Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Şimdi iki bilmece söyleyeceğim bilin bakalım: Bal ile badem Bir güzel âdem Elle beni belle beni İskelede bekle beni Ben bir duduyum, kumruyum Al koynuna, sakla beni Şeker ile besle beni İlkini belki bilirsiniz, bilmezseniz de gelişatından anlarsınız, ikincisi için, "Canlı mı cansız mı? Yenir mi yenmez mi? Filan şehri adadım sana!" gibi laflara hacet kalmadan bildireyim: Ağaç kavunu.
Sayfa 292 - Can Yayınları
“Ömür dediğin çok uzun bir zaman gibi görünüyor. Oysa bir ağacın gölgesinde oturmak gibi bir anlık..."
Reklam
"Hayatta insanın sahip olabileceği en değerli şey, iyi bir dosttur. Eğer bir dosta sahipsen korkma, tüm zorlukların üstesinden gelebilirsin."
-Buna ne derler? -Eğri derler. -Ey Adem, bundan doğruluk bekleme!
Nefis Sınırlanmaktan Hoşlanmaz...
Nefsin men edildiği şeye karşı neden hırslı olduğunu düşündüm ve gördüm ki nefsin hırsı ve isteği kısıtlama ve yasaklamanın gücü oranında artmaktadır. Birinci nesilde gördüm ki Âdem aleyhisselamın ağaçtan yemesi yasaklanınca o ağaca ihtiyaç bırakmayacak birçok ağaç olmasına rağmen yine o ağaca meyletti. Veciz sözlerden birinde şöyle denilir: “Kişi men edildiği şeye meyleder ve elde edemediği şeye özlem duyar.” Yine şöyle denilir: “İnsanlara aç durmaları emredilse buna sabrederler. Eğer tezeği parçalamaktan men edilseler o işi yapmayı isterler ve derler ki bir şeyden dolayı bu bize yasaklandı!” Denilmiştir ki: “İnsanın en sevdiği şey men edildiği şeydir.” Bunun sebebini araştırdığımda iki sebep buldum: Birincisi: Nefis kısıtlamaya sabredemez. Çünkü beden sureti içerisinde kısıtlanmış olması ona yeter. Eğer manevî yönden bir yasaklamayla kısıtlanırsa nefsin tereddüt ve tutarsızlığı artar. İşte bu yüzden bir insan kendi evinde bir ay otursa bu ona zor gelmez. Evinden bir gün için çıkmaması istense o gün ona upuzun gelir. İkincisi: Hüküm altına girmek nefse ağır gelir. İşte bu yüzden haram ve yasak olandan zevk alır ve neredeyse mubah ve serbest olan şeyden hoşlanmaz. Bu sebeple, tesir altında kaldığı değil de kendi istediği şekilde kulluk etmek kolay gel
Sayfa 37 - Tahlil Yayınları
Anasır-ı Erbaa
Mevlâ Tealâ Hazretleri önce su, hava, toprak, ateş (hararet) i icadetti (yarattı) ki bunlara Anasır-ı Erbaa (dört asıl unsur) denilir. Sonra , bu dört şeyden terkip ettiği (birleştirdiği) bir çamurdan, bütün beşerin babası olan Âdem (a.s.) ın bedenini yarattı.
Reklam
İbn-i Mesud (Allah ondan razı olsun)'den rivayet edildiğine göre Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: "Haksız yere öldürülen herkesin kanında Adem'in ilk oğlu Kabil'in günah payı vardır. Çünkü adam öldürme çığırını ilk açan o idi." (Buhari, Cenaiz 33, Müslim, Kasame 27)
ZİKİR
🔴 ZİKİR NEDİR ! 1- "Zikri sor insanlara. Herkes; “zikir şu kadar adet zikretmektir” diyecek. Oysa ki bilirler mi Adem (as) yeryüzüne indi de; Ademlerin her hâl ve hareketi zikirdir Herkese meşrepler verilir, herkese beceriler verilir. 2- Kimi güzel ağaç oyar, kimi güzel tarla işler. Herkesin meslekleri oluşur Bu meslekler özünde ne için
Adem iyilik ile kötülük arasındaki farkı bilmiyor değildi, böyle bir fark yoktu."
Sayfa 308 - CANKitabı okudu
Reklam
Şairin hüzün ülkesine gömülen adını, lafzının (Nurullah) manasına devşirecek, Allah'ın nuruyla boyayacak isim Hz. Muhammed'dir (sav). Çünkü aynı zamanda zelleye düşen insanlığın ilk atası Hz. Adem'in O'nun (sav) hürmetine bağışlanma dilediği ve bu sayede bağışlandığı isim de Hz. Muhammed'dir (sav).
Sayfa 202
Seninle yaşamak için Aramızda Adem ile Havva'dan beri Ekilen kara çalıların sökülmesi, Yükseltilen duvarların kaldırılması gerekir. Bunun için; ilk sınıf ilk hakim, Yalancı ve zalim erkekliğin yenilmesi Ve uygarlığın çaldığı ateşin alınması gerekir Bunun için; Tüm Prometheus'lara bedel bir kavgayı göze aldım. Dünyayı karşımda buldum Ve Prometheus'un memleketinde haince esir düşürüldüm Ey kutsal ana Ve sevda kadını..
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.