Tümünü Gör
10/10 puan verdi
Hızlı ve Yavaş Düşünme --- Daniel Kahneman
Kudüs İbrani Üniversitesi'nde psikoloji ve matematik eğitimi alıp, Kaliforniya Üniversitesi'nde psikoloji eğitimine devam
Daniel Kahneman
Princeton Üniversitesinde emekli öğretim üyesi olmasına rağmen hala görevine devam etmektedir. Bir psikolog olmasına karşın Rasyonel ekonomi dünyasına, psikolojinin, zihinselliğin, bahislerin, belirsizlik ve
Puan vermedi
Yanlış yola girdiğini anlayınca müziğin sesini kısmak!
Hepimizin bildiği gibi hayatımızda yeteri kadar tekrar ettiğimiz çoğu hareket otomatikleşiyor ve tekrar yapmamız gerektiğinde ilk denememizdeki kadar zihinsel odaklanma ihtiyacı hissetmiyoruz. Yeni bir eve taşındınız, ilk defa bakkala gideceksiniz. Kapıdan çıktınız etrafı inceleyerek ilerliyorsunuz, ilk köşeden sola mı yoksa sağa mı
9/10 puan verdi
Dedikoduyla neden ilgileniriz?
Yüksek lisans yaparken hocamın okumamızı tavsiye ettiği listedeydi hızlı ve yavaş düşünme. Biraz rötarlı okudum ve beğendim. Psikoloji, iktisad, ve özellikle davranışsal iktisada ilgi duyuyorsanız tavsiye edebilirim, yavaş yavaş okunması gerekiyor, bazı bölümler tekrara düştüğü için sıkıcı olabiliyor.Ama genel itibari ile ufuk açıcı. Genel olarak zihnin temel prensiplerini anlatan Nobel ödüllü bir çalışma.Hızlı ve sezgisel düşünen 1.sistemdir. Yavaş ve mantıksal düşünen 2. Sistem beynimizin nasıl çalıştığını gösterir. Bulunabilirlik, mülkiyet teorisi , risk politikaları , kayıptan kaçınma gibi pek çok bilgileri içeriyor. En çok beğendiğim bir kaç alıntıyı da eklemeliyim. Dedikoduyla neden ilgileniriz? Kendi hatalarımızı görmek yerine başkalarınınkini tanımlayıp sınıflandırmak hem çok daha kolay hem daha zevklidir. Kendi inanç ve isteklerimizi sorgulamak en iyi zamanda bile zordur. Hata yapabileceğimiz durumları tanımayı öğrenmek ve risk yüksek olduğunda önemli yanlışlardan kaçınmak için daha çok çabalamak. Başkalarının hatalarını görmenin , kendimizinkileri görmekten daha kolay olduğudur.
Hızlı ve Yavaş DüşünmeDaniel Kahneman · Varlık Yayınları · 20181,291 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.