Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Madem Mesih'in ya da Buda'nın ağzından Konuşuyorsun, ne diye yeni bir din kurmaya uğraşıyorsun?" Batı'daki yükselenin umudu Doğu'daki yeşermedi; Doğu'dan yükselenin sesi de Batı'ya ulaşmadı. Her gerçeğin, onu icinde hissedenin görüntüsüne, diline bürünmesi şart mı? " Üstad, bazı dinlerin saygıyı hak ettiğini kesinlikle kabul ediyorum. Ama ya putperestler, Güneşe tapanlar?" Kaptanın eteğini öpersen bir kral bunu kıskanır mı sanırsın? Güneş, Yüce Tanrı'nın kaftanındaki bir puldur sadece, ama insanlar bu pırıl pırıl pul sayesinde onun ışığını doya doya seyrederler..
Üstad, bu yüksek iktisatçılık kudretini sırf yemek, içmek, giymek gibi basit şeylerle değil; bilakis fikir, zihin, istidat, kabiliyet, vakit, zaman, nefis ve nefes gibi manevî ve mücerred kıymetlerin israf ve heder edilmemesi ile ölçen bir dâhîdir. Tarihçe-i Hayat
Reklam
Hayırlar feth ola.. Düşman kahr ola... Ümmet halâs ola... Bâtıl munkarız ola... Cumanız hayr ola... Üstad
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
''Müthiş bir sessizlik birleşince aydınlık doğuverir Temizlenme anı ne kadar hoştur Akıl baştan gitmiştir o vakit Ömür yalnız ondan ibaret olsaydı O dalgın akıl, müjdecinin bile farkına varmazdı Aah namazım ... Yükseltir o beni yücelere Götürür görünen hayatın sınırları ötesine O ah namazım ... O bir nur hazinesidir Atlar gibi beni korurlar hep Peşimi bırakmayan acımasız belalardan'' [el-Hayatu'l-Ûla, Divan-ı Üstad Muhammed Gazali (rah.a) s.100 ]
Sayfa 28 - karınca polen
En ünlü beyitlerinden
Gör zâhidi kim sâhib-i irşad olayım der Dün mektebe vardı bugün üstâd olayım der
"Ey Üstad! O, tekellüflü bir tevildir; hakikat şu olmak gerektir ki:
Reklam
Üstad Necip Fazıl'ın '' Kaba softa ham yobaz " dediği...
Ne demiş Üstad "Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır"
"Hakkımda sansürcü diye yazılar çıkıyor. Avrupa'ya gönderdiğim gençlerin bazıları Fransız İhtilali'ni okuyup öğreniyor ama bu ihtilalin neden gerçekleştiğini araştırmadan buna özeniyor, memlekete geldikleri zaman da halkı ayaklanmaya çağırmayı vatanseverlik sayıyorlardı. İşte buna izin vermiyordum. O zaman, tıpkı memleketimizin düşmanları gibi bana Kızıl Sultan diye hücum ediyorlardı. Ben bu fikirlerin memleketimde yayılmasına engel oluyordum. Sansür işte budur! Çeşitli çalkantılar içinde ayakta durmaya çalışan ülkeme, şifa yerine zehir sunmak isteyenlerin önüne geçmenin adı sansürdür."
"Olmuş o kadar halk-ı cihân mekirde üstâd Kim sabıka-i şöhret-i şeytan unutulmuş" Nâbi "İnsanlar hile ve üçkâğıtçılıkta o kadar ustalaşmışlar ki şeytanın bu konudaki şöhreti unutulup gitmiş."
O sahralarda, o çöllerde, âdetlerini muhafazada çok mutaassıp ve asabiyetlerinde fevkalâde inatçı ve kasavet-i kalp ve merhametsizlikte emsalsiz ve hattâ diri diri kızlarını toprağa gömüp öldürürlerken müteessir bile olmayan pek çok vahşi kavimler oturmakta idiler. O zat-ı nurani, kısa bir zamanda o kavimlerin ahlâk-ı seyyielerini kaldırarak ahlâk-ı hasene ile tebdil ettirdi. Hattâ o zat-ı mürşidin (asm) telkin ettiği iman nuru sayesinde o vahşi insanlar, insan âleminde insanlara muallim oldular. Ve medeniyet dünyasında medenilere üstad oldular. O zatın (asm) şu kadar geniş ve azîm saltanatı, yalnız zahirî bir saltanat değildir. Daha geniş ve daha derin yerde saltanat-ı bâtıniyesi vardır ki bütün kalpleri ve akılları kendisine cezb ve celbetmiştir. Ve bütün ruhları ve nefisleri teshir etmiştir ki kalplere mahbub, akıllara muallim ve tenvir edici ve nefislere mürebbi ve ruhlara sultan olmuş ve olmaktadır.
Reklam
-Ne okuyorsunuz üstad? dedim. -Demokrasinin canına okuyorum, dedi.
Üstad Sezai Karakoç: Doğunun miskinliği ile Batının azgınlığı arasında 'dengeli insan' tipini müslüman temsil eder.
Sayfa 183 - İz Yayınları
E, Ali Şeriati'nin kitapları ağaç israfıdır demişti. M ise kitabında Şeriati'dem üstad diye söz etmiş. E de M de benim üstadlarım. Şimdi ne olacak. E, sen çok üst akıl yüksek ahlak eserleri inceledin. Sana raziden aşağısı çöp zaten. M ile de her zemin üzerinde uzlaşamıyoruz. E'ci gibiyim.
64 syf.
10/10 puan verdi
·
10 saatte okudu
Satırlarında kaybolduğum bir şiir kitabı Üstad'ın. Sanki bu sefer kaybolmak değil de arayış. Şehirler arasında ülkeler arasında bir arayış. İlk şiir belki de hepimizin gönlünde yer tuttuğu bir şehir olan Kudüs şehrinden başlamış Üstad Kitabına. İslâm ülkelerine bir çağrısı var Üstad'ın bu kitabında. Sanki yıllar öncesinden günümüz için yazmış bu dizeleri. Üstad'ın her yazdığı kitabı okumak inşallah nasip olur. Çünkü okunacak çok kitap var ve hayat kısa... Bu kitabı oluşturan şiirler ise 1979 - 1988 yılları arasında yazılmış olup 1988'de haftalık Diriliş Dergisi'nde yayınlanmıştır.
Alınyazısı Saati - Şiirler IX
Alınyazısı Saati - Şiirler IXSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 1989849 okunma
Olmuş o kadar halk-ı cihan mekirde üstad Kim sâbıka-i şöhret-i şeytan unutulmuş. İnsanlar hile ve üçkâğıtçılıkta o kadar ustalaşmışlar ki, şeytanın bu konudaki şöhreti unutulup gitmiş. Nâbi
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.