Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Vesselam...
"Ben bir diriliş işçisiyim. Allah kentinin işçisiyim. Allahın övdüğü, beğendiği İslâm toplumunu ören, toplumunun örülen duvarında en küçük bir kum tanesi olmaktan öte öğüncüm olamaz."
Reklam
Sadettin Ökten
Sadettin Ökten
: Üstad Niyazi Sayın, yıllar önce bir sohbette, "Üsküdar'da öyle adamlara rastladım ki hiç tanımasam da 'Bu adam bir Allah dostu, gidip elini öpeyim." derdim" demişti. Mütevazı ve dengeli bir hayat yaşayan insanın simasına, hareketlerine o hayat, dinginlik, huzur siner. Kalbin hâli vücuda hâkim olur, inşallah öyle olur, vücut kalbe hâkim olmasın. Kalpte sekinet varsa o bütün fiillerinize siner, önce nazarlarınızdan görünür, bakışlarınızda onu hissedersiniz.
Sayfa 115
Bir var ötəri səs, ötəri nəfəs, Gül-çiçək ötəri, alqış ötəri, Beş günlük afişa, ötəri həvəs, Ötəri cəlb edir fikri-nəzəri. Bir də var: anadangəlmə - elə sən, Fədai olasan, Fərhad olasan. Qaçıb xırım-xırda şirnikmələrdən, Əsərdən-əsərə ustad olasan.
Sayfa 5 - Şərq-Qərb nəşriyyatıKitabı okudu
“Fazla ciddiye almayın dünyayı, nasıl olsa içinden canlı çıkamayacaksınız…” |Necip Fazıl Üstad
En çok bunu sevdim :))
“Dünya madem fanidir, değmiyor alaka-i kalbe.” | Üstad Bediüzzaman Hz.
Reklam
Müslümanların, Kur'âna hürmetlerinin sebebi; bu kitab pâyidâr oldukça, başka bir dinî rehbere arz-ı ihtiyaç etmeyeceklerini anlamalarıdır. Filhakîka, Kur'ânın fesâhat, belâğat ve nezâhet itibariyle mümtâziyeti, Müslümanları başka belâğat aramaktan vâreste kılmaktadır. Edebî dehâların ve yüksek şâirlerin, Kur'ân huzurunda eğildikleri bir vâkıadır. Kur'ânın, her gün daha fazla tecellî etmekte olan güzellikleri, her gün daha fazla anlaşılan fakat bitmeyen esrârı, şiir ve nesirde üstad olan Müslümanları, üslûbunun nezâhet ve ulviyeti huzurunda diz çökmeye mecbur etmektedir. Müslümanlar, Kur'ânı tâ rûz-u haşre kadar pâyidâr kalacak kıymet biçilmez bir hazine addeylerler ve onunla pek haklı olarak iftihar ederler. Müslümanlar, Kur'ânı, en fasîh sözlerle, en rakìk mânâlarla coşan bir nehre benzetirler. İşârât-ül İ'caz
Cümle fende hâzık u üstâd ise virmez nef(i) Olmayan 'ilmiyle âmil âlime râhat mı var
Doktor Maurice (Moris), Le Parler Française Roman (Löparle Franses Roman) unvanlı gazetede Kur'an'ın Fransızca mütercimlerinden Selman Runah [Salomon Reinach]ın tenkidatına verdiği cevapta diyor ki: Kur'an nedir? Her tenkidin fevkinde bir fesahat ve belâgat mu'cizesidir. Kur'an'ın, üç yüz elli milyon
Sayfa 291 - PDF
Reklam
“Elimden gelse hiç konuşmazdım,” der Konfüçyüs. “İyi ama o zaman nasıl anlatacağız insanlara?” diye endişe eder öğrencileri. “Göğün kendisi konuşuyor mu?” diye devam eder üstad. “Ama dört mevsim pekala birbirini izliyor ve bütün var olanlar çoğalıyor.”
Sayfa 18
Biliyorsunuz üstad, bizde gerçeği bulanlar artık hiç konuşmazlar. (Düşünür.) Dur bakayım, nasıl diyordu Yunus? . Neyse, muhakkak bir şey demiştir bu konuda. (Durur.) Neyse, bizde adettir işte: Gerçeği buldun mu susacaksın.
"Ben dağın başındaki bir taş değilim. O zaman götürüp dağın başındaki taşa yükleseydi yükü. Beni, anlamak için yarattı. Ben Onun kendisini anlamak için yaratılmışım. Ben Onun kendisini anlamak için yaratıldıysam ben bu konuda mücadele etmek, bu konuda fikrimi, gönlümü, kalbimi derinleşmekle mükellefim. Ben bu konuda sevmekle, koşturmakla mükellefim. Ben bu noktada Cenâb-ı Hakk’ın sıfatlarının tecelliyatlarını izlemekle, onları anlamakla, onları yormakla, onları kendimce şuurlandırmakla mükellefim. Ben kendimi öyle görüyorum. Madem ki Allah'ın tanınmaklığı hoşuna gitti, madem ki Cenâb-ı Hakk’ın zikredilmekliği hoşuna gitti." Üstad Mustafa Özbağ/010514 (Nefes I, s. 86)
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.