelik ayetler yer alıyor. Onun dışında Bediüzzaman Said Nursi'nin hastalıklar karşısında nasıl dua etmemize yönelik tavsiyeleri, hastalıklar için Allah'a teşekkür etmemiz gerektiği, bu geçici hayattaki hastalıkların karşılığının ebedi hayattaki mukafatlari için Allah'a teşekkür etmeyi ve hastalığa hastalık değil de günahlarımızı döken bir nimet olarak bakmamız gerektiğini anlatıyor... Kitabı coook beğenerek okudum ve yaralarımı bilen birinin bana bunu hediye etmesi kitabı daha da özel kıldı... Kesinlikle tavsiye ediyor, Bediüzzaman Said Nursi nin diğer kitaplarında görüşmek üzere diyorum...
2022 244. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2022 00:48
Hastalar Risalesi kadar aşırı mantıklı bir şey daha okudum mu bilmiyorum. Okuduğum yerde şifa oluyor bana elhamdülillah. Son bir kitap olmalı dedim ve aldım elime. Çok şükür. İnşallah ilk okuyacağım kitap olacak yine. İlk fırsatta. Şimdilik Muziplik tamamlandı. Her derde bir derman halketmiştir. Tedavi için ilâçları almak, istimal etmek meşrudur. Fakat tesiri ve şifayı, Cenab-ı Hak'tan bilmek gerektir. Dermanı o verdiği gibi, şifayı da o veriyor. Hastalar - 32 İnşallah bizim derdimize de derman var deyip çıktık bir yola, ben hazırım herhalde... Umarım sizde hazırsınız-dır.Seher Madem o var, sana bakar, sana herşey var. Asıl gurbette, kimsesizlikte kalan odur ki; iman ve teslimiyetle ona intisab etmesin veya intisabına ehemmiyet vermesin. Hastalar - 36 Güzelin âyinesi güzeldir. Güzelin mehasinlerini gösteren âyine güzelleşir. O âyinenin başına o güzelden ne gelse, güzel olduğu gibi; hayatın başına dahi ne gelse, hakikat noktasında güzeldir. Hastalar - 30 Ey şükrü bırakıp şekvaya giren hasta! Şekva, bir haktan gelir. Senin bir hakkın zayi' olmamış ki şekva ediyorsun. Belki senin üstünde hak olan çok şükürler var, yapmadın. Cenab-ı Hakk'ın hakkını vermeden, haksız bir surette hak istiyorsun gibi şekva ediyorsun. Hastalar - 28 Zira hastalık, duanın vaktidir; şifa, duanın neticesi değil. Hastalar - 27 Eğer hastalığın manası güzel birşey olmasa idi, Hâlık-ı Rahîm en sevdiği ibadına hastalıkları vermezdi. Hastalar - 23 Hastalık gafleti dağıtır, âhireti düşündürür, ölümü tahattur ettirir, öylece hazırlanır. Bazı öyle bir kazancı olur ki; yirmi senede kazanamadığı bir mertebeyi yirmi günde kazanıyor. Hastalar - 20
hastalık ve şifa...
2021 10. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2021 09:09
Maddi hastalığın manevi tedavi olduğunu izah eder bir kuvvetli şifa kitabı arzu ederseniz, mutlaka her hastalık uğradığında tekrar tekrar okuyun. Üstad hazretleri, hastalığı bela değil lutuf görmeyi, bakış açınızı değiştirerek öğretiyor ve size ahiret penceresinden baktırıyor. Rabbim makamlarını âli eylesin... Amin...
2020 1. kitabı
Hamd hamd hamd... Büyük bir hastalığım olmamasına rağmen bana şükrü öğreten muhterem cümleler, muhterem insan... Okuyunca derdimi unuttum, hastalığın aslında büyük bir nimet olduğunu tüm kalbimle hissettim. Yürekten hamd ettim. Bazı kitapları okumak insana lezzet verir gerçekten tat bırakır ya.. öyle oldu çok keyifliydi, okudukça okumak istedim
Puan vermedi·64 syf.·
2023 17. kitabı
Üstadın kaleme aldığı muhteşem eserlerinden bir eser. Bu eser biz insan oğluna şu içine dalıp gittiğimiz çürük ipliğine tutunduğumuz dünyanın ne kadarda gaflet dolu olduğunu bu gafletlerden sıyrılıp hakikatin penceresinden dünyaya bakmayı ve bu dünyaya geliş amacının ne olduğunu, bizim başımıza gelen ve görünürde olumsuz olan birşeyin aslında öyle olmadığını açıklayan bir eser. Bir hastalığın insan hayatını ne kadar değiştirdiğini insan yaşayınca daha iyi anlıyor ve görüyor ki hastalık bir şifadır. Bu hakikati ancak kalp gözü ile görüp bize bahşedilen tüm vücut cihazatlarıyla da idrak edebilmemizin kabiliyeti verilmiştir. Nitekim biz aciz varlıklar ne sabretmeyi ne de tam manasıyla Allah'a teslim olmayı hakkıyla yerine getiremiyoruz ve bu yüzdendir ki isyan ve yakarışlar yoluna yolcu oluyoruz, sanıyoruz ki bizi kurtaracak olan bu isyanlar halbuki hakikati bilenler sabretmiş ve Allah'a teslim olmuş kimselerdir. İşte onlar için büyük mükâfatlar o hastalık kıyafetinde gizlenmiştir. Hastalıklar amellerimizle ulaşamayacağımız mevkilere bizleri ulaştıracak bir bilet hükmündedir. Yüce Rabbimiz bizleri de sıkıntı anında sabreden ve Allah'a kendini teslim eden kullarından eylesin. Selametle..
İnceleme
2020 2. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2020 03:00
Okuduğum ilk risaleydi. Ve sanırım bu da 4. okuyuşum. Namaza başladığım günün ardından hastalanmıştım ve aylardır kitaplığımda olan bu kitap dikkatimi çekmişti. Namazın hemen ardından gelen bu hastalığın bana bir hediye olduğunu Bediüzzaman Hazretleri ile anladım. Yirmi Beşinci Lem'a, yirmi beş deva.. İlk okumada bazı kısımların çokça tekrar ettiğini zannedebilirsiniz ama sonraki okuyuşlarınızda öyle olmadığını anlayacaksınız. Devaların ardından Çocuk Taziyenamesine, İkinci Lem'a'ya ve Bir Doktora Yazılan Mektuba yer verilmiş. Sizler de hastalanmayı beklemeden, manevi hastalıklarınızı düşünürek ve Rabbinizin bu hediyesinden nasiplenmek adına "hastalanmak" için okuyunuz :)
·64 syf.·
2020 31. kitabı
Ey dünya zevkini düşünüp hastalıktan ıztırab çeken kardeşim! * Bu dünya eğer dâimî olsaydı, * Ve yolumuzda ölüm olmasaydı, * Ve firak ve zevâlin rüzgârları esmeseydi, * Ve musibetli, fırtınalı istikbalde mânevî kış mevsimleri olmasaydı, ben de seninle beraber senin haline acıyacaktım. Fakat madem dünya bir gün bize '' Haydi, dışarı!'' diyecek, feryâdımızdan kulağını kapayacak; o bizi dışarı kovmadan, biz bu hastalıklar ikâzatıyla şimdiden onun aşkından vazgeçmeliyiz. O bizi terk etmeden, kalben onu terke çalışmalıyız.
Ya Şafi
Puan vermedi·64 syf.·
2021 12. kitabı
Bu karantina zamanımda benim şifa kaynağım bu kitap oldu. Hastalığın verdiği hem bedenen hem de ruhen olan çaresizliğime yoldaş oldu. Görmek istemediğim ya da görmekten kaçındığım ve belki bir çoğumuzun kaçtığı gerçekleri yüzüme vuran bir kitaptı. O kadar aciz bir varlığız ki..Allah'tan başka kimsemiz yok. Kaç gündür ağrıdan sızlanırken kendime çare bulamazken, doktorların bile bir süre sonra elinden bir şey gelmezken, işte o an anlıyoruz..O kadar aciziz ki, insanın bedeni yatağa düşünce anlıyor. Çok zor.
2024 23. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 07:43
Bediüzzaman said Nursi Hastalar Risalesi'nin Birinci devasında hastaya sabır etmesini hatta derdin de bazen deva olacağını söylüyor. İkinci devasında yine sabretmeyi tekrar edip derdin bir ibadet olduğundan O'nu hatırlayıp yalvarmamızı derdimiz için deva dilememizden manevi bir ibadetten bahsediyor. Üçüncü devasında hayatın hep güzel geçmeyeceğini bazı dermanın dünyanın sonu olduğunu ahiretin de var olduğunu ona göre bir hazırlık yapmamız geretiğini söylüyor. Dördüncü devasında bedenin sana ait olmadığını tıpkı üstündeki gömlek gibi gömleğin senden kısalıp uzaması için sana söyleyememesi gibi verilen derdin de geçmesini istediğinde hemen geçmeyeceğini dertli olunca kedere kapılmaman ve perde açıldığında ardındaki güzellikleri gördüğünde nasıl olacağını bilemeyeceğinden söz ediyor. Beşinci devasında Kimi dertli insanlarla konuşmalarında rabbine yöneliş ve şairane bir üsluba sahip olduğunu görmüş ve derdin de bir nevi sıhhat olduğundan bahsetmiştir. Altıncı devasında "Bu da geçer yahu."de ve sabret. Yedinci devasında "Her şey zıddıyla bilinir." der. Karanlık olmazsa ışığın önemi bilinmez. Hastalıklı azalarımızın sıhatini de sağlıklı olmayınca bilemeyeceğimiz gibi. Sekizinci devasında Hakk'ı bilmeyenin ahiret inancı da yoktur. Bu kişiler derdiyle beraber yok olurlar şayet Hakk'ı bilen kişi derdin de geçici olduğunu bilir ve şifasını bulur. Dokuzuncu devasında ölümü hatırlayıp daha fazla hayır işlememize neden olan derdimizin aslında derman olacağından söz ediyor. Onuncu devasında merakın hastalığı çoğaltıgını onun yerine hastalığın çabuk geçeceğini düşünüp ortadan kaldırmaya çalış diyor. Onbirinci devasında sabır etmekle hastalığı yenebileceğinden bahsediyor. Onikinci devasında hastalığın bir sır olduğunu ve bazı duaların kapılarını açtığını
Felsefe-Düşünce
Risale
·64 syf.·
2019 14. kitabı
"Hastanın duâsının makbûliyeti, ehemmiyetli bir mes'eledir. Ben otuz kırk seneden beri, bendeki kulunç denilen bir hastalıktan şifâ için duâ ederdim. Ben anladım ki, hastalık duâ için verilmiş. Duâ ile duâyı, yani duâ kendi kendini kaldırmadığından, anladım ki, duânın neticesi uhrevîdir." Risale-i Nur-Hastalar Risalesi/30

Bediüzzaman Said NursîYazar · 173 kitap
Bediüzzaman Said Nursî (Mart 1878, Bitlis - 23 Mart 1960, Şanlıurfa), İslam alimi, düşünürü. 1892'de Bitlis'te Şeyh Emin Efendi ve diğer İslam alimlerinin de bulunduğu ilim meclisinde yapılan imtihan ve münazara sonunda Molla Fethullah tarafından Bediüzzaman unvanı verilmiş; diğer alimler tarafından da kabul görmüş ve bu isimle anılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı'nda gönüllü alay komutanı olarak Kafkas Cephesi'nde mücadele etti. Savaş sırasında birçok öğrencisi ölmüş, kendisi ise gazi olmuştur. Başarılarından dolayı kendisine Harp madalyası verildi. Ordu-yu Hümâyun'un tavsiyesi ile Dar'ül-Hikmet'ül İslamiye azası olarak atandı. 1922'ye kadar görevini yerine getirdi. 1923 yılında TBMM'nin daveti üzerine Ankara'ya gelen Nursî, Ankara'da aradığı atmosferi bulamaz. Van'a dönerek inzivaya çekilir ve daha sonraları bu dönüşünü Yeni Said'in başlangıcı olarak nitelendirir. Bu dönemde sosyal ve siyasi meselelerden uzaklaşır. En önemli vazifenin imanı kuvvetlendirmek olduğunu söyler. Şiddetle karşı çıktığı ama silah çekmediği Cumhuriyet idaresi tarafından bu dönem zarfında uzun yıllar sürgün, gözetim ve yer yer hapis hayatı yaşatılacak ve zorunlu ikamete tabi tutulacaktır. Büyük çoğunluğunun Isparta Barla'da yazıldığı Risale-i Nur külliyatının yazımı ve Nur Cemaati'nin oluşumu bu dönemde yaşanmıştır. 23 Mart 1960'ta Şanlıurfa’da vefat etti. Detaylı bilgi: tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nursî