Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Neydi aşk?
En güzel O mu oluyordu her defasında? Unuttum... Sahi, neydi aşk? Bakamamak mıydı gözlerine, Yoksa kaybolmak mıydı sevgilinin gözlerinde? 'O derken dahi hızlı çarpması mıydı kalbin? Yoksa görünce O'nu, titremek miydi bedenin?
Sayfa 29
Ayrıntılı incelemeler. saplantı nevrozları gibi bazı nevroz çeşitlerinin daha çok tek yönlü baba bağlılığı yüzünden doğduğunu, isteri, alkoliklik, kendini kabul ettirememek, yaşama gerçekçi bir açıdan bakamamak, ruhsal çöküntü gibi nevrozlarınsa anneye bağlı kalmaktan ileri geldiğini göstermiştir.
Reklam
“Sesini duymak canımı çok yakıyor. Yanında olamamak ve içine ormanı, evreni alan ama bir beni alamayan gözlerine bakamamak canımı yakıyor.”
Sesini duymak canımı çok yakıyor. Yanında olamamak ve içine ormanı, evreni alan ama bir beni alamayan gözlerine bakamamak canımı yakıyor. Mutfağımın senin mutfağınla komşu olmasını sevmiyorum. Cam açıkken ceylinin seni ne kadar çok sevdiğini soyledigini duymayı sevmiyorum. Senin cevap verme işine ama onu sözcüklerle ifade edemeyeceğin kadar çok sevdiğini bilmeyi sevmiyorum . Ben bu aralar hiçbir şeyi sevemiyorum.
Pukka YayınlarıKitabı okudu
"Ancak bu gerginlik ikisini de yormuştu. Bakmak isteyip bakamamak, o kadar yakın iken birbirine dokunamamak, konuşmak isteyip konuşamamak... Kaçmak, saklanmak, gözyaşına garkolmak."
Sayfa 145 - Dergah YayınlarıKitabı okudu
Aslında bizi altında ezen şey dertlerimizin büyüklüğü değil o derde ortak bulamamak, senin derdine aynı gözle bakabilecek bir çift göze bakamamak.Belki de asıl ezici olan bir insana değil bir fincan kahveye sığınmak ve bu yüzden o kahveden bir yudum bile alamamak
Reklam
İnsanların gözlerine bakamamak samimiyetsizlikse bende ondan çok vardı.
sevişmenin soyutluğu ve çamurluğu duaların çamurluğu ve soyutluğu gökyüzüne insanca bakamamak....
Sayfa 15
Yapı Kredi Yayınları'nın Kitap-lık dergisinin 138. sayısında, "Bir Çeviri Güncesi'nden Notlar..." başlıklı yazımda, Robert Musil'den dilimize çevirdiğim Niteliksiz Adam ile ilgili olarak şöyle dile getirdim: ...Benim edebiyat çevirilerine yaklaşımımda hep ütopyacı bir yan vardı. En başta belki de bunun çok net bilincinde
Sayfa 18 - Ahmet CemalKitabı okudu
İnsanların gözlerine bakamamak samimiyetsizlikse bende ondan çok vardı.
Reklam
Onu görememek, ona bakamamak günü karartıyordu çevremde.
Sayfa 142
İnsanların gözlerine bakamamak samimiyetsizlikse bende ondan çok vardı.
Yaşadığımız çağın en büyük sorunlarından bir tanesi de meselelere bütüncül bir göz ile bakamamak, elde ettiğimiz bazı verileri işin tamamı zannederek indirgemeci bir yaklaşım ile onların üzerine hükümler bina etmektir. Bu yanlış ve hatalı durum İslamı birçok meselede ne yazık ki çokça yapılmaktadır. Örneğin~ kader, şefaat, cennet ve cehennemin ebediliği, kıyamet alametleri, Mehdi, Mesih, Deccal ve daha birçok konuda, birkaç ayet ve hadis üzerinden mesele tartışılıyor, o konu ile ilgili Kur'an'da geçen tüm ayetler, Efendimiz'in tüm beyanları ortaya konarak bütüncül bir okuma yapılacağı yerde, önceden belirlenen kanaati desteklemek adına bir iki delil ile mesele izah edilmeye çalışılıyor; böyle olunca da doğal olarak çok yanlış ve eksik düşüncelerin ortaya çıkmasına neden oluyor.
Enver Paşa Hayalci Yaklaşan Birimiydi?
Bizim için dikkati çeken nokta şudur: Türk yazarlar, İran üzerinden Afganistan ve Hindistan'a inmek, buralardaki İslam halkı İngilizlere karşı ayaklandırmak yahut Kafkasya ile bağlantı kurup buradaki Türkleri ayağa kaldırmak gibi projeler söz konusu olduğunda, tereddüt etmeden Enver Paşa'yı hayalcilikle suçlar ve onun, kendi adına imparatorluklar kurmak gibi ihtiraslar peşinde olduğunu söylerler. Ziya Nur Bey'in bu tür yorumlar karşısındaki öfkesini anlamak gerekiyor. Ancak, asıl önemlisi, aynı yazarlarımızın, Almanya'nın bu tür hayallere olan ilgisini ve bu uğurda o kadar insan ve para harcamış olmasını, izlediği büyük politikaların bir tezahürü olarak değerlendirmeleri ve Almanların Osmanlı'yı bu politikaları için basit bir araç gibi kullandıkları anlayışıdır. Orta Avrupa'dan kalkıp Kafkaslara girmeye çalışan Almanya büyük politikalar izlemiş olurken, Bakü'yü, kendi dininden ve cinsinden olan insanları kurtarmak uğruna savaşan Nuri Paşa'nın askerleri, Enver Paşa'nın hayalleri için dövüşüyorlardı! Olaylara ve tarihe kendi gözümüzden, milli duyarlıklarımızın, yararlarımızın ve kutsallarımızın belirlediği bakış açılarından bakamamak zaafından doğsa da, bu gafleti kabul edemeyiz.
Sayfa 286Kitabı okudu
266 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.