Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Değişime açık olmak
Farklı kültürden kişilerin evliliklerinde göz önünde bulundurulması gereken nokta, kültürlerin birbirinden ne kadar farklı olduğu değil, tarafların değişime açık olup olmadığıdır. Bir taraf ben böyleyim değişmem diyorsa, karşı taraf zor durumda kalır. Evlilikle altın orta nokta' dediğimiz bir kural vardır. Her iki taraf da alışkanlıklarından taviz vererek birer adım atıp orta noktada buluşursa, kültürel farklılıklar evliliği pek fazla etkilemez. Farklı kültürlere sahip kişiler, değişime açıksalar, ortaya mükemmel evlilikler çıkabilir.
herkesi tesiri altına alan bir sürü manasız anane ve merasime tabi olmakta bence mana yoktur. İki insanın hayatlarını birleştirmesinde en ehemmiyetli nokta, birbirlerini sevmeleri ve hüsnüniyet sahibi olmalarıdır.
Reklam
Yanılmıyorsam Lucilius'um, aldandığımız nokta şu: Ölümün peşimizde olduğunu sanıyoruz. Oysa o hem önümüzdeydi hem de peşimizde olacak. Bizden önce olan her şey ölümündür. Madem iki halin de sonucu var olmamaktadır, o halde başlamak ve bitirmek arasında ne ayrım var?
“Bilginin ulaşabileceği son nokta aşkın kıyısıdır. Kıyıya ulaşırsa ondan bir iki söz edebilir. Eğer aşka bir adım atacak olursa boğulur. Böyle bir durumda aşktan nasıl haber verebilir? Boğulandan bilgi beklenebilir mi?(…) Bilgi aşkım pervanesidir. Aşka ilişkin bilgi bilginin kârı değildir. Her şeyden önce aşkta bilgi yanar, yok olur; durum böyle olunca ondan nasıl haber verebilir?” diyordu Ahmedi Gazzali.
Bilim bize yaşamla ölüm arasındaki gri alanın gizemli bir yer olduğunu söylüyor iki durumda da olmadığımız bir nokta var belki de iki durumda birden olduğumuz
Sonra birden o aydınlanmayı yaşadım. Soluğumu kesti bu. Şu son günlere dek “var olma”nın ne demek olduğunu hiç sezmemiştim. Ben de deniz kıyısında baharlık elbiseleriyle dolaşanlar gibiydim. Ben de onlar gibi “deniz yeşildir, yüksekteki şu beyaz nokta martıdır” diyordum ama bunun var olduğunu, martının bir “varolan-martı” olduğunu hissetmiyordum. Varoluş genellikle kendini saklar. Varoluş şuradadır; çevremizdedir, bizdedir, bizdir; ondan söz açmadan iki sözcük söyleyemesek te ona dokunamayız.
Sayfa 186 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
ATSIZ'DA DİL VE EDEBİYAT Dil: Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan ve bitirme tezini, Osmanlı döneminde sade Türkçe akımının öncülerinden Edirneli Nazmi'nin Dîvân-ı Türkî-i Basît'i üzerinde yapan Atsız'ın dil konusundan uzak kalmayacağı ve bu konuya sık sık temas edeceği açıktır. Onun, Türkçe konusundaki düşüncelerine
Eğer bir gün bu ülkede hakikatin üzerine çekilen kara perde yırtılıp gerçekler ortaya çıkabilirse söylenecek ilk cümle şu olacaktır : İki nokta üst üste bütün haşmeti ile karşımda duruyor.
kalemin yazdığı — iki nokta bir çizgi
Kadınlar bu konuda çok hassastır nokta her zaman iki rakibin birbiriyle iyi geçinmesini sağlayamazlar ancak, sağladıkları zaman da kazanan onlar olurlar.
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.