Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Byung-Chul Han

Byung-Chul HanYorgunluk Toplumu yazarı
Yazar
8.3/10
1.624 Kişi
10,9bin
Okunma
799
Beğeni
32,6bin
Görüntülenme

Byung-Chul Han Yorumları ve İncelemeleri

Byung-Chul Han yorumları ve incelemelerini, Byung-Chul Han kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Byung-Chul Han puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
64 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Yazarın Şeffaflık toplumu kitabından sonra okuduğum ikinci eseri. Bu kitapta daha çok zorlandığımı başta belirtmek isterim. Bu duruma çevirisinin çok iyi olmaması da etkili olduğunu düşünüyorum. Kitap inceliğine ters oranda çok doyurucu bir anlam içermekte. İçinde bulunduğumuz çağın gerçeklerine ayna tutarak bizlere ayrıntıları ile göstermekte. Çokça çarpıcı ve etkileyici olan bu gerçekler bizleri toplumsal ve bireysel sorgulamalara götüren inceliğe sahip. Kitabın bazı sayfaları üzerinde derin düşünmemiz gerektiğinden tekrar tekrar okuduğum oldu. Zorlayıcı olması bir yana bu düşünme serüveni bazen bizleri rahatsız edecek duyguları uyandırmakta. Günümüz toplumunun sosyolojik sorunlarını irdelerken yazar bunun temelinde kapitalizmin olduğunu belirtmekte. Kitap günümüz modern toplumun belki de farkında olduğumuz ya da olmadığımız birçok noktasında tespitler yapmakta. Bu tespitlere katılmakla birlikte yazarın diğer kitaplarına daha çok merak uyandırdı. Heyecanla diğer kitaplarını da alıp okumayı iple çekiyorum. Bu kitabı da sakin bir ruh haliyle (zorlayıcı olacağını düşündüğümden ) okumanızı tavsiye ederim.
Yorgunluk Toplumu
Yorgunluk ToplumuByung-Chul Han · Açılım Kitap · 20151,039 okunma
80 syf.
8/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
"Özgürlük baskılanmaz, sömürülür."
Bedensel hisler içerisinde insan için yalnızca acı, teknesini yüzdürebileceği, onu denize taşıyacak suyu tükenmez bir nehir gibidir. Haz, insanın peşine düşmeye çabaladığı her yerde, bir çıkmaz olduğunu açığa vurur.
Walter Benjamin
Walter Benjamin
Okurken içinde bulunduğumuz durumlarla ilgili bizi aydınlatan Byung Chul Han kitaplarından biri. Başlıklar halinde
Palyatif Toplum
Palyatif ToplumByung-Chul Han · Metis Yayınları · 20241,932 okunma
Reklam
84 syf.
10/10 puan verdi
Şeffaflık, hayatımızın bir çok noktasında sık sık kullandığımız ve karşılaştığımız kavramların başında geliyor. Elbette bunu kullanmamızın nedeni olumlu bir anlam yüklü olması. Bu yüzden en çok da iyi bir politik malzeme işlevi görmektedir kamuoyunu manipüle ve kontrol etmek açısından. Yüzyıllar önce Marks'ın bahsettiği yabancılaşma günümüzde yerini (varlığını da yitirmeden) Baudrillard'ın simülasyonuna bırakmış durumda. İletişim teknolojisinin hızla ve tüketime endeksli bir alan olarak büyümesi, insanın artık sanal alem ile gerçek alemi ayırt edemeyecek duruma gelmesine neden olmuş, hız, teşhir, kontrol, şeffaflık gibi başlıklar temel yaşam kuralları haline gelmiş oldu. Günümüz neo-liberal dünyasında şeffaflık bir iktidar aygıtıdır. Hem siyasi, hem de ekonomik güçler şeffaflık ilkesini bir yaşam alanına dönüştürerek bu alan içerisinde insanın özel, gizli olarak tuttuğu her şeyi ''bilgi'' kapsamında yok eder. Şeffaf olmak bu anlamda çok değerlidir. Buna bir tür neoliberal ahlak yasası da demek mümkün açıkçası. neo liberalizmin sınırsız özgürlük (olmayan) arzusu aslında bir kontrol mekanizmasından başka bir şey değildir. Bu nedenle şefaflaştırılmış toplum, kural koyucular tarafından kendilerine göre ahlaklaştırılmış ve kontrol altına alınmış bir toplumdur. Byung Chul Han ise bir kısacık kitabında daha ansiklopedi yazarcasına kavramlar içerisinde muazzam bir geçişler yaparak bizlere, düşünenlerin farkında olduğu şeyleri bir araya getirerek anlatmış. Bu açıdan harika bir kitap daha. Han'ı okuyun okutun.
Şeffaflık Toplumu
Şeffaflık ToplumuByung-Chul Han · Metis Yayıncılık · 20172,117 okunma
136 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Zamanın kokusu, Byung Chul Han'ın
Marcel Proust
Marcel Proust
ve
Martin Heidegger
Martin Heidegger
'in görüşleri üzerinden yazdığı felsefi metin. Kitapta günümüzde zamanın hızlandığına dair söylemlere karşı yazarın düşüncelerini okuyoruz. Aslında hızlanma sandığımız, "diskroni" denilen "zamanın çekim gücündeki zayıflama, yani zamanın bozulması" anlamına gelen durumdur. İnsanın elinde bedeninden başka hiçbir şey yoktur. İnsan bu bedeni zamana karşı korumak için uğraşır. Bu yüzden bugün ölmek çok zordur. Yazar Nietzsche’nin son insanından bahsediyor bizlere. Kendini sağlığını korumaya adamış, zamanında ölmeyi beceremeyen, 'hedonist son insan' uygunsuz zamanda ölmeye mahkumdur. Doğru zaman, uygunsuz zamana yenilmiştir artık. Zamanın efendisi Tanrı değil insandır. Tanrı egemen düzene nihailik veren mercidir. Kalıcı bir "şimdi" nin temsilcisidir. "
Zygmunt Bauman
Zygmunt Bauman
'a göre modern insan yeryüzünde, bir çölde dolaşır gibi dolaşan ve biçimi olmayan şeylere biçim, arızi şeylere süreklilik vererek parçalı şeylerden bir bütün oluşturan bir hacıdır." Modern hacı "projeli yaşam" sürer. Yazarın şimdiye kadar okuduğum eserlerinde, beni en zorlayan, en düşündüren ve felsefi anlamda en beğendiğim sanırım bu eser oldu. Okuması basit görünse de sıradan olmayan, zaman konusunda kitap bittiğinde bile size bir şeyleri sorgulatacak eser. İyi okumalar.
Zamanın Kokusu
Zamanın KokusuByung-Chul Han · Metis Yayınları · 2018742 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
B.Chul Han, bir çok alanda akademik varlık ve etki göstermiş olmasına karşın ağırlığını felsefeden yana kullanmıştır. 2012 yılından beri Berlin Sanat üniversitesinde felsefe ve kültür çalışmaları yapmaktadır. Yakın zamana kadar röportaj vermeyi kabul etmemiş ve biyografik bilgilerini paylaşmakta imtina etmiştir. Şiddetin topolojisini okurken bu
Şiddetin Topolojisi
Şiddetin TopolojisiByung-Chul Han · Metis Yayınları · 2020560 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Übermensch yoruldu..
Distopik bilim kurgulardaki embriyo laboratuvarlarında karakter tercihine kadar siparişle üretilen 'ürün toplum'un yavaş yavaş vaktinin geldiğini düşündürmedi değil... Yazarımızı 21 nci y.y.da sosyolojideki kavram mutasyonunu -evrim değil- görebilen yeni 'Nietzsche' gibi tanımlasam abartmış olabilirim. Fakat okuduğum ilk
Yorgunluk Toplumu
Yorgunluk ToplumuByung-Chul Han · Açılım Kitap · 20151,039 okunma
Reklam
64 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Bir Paradoks: Aktiflik Toplumu Olarak Yorgunluk Toplumu
Byung-Chul Han'ın "Yorgunluk Toplumu" başlıklı yapıtı, günümüz toplumunda yaygın olan yorgunluk ve tükenmişlik konularına odaklanan felsefî bir incelemedir. Han, günümüzdeki hızlı tempolu, rekabetçi ve sürekli olarak üretken olma zorunluluğuyla şekillenen toplumun etkilerini tetkik etmiştir. Modern dünyanın kendine özgü bir
Yorgunluk Toplumu
Yorgunluk ToplumuByung-Chul Han · Açılım Kitap · 20151,039 okunma
80 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Palyatif Toplum yerine Katartik Toplum
Kitap kapağı üzerinden başlamak istiyorum düşüncelerimi dökmeye. Palyatif kelime anlamını bilmeden başladığım eserde sosyolojik tespitler bulacağımı tahmin ediyordum. Kapak tasarımı üzerinden içerik hakkında tahminlerim oldu ama anlamlı bir bütünlük sağlamasını özelikle başarılı bulduğumu belirtmek isterim. Toplumsal bakış açısına "Acı " bir çerçeveden bakan yazar ,günümüz insanlarının acıdan kaçışının beğenilme arzusunun sanat, ideoloji,din gibi kavramlarla açıklıyor. Dijital dünyada mutluluk maskelerine beğeni uğruna paravan hayatların nasıl insanı yok ettiğine değiniyor yazar. Acı duygusunun yok sayılmasının ,korkulup inkar edilmesinin günümüz toplumunda bir kaçış şeklinde görülmesinin bizlerden neler eksiklitiğini ünlü düşünür ve yazarlardan alıntılar ile destekliyor eserinde.
Palyatif Toplum
Palyatif ToplumByung-Chul Han · Metis Yayınları · 20241,932 okunma
64 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
En büyük sayı diye bir şey yoktur. Hangi sayıya bir eklersek, daha büyük bir sayı elde ederiz. Her şeyin başlangıcının sıfır mı yoksa bir mi olduğuna dair oldukça ontoloji kokan, eh, hakkını vermek gerekir ki felsefeden de nasibini alan bir tartışmayı Osman Tarık Onaran ile yürütürken yukarıdaki sözü ısrarla, inatla söyleyip durmuştum. Esasen
Yorgunluk Toplumu
Yorgunluk ToplumuByung-Chul Han · Açılım Kitap · 20151,039 okunma
671 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.