Когда Ницше Плакал

Irvin D. Yalom

2024 26. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2024 22:20
Kitabı okurken bir çok duygu durumuna girdim çıktım,zikzaklar çizdi kalbim ,stabil olmadı hiç nabzım. Daha ortalarındayken ben bu kitabı lisede okusaydım bambaşka ,üniversitede okusaydım çok başka
NİETZSCHE AĞLADIĞINDA- IRVIN D. YALOM
2023 19. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2023 04:25
Kitabımızın yazarı Irvın D. Yalom;Yahudi asıllı Amerikalı psikanalist, psikiyatrist, psikoterapist ve yazar.Yalom, varoluşçu psikoterapinin en önemli temsilcilerinden biridir. Ayrıca Uluslararası
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,8bin okunma
Bu gözyaşları neden, Friedrich?
2022 140. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2022 16:06
Bana kendi alevlerimde yanmayı, kül olmadan kendimi yenileyemeyeceğimi öğrettiğin için teşekkür ederim Nietzsche. Acılarımı, ümitlerimi, kırılganlığımı ve gözyaşlarımı kontrol altına alabilmemde bana
Seanslar
2022 9. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2022 18:02
Irvin D. YalomIrvin D. Yalom , varoluşçu psikoterapinin yaşayan temsilcilerinden biridir.2009 da Sigmund FreudSigmund Freud ödülü sahibidir.Yahudidir.Kitaplarının satış rakamlarından dolayı zengin bir yazardır.Eşi de Marilyn YalomMarilyn Yalom dir.O da
2021 29. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2021 14:19
Tek kelime ile efsanevi bir kitap. Kitap yalnızca okuması gereken bir kitap değil anlaşılması gereken bir kitap. Çok geç bitirdiğim nadir kitaplardan biri çünkü o kadar derin ki tekrar tekrar okumak
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,8bin okunma
Birini iyileştirirken kendin iyileşmek..
Puan vermedi·416 syf.·
2025 235. kitabı
Nietzsche AğladığındaNietzsche Ağladığında Bazı kitaplar vardır,bittiğinde hemen kapağını kapatamazsın… Nietzsche AğladığındaNietzsche Ağladığında benim için öyleydi. Doktor “Onu iyileştireceğim”derken, farkında olmadan kendi yaralarına dokundu. İki insanın birbirine terapi oluşunu, kelimelerle değil, ruhlarıyla konuşmasını okudum sanki. Kitap boyunca hem Nietzsche’nin hem de doktorun iç seslerini dinledim. Her cümlede insanın kendine tuttuğu aynayı gördüm. Birini anlamaya çalışırken insanın aslında kendini anlamaya başlaması..Ne kadar tanıdık değil mi? Son sayfayı kapattığımda birkaç saniye öylece kaldım. Ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi bilemedim. Sadece derin bir nefes aldım. Çünkü bazı kitaplar “bitmiyor”, sadece içimizde yankılanıyor.
Olamaz bitti :(
·430 syf.·
2024 4. kitabı
Kitap sarhoşluğu diye bişey varsa o da budur. Yoksa da artık var, ben uydurdum. ;) Kitap hakkında milyon şey yazmaya lüzum görmüyorum. Tek bişey söyleyeceğim. Okumadığıysanız okuyun :) pişman olmayacaksınız . İnsan kendisine böylesine güzel duygular tattıran bir kitap bitirdiğinde, bundan sonraki okuyacaklarımı nasıl beğenecegim şimdi diye düşünüyor... İşte güzel bı kitabı bitirmenin tek kötü tarafı bu . Kitabın sonunda yazarın notu kısmını mutlaka okuyun, ama mutlaka . Yine uzattım :))) tamam sustum ;I
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,8bin okunma
Kendisini seven her insan bu kitabı okusun.
2020 38. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2020 12:08
Kitabı yirmi bir günde bitirdiğimi görünce ben de kitabı süründürdüğümü düşündüm ama işin aslı kitabın beni süründürmesi ve süründüre süründüre kendini okutmasıydı. Her sayfasında kırk beş dakika
Felsefe
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,8bin okunma
Yazmayacaktım ama dayanamadım :)
Puan vermedi·415 syf.·
2024 25. kitabı
Öncelikle yazarın kalemine hayran oldum. Kitabın sonunda kurgu olduğundan bahsetse de, bitene kadar kitaba dalıp gitmiş oluyorsunuz zaten. Kimi zaman Dr. Breuer kimi zaman Mathilde kimi zaman Nietzsche rolüne bürünmenize sebep olacak kadar, sizi içine alan sağlam ve samimi bir kalemi var yazarın. Olay sizi alıp götürüyor ve sonunu merakla bekliyorsunuz. (Okuma sürem aldatıcı olur zira hastalıktan ötürü yaklaşık bir hafta okuyamadım veya bir iki sayfa ile kısıtlı oldu okumalarım.) Hikaye tam "Ava giden avlanır." cinsinden olmuş. Okurken insan kendini sorguluyor hatta kimi zaman gözlerini kapatıp kendi içinde yolculuk yapıyor. Spoiler vermek istemediğim için yazmaya çekiniyorum. Okumayan varsa tavsiyedir Herkese keyifli okumalar dilerim Bana ısrarla okumamı söyleyen Sinem erşanSinem erşan teşekkür ederim canım
1000k
2024 19. kitabı
Nietzsche Ağladığında Irvin D. Yalom tarafından yazılmış bir romandır. Hikaye, felsefi düşüncenin ve psikoterapinin doğuşunu ele alır ve iki tarihi figürü, filozof Friedrich Nietzsche ile psikiyatr Josef Breuer’i hayali bir karşılaşmada bir araya getirir. Breuer, Nietzsche’nin yaşadığı derin ruhsal sıkıntılara çözüm bulmaya çalışırken, Nietzsche de Breuer’e hayatı sorgulatan düşünceleriyle farkında olmadan terapötik bir süreç başlatır. Roman, insanın varoluşsal acılarına, özgürlük ve anlam arayışına, aşk ve ölüm korkusuna dair derin sorgulamalar içerir. Yalom’un ustaca kaleme aldığı bu kurgu, okuru Nietzsche’nin felsefesi ve psikoterapi yöntemleriyle tanıştırarak zihinsel bir yolculuğa çıkarır.

Irvin D. YalomYazar · 37 kitap
Yahudi asıllı Amerikalı psikanalist, psikiyatrist, psikoterapist ve yazar. Profesör unvanına sahip olan Yalom, Standford Üniversitesi'nden emekliye ayrılmış olup, alanında oldukça zengin bir yapıya sahip, bilimsel kitapların ve romanların sahibidir. Yalom, varoluşçu psikoterapinin en önemli yaşayan temsilcilerinden biridir. Aynı zamanda Uluslararası Sigmund Freud – Psikoterapi 2009 ödülünün de sahibidir. Washington, DC'de dünyaya gelen Yalom'un Yahudi kökenli ailesi, I. Dünya Savaşı'nın bitmesinden kısa bir süre sonra Polonya sınırlarına yakın bir Rus kasabası olan Celtz'ten ABD'ye göç etmiştir. ABD'nin en etkili psikanalistlerinden biri olarak kabul edilen Yalom'un, kendine akıl hocası olarak kabul ettiği kişi Jerome D. Frank'dı. Yalom, psikanalistler içinde sürekli olarak kritize edilen psikanalizin geliştirilmesinde öncülük yapmış ve aynı zamanda psikanalizdeki uzun ama etkileyici yeni rehabilitasyon yöntemleriyle insanın psikolojik rahatsızlıklarını yeniden ve daha iyi anlamayı sağlarken, uyguladığı yöntemlere has içeriklerle dolu yazdığı romanlar onun edebiyat dünyasında da yer edinmesine yardımcı olmuştur. Irvin David Yalom, toplum bilimci ve yazar Marily Yalom ile evlidir. Bu evlilikten dört çocukları olmuştur. Kaliforniya, Palo Alto'da yaşamaktadır. Yazdıklarında kullandığı genel metafor psikanalitiktir ve felsefeyle de iç içedir. Grup terapilerinde uyguladığı varoluşçu yöntem, klasik bir yöntem olsa da Yalom, bunun günümüz psikanalizinde deforme olmasını engelleyen çok daha sonuç alıcı bulgularla devam ettirmiştir.