Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Atatürk hakkında dengeli ve gerçekçi değerlendirmeler yapmak gittikçe zor hale geliyor. Maalesef çocuklarımız daha okula başlamadan önce bu konularda düşünmemeyi öğrenmeye başlamışlar, ezbere laflar edip, bunların ne anlama geldiğini dahi düşünmüyorlar. Bunu öğrencilerimde net olarak görebiliyorum. Atatürk hakkında çocuklar büyüklerin dediklerini ezberleyip tekrar etmenin ötesinde herhangi bir değerlendirme yapmaktan acizler; onları bu şekilde aciz hale getiren biz büyükleriz.
"Ben Atatürk değilim, Atattürk'ten beklediklerinizi, benden bekleyemezsiniz."
Reklam
Mobbing Bank Kitabım ile Sermaye ve Siyasete Neden Muhtıra Verdim?
Kitap ile MUHTIRA vermeyi dünya da bir ilk olarak bir Türk yaşattı. Bu kitabın piyasa da olmama sebebi budur. Hem de bir yurttaşın ulusun vekillerine kendinize çeki düzen verin uyarısı yapmak adına akıl dolu örnek eylem olması. İlim bağlantılı sırları ve yine dünyada ilk kez yan yana kullanılan susuz denizde 'mahşer tufanı' efsanesini yaşatan canlı ölü ibretini yaşatarak zalimlere yaşattıkları zulmü yaşamadan ölmeyecekleri bir fatura ile ödüllendirerek ulu gücün ödettiği ağır bedelli fatura bir başka diğer sebeptir. Mobbing Bank kitabımı kendi yayınevinden kitabı okumak isteyen herkese dağıtmak için kitabın yazarı olarak neden alamıyorum? Neden hiç kimse kitabımı tedarik edip okuyamıyor? Derdim kitap satmak olmayıp 75 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'ni küresel sömürge yararına sömüren sermaye ve sömürten siyasete birlikte bu kitapla verdiğim MUHTIRA mı rahatsız etti? Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabının bir devamı olarak yarım kalan devrimi tamamlamak adına bir mücadele başlatması mı rahatsız etti? Bütün planlar çöp olacağı için mi bu kitaba ulaşım sağlanamıyor? Sosyal ağlarda satır satır yazarak ulaştırmak istediğim yazıların #etiketlenen konu başlıkları neden siliniyor? Mustafa Kemal Atatürk #etiketini kullanarak neden bazı ağlarda yazdığım yazılar kimseye ulaşmıyor? Sorgulama yapmaya devam edeceğim. Önder Karaçay
Bu coğrafyada yaşayan herkes, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duymak zorunda'dır.
Kadınlara “oy hakkının” bile hayal olduğu bir dönem. (Canım Atatürk.)
— Birincisi, sen kadınsın, ben erkek. İkincisi, sen karısın, ben koca. — Ee, üçüncüsü? — Üçüncüsü ben hâkimim, sen mahkûm. — Tuhaf şey! — Darılma... Bugünkü kanun gereği bu. — Bugünün kanun kadınlara evlilik hakkından başka bir şey sağlamıyor mu? — Sağlıyor. Bazı göz boyayacak şeyler. Deyimimi hoşgör; yularınız daima erkeklerin elindedir. — İstesem sizin bu hakimiyetinizden kurtulamaz mıyım? — Kurtulursun. Fakat seni ben bıraksam babanın idaresine girersin. Baban olmasa erkek kardeşinin buyruğu altında kalırsın. Kucağında büyüttüğün oğlunun bile yönetimi altındasın.
Sayfa 94 - 16.Mutasavvıfça bir şiir
·
Puan vermedi
Yakup Kadri nin bakışıyla Kurtuluş Savaşı
VATAN YOLUNDA-YAKUP KADRİ 1918 yılı Mondros Ateşkes Antlaşması imzalanmış. Mustafa Kemal Paşa, Anafartalar kahramanıdır. İstanbul’da umduğu çözümün olmadığını fark etmiş ve Samsun’a geçmiştir. Avrupa’da bu durum EŞKİYALIK olarak görülüyor. Meşhur İstanbul basını Samsun’a geçiş olayına Avrupalılar gibi bakıyor. Düşmana karşı mücadele edileceği
Vatan Yolunda
Vatan YolundaYakup Kadri Karaosmanoğlu · İletişim Yayınları · 2017187 okunma
Reklam
Peşin parayı gördünüz mü nasıl da gülersiniz!
Hepsi "Atatürkçü" geçiniyorlardı, evet ne yazık ki Kemal Paşa'nın 1920'lerdeki, 1930'lardaki görüş ufkuna bile sahip değildiler.
Savaşarak kaybettiğimiz şey aslında insanlığımız dı. Hangi coğrafyada olursa olsun meşru müdafaa harici savaş bir insanlık ayıbıdır! "Yurtta sulh cihanda sulh!" Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Reklam
"Kızım, insanlarımız dinini bırakmaya ne de hevesli imiş, sanki Atatürk laiklik deyince onlara dininizi bırakın dedi "
Çalışma hayatımın Atatürk'ün kurduğu yeni devlette başlaması benim için büyük bir talihti. Savaşlarla yıkılmış, yorulmuş, yoksullaşmış bir ülkede, O'nun yeni bir vatan yaratan ordusunun neferi idim. Maddi olanaklarımız sınırlı, yapma ve başarma isteğimiz sınırsızdı. Destek olanlar, hız verenler, yüreklendirenler vardı. Gizli açık çelmeleyenler, atılımcı ruhu köreltmek isteyenler vardı. Karmakarışık ruh halleri içinde, kafaları, yetişkinlikleri ve yürekleri çok farklı insanlar hep beraber Atatürk'ün Türkiye'sini yaratıyorduk. Ölümünün arkasından yeni bir Dünya Savaşı gelmiş, yeni insan tipleri ortaya çıkmıştı. İnsanları tanıdıkça, hızla değişen yeni ortamlarda onlarla tekrar tekrar karşılaştıkça, insana yansıyan büyük değişimi daha iyi görmek ve anlamak heyecanım artıyordu. Hayatı yapan gerçek unsurun insan olduğunu biliyordum. Yaşam notlarımı tutarken, insanlar üzerindeki bilgimi ayrı notlar haline getirmeye başladım ve son 35 yılda, kendim için onlardan büyük bir hazine meydana getirdim. Şimdi 85 yaşımda, bu gizli servetimi genç insanlara, bugünü ve yarını yaşayacaklara açıyorum. Yirminci yüzyılın sonlarında ve gelecek yüzyılda insanların, toplu yaşamının ve toplu çalışmanın yeni biçimleri içinde bunalmak, yok olmak istemiyorlarsa, insanı öğrenmek zorundadırlar. Benim çağdaşım Alman yazar Erich Maria Remarque'ın ünlü romanı nasıl "İnsanları Seveceksin" diyorsa, ben de çağdaşlarıma "insanları öğreneceksin" demek istiyorum.
Atatürk'ten sonra hiçbir zaman, en büyük düşmanımızın cehalet olduğu anlaşılamamıştır.
Mustafa Kemal:
"Bir memleketin maliyesi bağımsızlıktan mahrum olunca, o devletin bütün hayat kollarında bağımsızlık felçe uğramıştır." (1 Mart 1922)
260 syf.
7/10 puan verdi
·
35 günde okudu
Hayatımıza yön vermede bu kitabın olumlu etkileri olacaktır. İnandığını cesurca, kimseyi memnun etme kaygısı olmadan söylemesiyle biliniyor Celal Hoca. Kafamı karıştıran iki bilgi oldu bu kitapta. Birincisi Atatürk'ün Arnavut olduğunu beyan etmesi ve bozkurt figürünü Atatürk'ün istemediğini ifade etmesi. Röportaj şeklinde okura sunulan bu kitap Celal Şengör'ü tanımak için yeterli olacaktır. Keyifle okunsun.
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı EtkiliyorCelal Şengör · Masa Yayınları · 20232,285 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.