Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Eğitim.
Bu ülkenin sorunlan ne sizce? Terör. Gelir dagilimi eşitsizliği. Trafik kazalari. İşsizlik. Siddet. Kadina siddet. Hukuka inancin kalmamasi. Torpil. Darbeler. Betonlasma. Tarih boyunca bitmeyen yolsuzluklar. Beyin göçü. Cari açık, dis borç. Aşırı kalabalık nüfus. Bedavadan kazanma aliskanligi. Siyasi kamplaşma.. Bunlar gibi onlarcasini sayabilirsiniz. Oysa bunların hiçbiri bu güzel ülkenin sorunu degil. Tek bir sorunu var bu ülkenin; çağın gerisinde ve her dönem siyasetin etkisinde kalmis, ruhunu kaybetmis, verimsiz bir eğitim sistemi. O yukaridaki maddeler sorun degil, sadece sonuç.
Sayfa 2 - Elma yayıneviKitabı okuyor
Ülkemizde beyin göçü oranlarının sürekli yükseldiği bir grafik görüyoruz. Bu bana bir yandan güzel gözüküyor. En azından göç edebilecek beyinler var diye düşünüyorum.
Sayfa 21 - PDFKitabı okudu
Reklam
Beyin göçü' tabiri aslında palavraydı. Doğru tabir, 'korteks göçü' idi. Beyin korteksi ancak memleket dışında yaşama imkanı bulurken, limbik sistem sadece burada sefa sürüyordu.
Sayfa 133Kitabı okudu
BAŞBUĞ 'UN GÖÇÜ
4 Nisan 1997 günü Hakk’ın rahmetine kavuşan, Türk Dünyasının bilge lideri Merhum Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ Bey’in aziz ruhuna: Bir göç oldu doksan yedi nisanının dördünde; Gün karardı, güneş battı koskoca Türk Yurdunda. Yetim koydu Koca Sultan, Bozkurtları ardında… Yaratan'dan çağrı geldi, uçtu gitti Başbuğ'um; Ebediyet âlemine göçtü
Bazen kalbimi göç ediyorum beyin göçü.
Beyin göçü diye bir şey yoktur. Göç vardır. Maalesef, bencil insan sadece çıkarlarına hizmet edecek olanların gidişine üzülebiliyor. Oysa yurdundan, yuvasından olmuş milyonlarca insan var.
Reklam
Tespit o kadar haklı ki
Bu ülkenin sorunları ne sizce? Terör. Gelir dağılıı eşitsizliği Trafik kazaları . İşsizlik Şiddet. Kadına şiddet. Hukuka inancın kalmaması. Torpil Darbeler. Betonlaşma. Tarih boyunca bitmeyen yolsuzluklar. Beyin göçü. Cari açık, dış borç. Aşırı kalabalık nüfus. Bedavadan kazanma alışkanlığı. Siyasi kamplaşma ... Bunlar gibi onlarcasını sayabilirsiniz Oysa bunların hiçbiri bu güzel ülkenin sorunu değil. Tek bir sorunu var bu ülkenin; çağın gerisinde ve her dönem siyasetin etkisinde kalmış, ruhunu kaybetmiş, verimsiz bir eğitim sistemi. O yukarıdaki maddeler sorun değil, sadece sonuç.
New York Times’da Çıkan Bir Makaleden
Çoğu ABD şirketleri, Sovyetler Birliği’ni ve Doğu Avrupa’nın kapılarını bizlere açan ülkelerini kendileri için pazar veya ucuz işgücü te­min edebilecekleri bir kaynak olarak görmektedir. Bir sonraki aşamada beyin göçü olgusunu başlatmak niye­tindedir. Böylece bedelini Üçüncü Dünya ülkelerinin ödediği, ışığının Batı’yı aydınlattığı bir kaynağa ulaşmış olacaktır.
Sayfa 119Kitabı okudu
Ülkemiz tarihi boyunca işçi göçü ve beyin göçü vermiştir. Hala da vermektedir. Ancak ülkemizin tarihinde öyle bir dönem vardı ki o dönem beyin göçü almışız. Almanya'da, Hitler karşıtı bilim insanları, Hitler'in iktidara gelişiyle birlikte görevlerinden alınmaya başlamışlardır. Bu bilim insanları başlıca iki ülkeyi tercih etmişlerdir. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti...
Sayfa 102Kitabı okudu
319 syf.
9/10 puan verdi
Tercih
#zbigniewbrzezinski terörizme dair söylenenler çok düşündürücü...Bizim bakışımız ile dünyanın bakışını örtüştürmek lazım.. küresellik üzerine söylenenler de çok ilginç.. Sınırların olmadığı bir dünya diyorlar ama insanlar için değil.. Para ve üretilen ürünler için..Ulus devletler en büyük tehlike..Ulus devletleri yok etmek için herşey yapılıyor
Tercih
TercihZbigniew Brzezinski · İnkılap Kitabevi · 200417 okunma
Reklam
Tarihte ilk beyin göçü yaptıran kişidir Atatürk...
Yurtdışına beyin göçü...
Fakat toplumda değişiklik istenmiyorsa, bunları yetiştirip sonra dışarıya salıvermek için, halkı bu kadar masraflara sokan kurullar neden açılmıştı? Bu ancak zengin Batı ülkelerine bedavadan adam yetiştirmeye yarar.
‘Beyin göçü’ tâbiri aslında palavraydı. Doğru tâbir, ‘korteks göçü’ idi. Beyin korteksi ancak memleket dışında yaşama imkânı bulurken, limbik sistem sadece burada sefâ sürüyordu.
224 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kitap, ilk sayfasında okuyucuyu şu cümleyle karşılıyor: "Yaşatamadık ama unutmadık da…" Türkiye'nin unutamayacağı en acı tarihinin yıl dönümü yaklaşırken, kendime sordum, ne değişti o günden bugüne. Uzun zamandır, yakın geçmişte geçen bir kitaba rastlamamıştım. Yakın derken, gerçekten yakın birkaç yıl öncesinden bahsediyorum.
Son Sardunya
Son SardunyaDilvin Gerçek Arıcı · Edisyon Kitap · 202320 okunma
470 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.