"İnsan, çalışmayan tek yaratıktır. O süt vermez, yumurtlamaz, sabanı çekemez; buna rağmen tüm hayvanların efendisi olmak ister. Sadece tüketir ve karşılığında hiçbir şey vermez."
Peygamber Efendimiz Allah Teâlâ'nın rahmetinin genişliğini şöyle anlatmıştır: "Allah Teâlâ'nın yüz rahmeti vardır. Bunlardan birini insanlar, cinler, hayvanlar ve böcekler arasına indirmiştir. Onlar bu sebeple birbirlerini sever ve birbirlerine acırlar. Yabani hayvan, yavrusuna bu sebeple şefkat gösterir. Allah, o doksan dokuz rahmeti kıyamet günü kullarına merhamet etmek için yanında alıkoymuştur." (Buhârî, Edeb 19; Müslim, Tevbe 19).
Bir başka hadisinde de "Allah Teâlâ'nın kullarına, bir annenin yavrusuna olan şefkatinden daha merhametli olduğunu" söylemiştir (Buhârî, Edeb 18; Müslim, Tevbe 22). s-4
Hayvan yemlerine antibiyotik katan çiftçiler nedeniyle, doğaya bu ilaçlardan önemli miktarlarda salınıyor. Bu kimyasallardaki ‘büyüme destekleyicileri’, sanki doğadaki bakterilerin evrimini hızlandırmak üzere düzenlenmiş gibi. Bu alanda da başı Afrika ülkeleri çekiyor. Bir çiftliği temizlemektense ona belirli kimyasallar atmak daha kolaydır ve Kenya’da yaşayan tavukların bağırsakları tetracycline’e karşı direnç kazanmış bakterilerle doludur. Günümüzde meyve ağaçlarını böceklere karşı ilaçlamak yaygındır ve somon üreticileri çuvallar dolusu ilaç kullanmaktadır. En son moda anlamsız yenilik, sağlık açısından gerçekte var olmayan tehditlere karşı anti-bakteriyel madde kullanılan plastik yiyecek çantaları satmak oldu.