Böyle Buyurdu Zerdüşt

Friedrich Nietzsche
Saygılı, dayanıklı ve kuvvetli bir ruhun ağır yükleri vardır. Onun kuvveti, daima ağırı ve en ağırı ister. "Ağır nedir?" Dayanıklı ruh böyle sorar. Deve gibi diz çöker ve iyi yüklenmek ister. "Yiğitler, en ağır şey nedir ki omzuma alayım ve kuvvetime sevineyim?" Her türlü cefayı çekebilen ruh böyle sorar. Kibirini zedelemek için alçalmak mı? Hikmetiyle alay için deliliğini belli etmek midir? Yoksa, zaferini kutlayan bir davadan ayrılmak mı? Akıl erdirmenin çayır ve otu ile geçinmek ve gerçeğin aşkıyla ruhta açlık çekmek midir? Hasta olmak ve teselliye geleni geri çevirmek ve senin istediğini hiçbir zaman duyamayan sağırlarla dostluk yapmak mıdır? Bizi hor görenleri sevmek ve bizi korkutmak isteyen hayalete el uzatmak mıdır? İçinde gerçek var, diye kirli sulara dalmak ve soğuk kurbağaları, sıcak yengeçleri itememek midir? Bütün bu en güç şeyleri dayanıklı bir ruh yüklenir. Yükünü almış ve çöl yolunu tutan bir deve gibi o da kendi çölüne doğru yürür. … Alışıgelmiş söylemlerin dışına çıkıp, düşünerek yaşamını önemini anlatan, insan hayatını daha da anlamlandıran bir başucu kitabını elinizde tutuyorsunuz. Akıcı, doyurucu ve zengin dili ile tüm dünyada onlarca yıldır okunan eşsiz bir eser. Nietzsche'nin düşüncelerinin en yüksek düzeye eriştiği olgunluk dönemi, 'Böyle Buyurdu Zerdüşt' adlı bu eseri ile başlar. Bu eser, Nietzsche Felsefesi'nin de ana kitabıdır.
Yazar:
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Çevirmen:
A. Gökçe Bozkurt
A. Gökçe Bozkurt
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 4 dk.Sayfa Sayısı: 320Basım Tarihi: Nisan 2019İlk Yayın Tarihi: 1871Yayınevi: İlgi Kültür sanat Yayınları
ISBN: 9786052022979Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Henüz kitabı bitirmedim, genelde yorumlamak için de uzun vakit ayıramıyorum. Bu nedenle biraz gelişigüzel bir yorum yapmam gerekirse dilinden bahsetmem gerekir. Tuhaf bir şekilde dili bana ilahi kitapların üslubunu andırıyor; yalnız didaktik oluşundan değil ama örneğin sorular sorup cevaplarını bilgiç bir tavırla vermesinden, sürekli toplumu oluşturanların bir şeyleri "bilmediğini" veya kavrayamadığını" ifade edişinden, ayrıntısız yer yer havada kalan betimlemelerden ve imgelemin çokluğundan vs. Ayrıca "gerçekten" gibi yemin veya kendini onaylama ifadelerinden de oldukça kullanılmış. - Üslup benzerliğini daha çok Kur'an - ı Kerim ile kurduğumu belirtmeliyim. Diğer kutsal kitaplara pek vakıf değilim.
Böyle Buyurdu Zerdüşt
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche · İlgi Kültür sanat Yayınları · 201939,5bin okunma
Reklam
320 syf.
·
Puan vermedi
bu kitapta dervişin yaptığı yolculuk sırasında üst insan simgesinin nasıl oluştuğunu görüyoruz. kitap dervişin inzivadan çıkması ve insanlara aktaracak bir şeyi olduğunu söylemesiyle başlıyor fakat dikkat edilince dervişin inziva süresinde çok geliştiğini bir sır öğrendiğini aktarmasına rağmen asıl gelişmesinin bu sırrı üst insanı aktarmaya çalışırken yaşadığı görülür. zaten üst insan figürünü ulaşılmaz kılan budur. ne kadar yakın olduğunu düşünsende aslında bir o kadar eksik ve uzaksın. yalnızlık ve kimsesizliğin farklarını anlıyorsunuz bu kitap ile. İş bankası çevirisi gayet iyi. Keyifli okumalar
Böyle Buyurdu Zerdüşt
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche · İlgi Kültür sanat Yayınları · 201939,5bin okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
Yılların vermiş olduğu merak ile beklediğim ancak beklentimi tam olarak karşılayamadığına üzüldüğüm bir kitap oldu. Felsefik kitapların genel olarak akıcılığının olmadığı bu kitapta bir kez daha anlamış oldum. Ancak kitabın güzel yanlarıda yok değil Zerdüşttün üstün insanı arayışı kitabı güzelleştiryor ve üstün insan da olması gerekenleri üstün insanın nasıl olmasını gerektiğini çok güzel bir şekilde anlatıyor.
Böyle Buyurdu Zerdüşt
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche · İlgi Kültür sanat Yayınları · 201939,5bin okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.