Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Littlefinger

Littlefinger
@Littlefinger
142 okur puanı
Mart 2016 tarihinde katıldı
100 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Wilde'ın bir idam mahkumunu gözlemleyerek kaleme aldığı şiirlerden oluşuyor. Bu idam hükmü nedeniyle hapishanedeki diğer kişiler tarafından yaşanan gerilimi ise dizelerine ustalıkla yansıtmış, hapishane hayatına da yer yer sitemle değinmiş.
Reading Hapishanesi Baladı
Reading Hapishanesi BaladıOscar Wilde · Bordo Siyah Yayınları · 20053,873 okunma
Reklam
104 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitaptaki hikayeler hem içerikleriyle hem de Harry Potter evreninde geçmesiyle oldukça güzeldi; ama hadi bunları bir kenara bırakalım, her hikayenin sonunda yer alan "Dumbledore'un yorumları" için dahi okunması gereken bir kitap. Dumbledore'un üslûbu, çıkarımları... Her zamanki gibi mükemmeldi.
Ozan Beedle'ın Hikayeleri
Ozan Beedle'ın HikayeleriJ. K. Rowling (Robert Galbraith) · Yapı Kredi Yayınları · 20134,874 okunma
688 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Hem karakterlerin hem çevrenin hem de durumların betimlenmesi muazzam. LOTR okurken betimlemelerden sıkılıyordum; zira Tolkien sürekli dağı, çayırı vs. betimliyordu. Bu seride ise kurulan fantastik dünya daha geniş olmasına rağmen Lynch çevreyi, binaları ve yapıları öyle harika betimlemiş ki aslında betimlemeleri sevdiğimi fark etmemi sağladı. Beğenmediğim noktalar ise zamansız geçmişe dönmeler ve ilk kitapta asıl olaya çok geç girmiş olması. Bu ikisi hikaye akışını kesmiş oldu ve neredeyse kitabın yarısına dek olaya dahil olamadım. Çoğunluk ikinci kitabı pek sevmemiş ama ben oldukça sevdim, mekan mekan gezdiler; gerçek bir macera ve türlü türlü tehlike vardı. Üçüncü kitap ise serinin fantastik olmasını sağlayan türlerden biriyle ilgili olduğu için elbette onun tadı başkaydı. Sonlara doğru aldığım tat daha da arttı. Sonu ise bambaşkaydı, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi bir sondu desem yeridir. Sıralama yapmam gerekirse en çok ikinci kitabı beğendim, hem yukarıda saydığım nedenlerden hem da hikaye akışının anlamsız bölünmesi olmadığı için. En az beğendiğim ise (en beğenmediğim değil zira hepsini beğendim) ilk kitaptı. Tamam, ilk kitap olduğu için karakterlerin geçmişini anlatmak zorundaydı; ama kah olayın akışının kesilmesi kah bir türlü asıl olaya girmemesi sebeplerinden ötürü kitaba bir türlü ısınamadım.
Hırsızlar Cumhuriyeti
Hırsızlar CumhuriyetiScott Lynch · İthaki Yayınları · 2016439 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
80 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Ben bu kitabı ikiye ayırıyorum: Birinci kısım ve ikinci kısım. Birinci kısım, her ne kadar ikinci kısma hazırlayan olayları ihtiva etse de oldukça bayağıydı; ama buna karşılık ikinci kısım ise ilk kısmın bayağılık derecesinin tam tersini yansıtan şeklinde, kitabın adına yakışırcasına "olağanüstü" idi.
Olağanüstü Bir Gece
Olağanüstü Bir GeceStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2023143,5bin okunma
274 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Film serisini izledikten sonra kitap serisini okuyan biri olarak, filmlerini izleyip de kitaplarını okuyup-okumama konusunda tereddüt yaşayan arkadaşlara diyeceğim tek şey var: Hiç tereddüt etmeyin, gönül rahatlığı ile seriyi okumaya başlayabilirsiniz. Yedi kitabın, sekiz film ile neredeyse tek bir ortak noktası var ve o da ana hikayenin temelinde olan olaylar. Dikkat ederseniz "olan olaylar" diyorum; zira olayların "oluş şekli" dahi kitaplarda oldukça farklı ve bu yalnızca ana hikaye üzerinden yaptığım kıyaslama. Serinin kitaplarında ana hikayeyi aratmayacak şekilde yan hikayeler var, karakterlerin derinlikleri ise ayrı bir boyutta: Harry, Snape, Dumbledore ve daha birçokları... Özellikle de Dumbledore karakterinin filmde olanı ile kitapta olanı arasında uçurum var desem yeridir. Oldukça farklı resmedilen bu iki Dumbledore'u kıyaslamak, kitaptaki o görkemli Dumbledore'a hakaret olarak addedilebilir. Son sözüm ise ilk iki kitapta yer yer çocuklara yönelik unsurların olduğunu belirtmek yönünde olacak. Bunları görüp de hemen yargıya varmayın, bu tür şeyler üçüncü kitapta oldukça azalıyor ve dördüncü kitaptan itibaren ise çıkmamak üzere tarihin tozlu sayfalarına kaldırılıyor.
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Felsefe TaşıJ. K. Rowling (Robert Galbraith) · Yapı Kredi Yayınları · 202052,8bin okunma
Reklam
192 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Doctor Who'nun yayımlanan kitaplarından Dehşet Ağı'nı saymazsak diğerlerinden daha kısa olmasına rağmen en beğendiklerimden biri oldu. Hikaye örgüsünün temelinde yatan fikir tam bir bilim kurgu şaheseri niteliğinde, bu fikri işleyişi de güzeldi. Yayımlanan kitaplar arasında beğeni sıralaması yapacak olursam benim için Shada kitabından sonra gelerek ikincilikte yer alıyor diyebilirim. Kurguya yakışmayacak derecede birkaç ufak ama göze batan detay vardı; fakat onlara rağmen güzel bir kitap.
Doctor Who Siluet
Doctor Who SiluetJustin Richards · İthaki Yayınları · 2015223 okunma
216 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
11 Doktor 11 Öykü kitabından daha güzel, romanlarında ise en nihayetinde hikaye kitabı olması sebebiyle daha kötü. Dizideki bölümde dakikalar ile geçen aralık, dört hikaye ile de olsa doldurulmaya çalışılmış ve bölümdeki birkaç unsurun da nereden geldiğine değinilmiş. Önce romanları okuduktan sonra bu kitabı okumanızı tavsiye ederim; özellikle de Shada, Ölüm Şehri ve Siluet'ten sonra.
Doctor Who Trenzalore Öyküleri
Doctor Who Trenzalore ÖyküleriJ. Richards · İthaki Yayınları · 2015334 okunma
144 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Oldukça hızlı başlıyor ve aynı hızla devam edip bitiyor; ama bir sorunu var ki, o da birçok konuda temsili bir kitap olması. Güzel fikirler ortaya koyuyor; fakat onları açıklamıyor, gerisini getirmeyi okuyucuya bırakarak bitiriyor. Bunun haricinde; ilkel toplumlar için bilimin, sihir gibi gelmesi... En sevdiğim bilim kurgu fikirlerinden biri ve bunu başarıyla işliyor.
Sürgün Gezegeni
Sürgün GezegeniUrsula K. Le Guin · İthaki Yayınları · 20163,859 okunma
96 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
İki konuşmacı var. Bunlardan biri, Diderot'nun kendisi ve ortak dostlarının eseri hakkında yorumu sorulması üzerine o eserden yola çıkarak oyuncunun nasıl olması gerektiğiyle başlayıp, insan karakterine dek tartışıyorlar. Diderot, çoğunluğun aksine; oyuncunun duyarsız olması gerektiğini, ancak bu şekilde zirveye çıkabileceğini savunarak bu yönde birçok argüman ileri sürüyor. Aykırı olan da bu zira "Bunu sokakta söylesem beni taşlarlar," diye ekliyor.
Aktörlük Üzerine Aykırı Düşünceler
Aktörlük Üzerine Aykırı DüşüncelerDenis Diderot · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2017229 okunma
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
"...ütopya ve distopya arasındaki ince çizgiye dair..." Ne doğru bir açıklama, ne doğru... Bir durum mevcut ve bu durumun içinde olan insanlar var; fakat bir taraf için bu durum, hayal dahi edilemeyecek bir ütopya iken diğer taraf için ise iradenin ve yaratıcılığın kaybolduğu bir distopya konumunda. Bilim kurgu ile inançların ve insan psikolojisinin harmanlandığı ve kitap boyunca işlendiği güzel bir eser. Gizemli olana karşı olan merak duygusu ise gizi içeren konu değişse de varlığını kitap boyunca koruyor. 1950'li yıllarda yazılması rağmen kitabın bilim kurgu olarak geçmesinde rolü olan unsurların günümüzdeki eserlerde de hâlen kullanılıyor olması Arthur C. Clarke'ın vizyonunu gösteriyor. Bu sebeple de kitabı okurken kendime yer yer "Bu kitap nasıl 1950'lerde yazılmış olabilir ki?" diye sormadım değil.
Çocukluğun Sonu
Çocukluğun SonuArthur C. Clarke · İthaki Yayınları · 20213,438 okunma
Reklam
352 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Öncelikle bir şeyi düzelterek başlamak istiyorum: Kitap Douglas Adams'a ait değil, senaryo olarak yazılan konunun ana hatları ona ait ve senaryoyu kitaplaştırarak yayımlayan James Goss, detayları başarısızca değiştirerek ve doldurarak kitabı Douglas Adams başta olmak üzere birkaç kişiye ithaf etmiş. Fransa, Fransızlar ve Fransızca... Kitap bunlar için yazılmış. Yalnızca bunları anlatmak için ana konudan bağımsız olarak ilerleyen iki hikaye vardı ve ana konuya en ufak bir katkıları dahi yoktu, sırf yazılmak için yazılmış. Teknik anlamda o kadar kötü bir kitap ki yazmaya elim varmıyor; zira eleştirilecek noktalar yok, yerden yere vurulması gereken noktalar var. Hem de birçok nokta... Rezalet. Yalnızca Doktor Who kitabı olduğu için bu puanı veriyorum.
Doctor Who: Ölüm Şehri
Doctor Who: Ölüm ŞehriDouglas Adams · İthaki Yayınları · 201692 okunma
104 syf.
7/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Klişeler çok var fakat yazıldığı yılı ve dönemin zihniyetini düşünerek onları görmezden geliyorum, pek de fena değil. Zaten bir piyes olarak yazılmış, olayın içindeymiş gibi değil de tiyatroda bir piyes izliyormuş gibi canlandırınca eğlenceli bir kitap oluyor. Yazarın üslûbu da güzel, kitaba ismini veren ana karakter ise daha da güzel.
Cimri
CimriMolière · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202221,8bin okunma
326 syf.
6/10 puan verdi
"Eh işte"lik bir eser. Zaten hikayeleri pek sevmiyorum, 30-40 sayfada girişi mi anlatacaklar yoksa gelişme ve sonucu mu? Gerçek Doctor Who kitapları okumak istiyorsanız romanlarına bakmanızı tavsiye ederim, Shada ile başlayabilirsiniz.
Doctor Who - 11 Doktor 11 Öykü
Doctor Who - 11 Doktor 11 ÖyküKolektif · İthaki Yayınları · 2015403 okunma
1016 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Güzeldi. İlk kitaptan daha iyiydi, çok daha iyi. Aslında iki kitap da farklı kulvardaydı, ilk kitap karakter gelişimini temel alırken; ikinci kitap serinin üzerine kurulu olduğu olayların giriş bölümünü anlatıyordu. Şunu da belirtmem gerek ki her iki kitap da oldukça akıcıydı. İkinci kitap bunun yanında sürükleyicilik, hem de oldukça fazla sürükleyecilik, özelliğine sahipti. Ara söz kısımları her iki kitapta da çoğunlukla gereksizdi. Serinin içinde kendilerine yer ediniyor olabilir fakat geçtikleri "kitabı" baz alarak bakacak olursak, kimileri bende "yazılmak için yazılmış" izlenimini uyandırdı. Belirttiğim gibi serinin temelini oluşturan Issızlık felaketine giriş yapıldı. Bu sebeple serinin diğer kitapları, ikinci kitaptan bile daha akıcı olacaktır.
Parlayan Sözler
Parlayan SözlerBrandon Sanderson · Akılçelen Kitaplar · 2016378 okunma
152 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kitabı okurken günümüz Türkiye'si gözümün önünden gitmedi, anlatılan olaylar o kadar çok benziyor ki. Oldukça akıcı, birkaç günde hatta tek günde bitirilebilir.
Hayvan Çiftliği
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2020245,7bin okunma
128 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Cumhuriyet'in ilk düşünce romanı, yazarın ise tek romanı konumuna sahip bir eser. Dili ve anlatılan hikaye akıcı fakat yer yer mantık sınırlarınız zorlanabilir.
Dört Köşeli Üçgen
Dört Köşeli ÜçgenSalâh Birsel · Sel Yayıncılık · 2019567 okunma
Reklam
291 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Kitap, yazarın vefatından sonra çocukları tarafından onun notlarının derlemesi olarak oluşturulmuş. Bu sebeple anlaşılması biraz zor zira günlük notlarını normal olarak kendince almış ama bu zorluğun da ayrı bir tadı var.
Felsefi Soruşturmalar
Felsefi SoruşturmalarLudwig Wittgenstein · Totem Yayıncılık · 2008210 okunma