508 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İki Şehrin Hikayesi’ne dair
Sadece iki şehrin değil ; iki farklı toplumun , iki farklı dünya görüşünün hikayesi aslında. Düzen ne kadar kötü olsa da , düzendeki herkesin kötü olmadığını ancak bu iyi insanların “pasif iyilikleri” yüzünden düzene etki edemediklerini bir kez daha anlamış oldum. Aktif iyi olmadıkça “zulüm“ sadece el değiştiriyor ve intikam hisleri tatmin edilene kadar da sona ermiyor. Zulmedilen halk ,güç ellerine geçince “adalet” yerini bulsun diye zulme devam ediyor. Zaman ve mekan farketmeksizin yaşanan zulüm okurken bile insanın içini acıtmaya devam ediyor. Sapmış adalet anlayışının sebep olduğu ‘adaletsizlikleri’ derin derin düşünerek ve üzülerek okudum. Teşekkürler Charles Dickens
İki Şehrin Hikâyesi
İki Şehrin HikâyesiCharles Dickens · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202059,2bin okunma
EVRİMİN TEMEL BELİRLENİMLERİ
Bir toplumun kimliğiyse, onun âdet ile âdâbında, sanatında, zanaatında, itikadında, dilinde, mücâdele gücünde, beslenme tutumunda, adâlet ile mülkiyet anlayışlarına, eğitiminde, giyim kuşam tarzı ile zevkinde, yürüyüşünde, oturuşunda, üretim ile tüketim tavır ile alışkanlıklarında kendini gösterir.
Sayfa 59
Reklam
"Bak, dinle beni," dedi Furi. Sana hiçbir zaman gül bahçesi vadetmedim ben. Hiçbir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim.
Sayfa 115Kitabı okudu
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Sultanın bir günlük adaleti, Allah'a (c.c) karşı yapacağı yetmiş yıllık nafile ibadetinden daha üstündür.
Adalet
Bir adamın suçundan başkaları mesul olamaz. Mesuliyet yapan şahsa aittir ve herkes kendi hayatının yaptıklarının hesabını verecektir, vermelidir. Kimse bir kişi yüzünden koca bir topluluğu suçlayamaz, imha edemez.
benim bir adalet heykeli gibi hem sakin, hem sert olmam gerekiyor; gerçekte ise benim de coşan sevgi dolu bir ruhum var!
Reklam
İnsan dediğin madem adilse Savaşta kan gölüne dönmüş toprakların Yahut bir katilin kılıcının Söyle adalet neresinde?
" Adalet güle, zulüm diken şu vermektir."
Sayfa 142 - Mostar YayıncılıkKitabı okudu
Ölüm bir eve girince sağ kalanları da biraz öldürüyor. Bu sükût ondandır. Her başın içinde ölüm. Kimse konuşmaz, hızlı yürünmez, bardak masanın üstüne yavaş konur, nefes alırken bile ses çıkarmamaya çalışılır. Sağların ölüye bu benzeyişleri insanlarda bir müsavi olmak ihtirası bulunduğunu gösterir. Bir nevi adalet.
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.